Advertisement
ΥΓΕΙΑ

7 τροφές που λευκαίνουν τα δόντια, 7 που πρέπει να αποφεύγουμε και ποιες προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή

23:01
Newsroom

Η υγεία και η λευκότητα των δοντιών σας εξαρτώνται όχι μόνο από τη βασική φροντίδα αλλά και από τα τρόφιμα που τρώτε. Μπορείτε να επισκέπτεστε έναν οδοντίατρο συχνά και να χρησιμοποιείτε δημοφιλή προϊόντα λεύκανσης, αλλά αν σας αρέσουν ορισμένα τρόφιμα, αυτό το «όχι και τόσο τέλειο» χαμόγελο εξακολουθεί να επιστρέφει. Πρέπει να προσέχετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε και πώς αυτά επηρεάζουν την υγεία των δοντιών σας.

Δημιουργήσαμε μια συλλογή από διαφορετικά τρόφιμα που έχουν θετική ή αρνητική επίδραση στην εμφάνιση των δοντιών.

Advertisement

Τρόφιμα που ενισχύουν τα δόντια και τα ούλα

Για την καλύτερη φροντίδα των δοντιών σας, οι οδοντίατροι προτείνουν να τρώτε αυτά τα παρακάτω τρόφιμα:

Advertisement

Καθορίζουν τα τρόφιμα που καταναλώνετε το χρώμα των δοντιών σας ;

Advertisement

Εάν δεν σας αρέσει το χρώμα των δοντιών σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό. Εκτός από τη χρήση διαφορετικών διαδικασιών λεύκανσης που έχετε στη διάθεσή σας, θα πρέπει να εξαιρέσετε τρόφιμα που μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των δοντιών σας.

«Ζωγράφοι» δοντιών

Για να εξουδετερώσετε τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των τροφίμων, ξεπλύνετε το στόμα σας μετά το φαγητό και μην ξεχάσετε τα φυσικά λευκαντικά.

Advertisement

Φυσικά λευκαντικά

 

Προϊόντα που επηρεάζουν τη μυρωδιά και τη μικροχλωρίδα της στοματικής κοιλότητας

Η δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να είναι ένδειξη ασθένειας σε ακραίες περιπτώσεις, αλλά αν είστε υγιής, ΄τότε σημαίνει ότι πρέπει να καταστήσετε τη μικροχλωρίδα του στόματος σας στα φυσιολογικά της επίπεδα. Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστη αναπνοή.

Για παράδειγμα, κατά την πέψη ορισμένων τροφίμων, παράγονται θειικές ενώσεις. Απορροφούνται στο αίμα και στη συνέχεια απελευθερώνονται από το σώμα μέσω των πνευμόνων. Μπορεί να αισθανθούμε τη δυσάρεστη μυρωδιά και για αρκετές ώρες αφότου φάγαμε κάτι.

Advertisement

Ορισμένα τρόφιμα και ποτά που φαίνεται να έχουν ευχάριστη μυρωδιά κάνουν το αντίθετο, όπως ο καφές, για παράδειγμα. Καθιστούν την βλέννα του στόματος ξηρή και έτσι αυξάνουν την αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Τρόφιμα που προκαλούν δυσάρεστη μυρωδιά

Τρόφιμα που εξουδετερώνουν άμεσα τη μυρωδιά

Προσπαθήστε να κάνετε μερικές από αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σας και σε μόλις μία εβδομάδα θα αισθανθείτε την κατάσταση των δοντιών σας βελτιωμένη!

TAGS:
Advertisement