kanones-ygieinis-10-simantika-lathi-poy-kanoyme-kathimerina-sto-mpanio-mas-109271
16:43

Κανόνες υγιεινής: 10 σημαντικά λάθη που κάνουμε καθημερινά στο μπάνιο μας

16:43
Newsroom

Συνήθειες προσωπικής υγιεινής: Όλοι οι άνθρωποι οφείλουν να φροντίζουν το σώμα τους και να προσέχουν την προσωπική υγιεινή τους. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν αυτό. Μπορεί να συμβαίνει τυχαία ή εσκεμμένα μέσα από τις συνήθειές τους, οι οποίες είναι λανθασμένες. Ρίξετε μια ματιά στην ακόλουθη λίστα και θα καταλάβετε. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν δέκα λανθασμένες συνήθειες προσωπικής υγιεινής:

Ξεπλένετε την οδοντόκρεμα με νερό μετά το βούρτσισμα: Οι οδοντίατροι λένε ότι είναι πολύ καλύτερο για τα δόντια εάν φτύσουμε την οδοντόκρεμα μετά το βούρτσισμα, γιατί μας βοηθά να διατηρήσουμε το καλύτερο συστατικό της – το φθόριο. Αν κάνουμε γαργάρα με νερό στο στόμα μας, μειώνουμε το προληπτικό του αποτέλεσμα και επομένως τα δόντια μας είναι πιο επιρρεπή σε τερηδόνα.

Advertisement

Συνήθειες προσωπικής υγιεινής – Δεν καθαρίζετε τη βούρτσα μαλλιών σας: Οι βούρτσες μαλλιών μας είναι ένα τεράστιο έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια, γι’ αυτό συνιστάται να τις πλένετε κάθε μία ή δυο εβδομάδες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνήθως χρησιμοποιούμε μια βούρτσα μαλλιών κάθε μέρα, είναι τρομακτικό να σκεφτόμαστε πόσο καιρός περνάει μερικές φορές χωρίς να την καθαρίζουμε σωστά. Ένα κανονικό σαμπουάν αρκεί.

Αποθήκευση πετσετών μπάνιου στο μπάνιο: Οι πετσέτες μπορούν να μολυνθούν πολύ εύκολα σε ένα μπάνιο. Για παράδειγμα, αν τραβάτε το καζανάκι της τουαλέτας με το καπάκι ανοιχτό, η δημιουργία αερολύματος και η υγρασία μπορούν να βοηθήσουν τα βακτήρια να αναπτυχθούν στις φαινομενικά φρέσκες και αφράτες πετσέτες σας. Είναι καλύτερο να παίρνετε τις πετσέτες από μια ντουλάπα εκτός μπάνιου, διαφορετικά, μπορεί να αρρωστήσετε.

Advertisement

Κι άλλες λανθασμένες συνήθειες προσωπικής υγιεινής:

Αφαιρείτε εντελώς τις τρίχες της μύτης: Συνήθως συνδέουμε τις τρίχες του σώματος με κάτι ανθυγιεινό, αλλά στην περίπτωση της μύτης, υπάρχουν μηδενικά οφέλη για την υγεία από την αφαίρεση τους. Εμποδίζουν τη σκόνη και άλλα αλλεργιογόνα να μπουν στους πνεύμονες, οπότε αν οι τρίχες δεν πετάγονται έξω από τη μύτη, αφήστε τις. Διαφορετικά κουρέψτε τις λίγο.

Advertisement

Συνήθειες προσωπικής υγιεινής – Πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό: Μεγαλώσαμε πιστεύοντας ότι το ζεστό νερό καταπολεμά καλύτερα τα μικρόβια, αλλά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ κρύου και ζεστού από τη βρύση. Το νερό θα πρέπει να είναι περίπου 100 ° C για να καταπολεμήσει τα βακτήρια. Επιπλέον, το ζεστό νερό μπορεί να είναι επιθετικό στο δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξηρά χέρια. Απλά πλύνετέ τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί με ζεστό νερό.

Πολύ μεγάλη κουρτίνα ντους: Η βάση στην κουρτίνα του ντους είναι το καλύτερο μέρος για βακτήρια που αγαπούν την υγρασία. Κλείνετε την κουρτίνα για να την αφήσετε να στεγνώσει μετά το μπάνιο, αλλά ξεχνάτε τη βάση που σέρνεται στο πάτωμα. Για να το αποφύγετε, κρεμάστε την πάνω από τα πλακάκια του μπάνιου.

Οι υπόλοιπες:

Συνήθειες προσωπικής υγιεινής – Βάζετε αποσμητικό αμέσως μετά το ντους: Πολλοί βιάζονται να βάλουν αποσμητικό αμέσως μετά το ντους για να αποτρέψουν αμέσως οποιαδήποτε εφίδρωση, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν κακό. Εάν το δέρμα δεν είναι απολύτως στεγνό, το αποσμητικό δεν θα αποδώσει επίσης. Να είστε υπομονετικοί και, ως εκ τούτου, χωρίς ιδρώτα.

Advertisement

Πλένετε το σώμα σας με λούφα: Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι θα πρέπει να αλλάζετε τη λούφα σας κάθε δύο μήνες, επειδή είναι ένα ακόμη πεδίο μικρόβιων στο μπάνιο σας. Ακόμα, πόσο σίγουροι είστε για το σφουγγάρι ντους; Είναι καλύτερα να τα αλλάξετε με βούρτσα σιλικόνης. Δεν έχει πορώδεις επιφάνειες, οπότε είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν συσσωρεύει βακτήρια. Επιπλέον, θα σας διαρκέσει πολύ περισσότερο και θα είναι πιο απαλή στο δέρμα σας λόγω των υποαλλεργικών ιδιοτήτων της.

Συνήθειες προσωπικής υγιεινής – Καθαρισμός του μπάνιου σε θερμοκρασία δωματίου: Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά στον καθαρισμό εάν προθερμαίνετε το μπάνιο. Η ζέστη θα κάνει τα καθαριστικά προϊόντα πιο αποτελεσματικά και ο καθαρισμός θα γίνει πολύ πιο εύκολος. Απλώς ανοίξτε το ζεστό νερό και αφήστε το μπάνιο να γεμίσει ατμούς πριν το καθαρίσετε.

Μπαίνετε χωρίς παπούτσια σε δημόσιο ντους: Το πάτωμα είναι η πιο βρώμικη επιφάνεια στο μπάνιο, ακόμη και στο σπίτι σας. Φανταστείτε τώρα πώς είναι σε γυμναστήριο ή ξενοδοχείο. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν αμέτρητες λοιμώξεις, οπότε μην παραλείπετε να έχετε παπούτσια ντους εάν γνωρίζετε ότι μπορεί να τα χρειαστείτε.

Advertisement