Advertisement
ΥΓΕΙΑ

8 τροφές που το σχήμα τους φανερώνει ποιο όργανο του ανθρώπινου σώματος ωφελούν

13:37
Newsroom

Σχήμα τροφών – Χρήσιμες πληροφορίες: Πριν από αιώνες, δημιουργήθηκε η θεωρία πως το κάθε πράγμα που βρίσκεται στη φύση έχει έναν σκοπό. Ο σκοπός του είναι να επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό, επιβεβαιώνεται και από τη δομή των λαχανικών, των φρούτων και των βοτάνων.

Σχήμα τροφών – Χρήσιμες πληροφορίες: Ακολουθούν φωτογραφίες με διάφορα προϊόντα και τα οφέλη τους στο σώμα, με βάση το σχήμα τους

Καρότο για υγιή μάτια: Το βήτα κατοτένιο μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη. Επίσης, μειώνει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Advertisement

Καρύδια για δυνατό εγκέφαλο: Τα καρύδια είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά. Τα συγκεκριμένα λιπαρά βοηθούν την εγκεφαλική λειτουργία και προστατεύουν από την άνοια.

Advertisement

Advertisement

Τομάτα για καλύτερη καρδιακή λειτουργία: Το λυκοπένιο της τομάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Από εκεί και πέρα, το λυκοπένιο εξουδετερώνει την αρνητική επίδραση της κακής χοληστερόλης.

Κόκκινο κρασί για καλή κυκλοφορία του αίματος: Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες. Διαθέτει επίσης πολυφαινόλες, που αποτρέπουν το σχηματισμό θρόμβων.

Advertisement

Μπανάνες για να χαμογελάτε: Η μπανάνα έχει την πρωτεΐνη, τρυπτοφάνη. Η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, όταν διασπάται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή, ο οποίος βοηθά την καλή διάθεση.

Αβοκάντο για υγιή μήτρα: Το αβοκάντο περιέχει φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ μειώνει τον κίνδυνο δυσπλασίας στη μήτρα.

Advertisement

Σταφύλι για καλή αναπνοή: Το κουκούτσι του σταφυλιού έχει προανθοκυανιδίνη. Αυτή, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του άσθματος, εξαιτίας της αλλεργίας.

Πιπερόριζα για καλύτερη πέψη: Το συστατικό από την πιπερόριζα, η τζιντζερόλη, βοηθά στην πρόληψη της ναυτίας και της πέψης.

TAGS:
Advertisement