oli-i-tychi-pano-toys-anagennisi-gia-oikonomika-amp-038-symfonies-3-zodia-tha-doyn-aspri-mera-leei-i-asi-mpilioy-204844
16:11

Όλη η τύχη πάνω τους: «Αναγέννηση» για οικονομικά & συμφωνίες – 3 Ζώδια θα δουν «άσπρη» μέρα, λέει η Άση Μπήλιου

16:11
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Οι ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια, σήμερα Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου.

Ζώδια Σήμερα: Οι προβλέψεις από την Άση Μπήλιου

Σήμερα σχηματίζεται το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο και για τους περισσότερους φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχουν υποχρεώσεις και ευθύνες που δεν μπορούμε να αποφύγουμε μέσα στη μέρα.

Advertisement

Από την άλλη, αυτή η όψη σκιάζει κάπως την αισιόδοξη στάση του Ήλιου στον Τοξότη και μπορεί να συννεφιάσει τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό καλύτερα σήμερα να μην έχουμε μεγάλες προσδοκίες που μπορεί να μας οδηγήσουν σε απογοήτευση. Σαφώς δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να κάνουμε επενδύσεις, να ζητήσουμε χάρες ή να προχωρήσουμε ελαφρά τη καρδία σε δεσμεύσεις.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά είναι μια μέρα που πρέπει να είστε λίγο πιο μετριοπαθείς στις απόψεις σας και να μην προσπαθείτε να τις επιβάλλετε, αλλά ούτε και να καταπιέσετε τον εαυτό σας να δεχθεί απόψεις άλλων με το ζόρι. Σ’ αυτή την περίπτωση, η καλύτερη τακτική είναι η απομάκρυνση από την εστία έντασης. Βάλτε σε προτεραιότητα την υγεία και βρείτε χρόνο να ξεκουραστείτε!

Advertisement

ΤΑΥΡΟΣ – ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Το τετράγωνο του Ήλιου με τον Κρόνο είναι περιοριστικό από τη φύση του και σας ωθεί να δώσετε μεγαλύτερη σημασία στους στόχους σας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσετε τη διασκέδαση και την ανεμελιά για να τους επιτύχετε. Από την άλλη, σήμερα δεν είναι ιδανική μέρα να μοιραστείτε μυστικά σας με άλλους.

Advertisement

ΔΙΔΥΜΟΙ

Χρειάζεται να διαχειριστείτε με πολλή διακριτικότητα και ευγένεια τις σχέσεις σας μολονότι το άγχος να προλάβετε να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας θα είναι τεράστιο. Αυτό όπως καταλαβαίνετε μπορεί να σας κάνει πιο πιεστικούς απέναντι και στους άλλους και κάπως να υπερβείτε τα όρια δημιουργώντας δυσαρέσκειες. Προσπαθήστε απέναντι σε όλο αυτό να αντιτάξετε την ψυχραιμία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σελήνη στον τομέα της καριέρας σάς κάνει να θέλετε να σχεδιάσετε το μέλλον των επαγγελματικών σας κι από την άλλη νιώθετε ότι κάτι σας κρατάει πίσω και σας σαμποτάρει. Το άγχος και η αγωνία για κάποιες εξελίξεις είτε σε θέματα δουλειάς, είτε στην προσωπική σας ζωή, είτε στις σπουδές, χτυπάει κόκκινο κι αυτό σάς κάνει να έχετε αυτή τη διάθεση.

ΛΕΩΝ

Έντονα συναισθήματα και κυρίως αρνητικής χροιάς μπορεί πιο εύκολα να βγουν με τη σημερινή όψη Ήλιου – Κρόνου και το άγχος και η αγωνία για τις εξελίξεις του καθενός να μην μπορούν να ελεγχθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη διέξοδος είναι η υπομονή και η ψυχραιμία. Μην παίρνετε τίποτε προσωπικά κι από αύριο όλα θα φαίνονται καλύτερα.

Advertisement

ΠΑΡΘΕΝΟΣ – ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η έντονη όψη Ήλιου -Κρόνου σήμερα αγαπητοί μου Παρθένοι, μπορεί να σας ζορίσει λίγο με τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες που μπορεί να έχετε απέναντι στους άλλους και να αντιδράσετε κάπως σπασμωδικά. Κι ενώ μπορεί η πρόθεσή σας να μην είναι καθόλου αυτή, δηλαδή εσείς να θέλετε να κάνετε μια ήσυχη και μετρημένη κουβέντα, με κάποιον τρόπο μπορεί οι αντιδράσεις των άλλων να σας κάνουν τελικά να ξεφύγετε εκτός ορίων.

ΖΥΓΟΣ

Είναι μια αρκετά έκρυθμη ημέρα, με απρόοπτα σε όλα τα επίπεδα γι’ αυτό πρέπει να προστατέψετε όσο γίνεται περισσότερο τον εαυτό σας και ίσως να αποφύγετε να πάρετε ανοιχτά θέση σε μια κατάσταση στο χώρο δουλειάς ή και στο σπίτι. Από την άλλη, μπορεί να έχετε κάποιες υποχρεώσεις είτε αυτό λέγεται δουλειά, είτε μελέτη είτε δουλειές στο σπίτι που να περιορίζουν λίγο το πρόγραμμα και τα κέφια σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σήμερα μπορεί να έχετε μια αντιπαράθεση με κάποιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή σας είτε πρόκειται για την ερωτική σας σχέση, ένα συνεργάτη ή συνέταιρο ή ακόμη κι ένα φίλο ή και τα παιδιά σας αν είστε γονείς. Εδώ όμως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική σας, η διπλωματία και η ευγένεια και να επιβάλλετε εσείς τον ρυθμό αλλά και το κλίμα που θέλετε.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πιθανώς σήμερα να σας προκύψουν και αρνητικά συναισθήματα ή κάποιου είδους πίεση στο σπίτι που θα είναι πολύ δύσκολο να την κρύψετε. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο υπομονετικοί και ψύχραιμοι γίνεται, ιδιαίτερα σε σχέσεις και οικογένεια.

Advertisement

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ – ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Φαίνεται ότι πολύ εύκολα σήμερα, κάποιος μπορεί να σας πατήσει τα λάθος κουμπιά με αυτά που θα σας πει και να δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό φυσικά καλό είναι να το προσέξετε και με τις επαφές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι αδιέξοδες αντιπαραθέσεις και μάλιστα με αγνώστους μόνο ψυχοφθόρες και χρονοβόρες μπορεί να είναι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η συμβουλή μου είναι να απέχετε συνειδητά σήμερα από συζητήσεις με αντικείμενο τα οικονομικά καθώς και άκρη δεν θα βρείτε και θα πιεστείτε περισσότερο. Επίσης δεν είναι η κατάλληλη μέρα να δανείσετε χρήματα ή να πειστείτε από κάποιον να πάρετε ένα οικονομικό ρίσκο.

ΙΧΘΥΕΣ – ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αυξημένες απαιτήσεις αν εργάζεστε ή έχετε υποχρεώσεις στο σπίτι, κάποια κατήφεια στις σχέσεις ή κούραση κι εσείς κάπου στην μέση προσπαθώντας να ισορροπήσετε και βέβαια να διατηρήσετε την απαραίτητη ψυχραιμία και υπομονή σας.

Γνωρίζοντας τις αστρολογικές προδιαγραφές ενός μήνα, πότε έχουμε σημαντικές όψεις, αλλαγές ζωδιακών θέσεων των πλανητών, φάσεις της Σελήνης όπως η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος, μπορούμε πιο εύκολα να προγραμματίσουμε τις δραστηριότητες μας, αλλά και να προσαρμοστούμε ενεργειακά και συναισθηματικά. Σαν ένα δελτίο πρόγνωσης καιρού που σε προϊδεάζει για το πώς πρέπει να συμπεριφερθείς μια βροχερή μέρα ή ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγεις για να μην εγκλωβιστείς σε κακές καιρικές συνθήκες. Βοηθά όταν έχουμε πιο απαιτητικές επιρροές να είμαστε πιο υπομονετικοί κι όταν η ώρα είναι κατάλληλη να εκμεταλλευόμαστε τις θετικές όψεις για να αναλάβουμε δράση είτε στους προσωπικούς είτε στους επαγγελματικούς μας στόχους. Καθώς αφήνουμε πίσω μας τις εκλείψεις του Οκτωβρίου και μπαίνουμε σε ένα πιο «κανονικό» μοτίβο καθημερινότητας είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε αλλαγές που δυσκολευόμασταν να εγκαινιάσουμε. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή του Σκορπιού από τις 23/10 μέχρι τις 22/11 που ο Ήλιος θα προχωρήσει στον Τοξότη. Ό,τι είναι κρυμμένο ή σκοτεινό είτε αφορά εμάς τους ίδιους, τις σχέσεις μας ή και την κοινωνία που ζούμε έρχεται στο φως. Ο Σκορπιός, το μυστηριώδες αυτό συναισθηματικό ζώδιο δεν μένει στην επιφάνεια των πραγμάτων, δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις σκιές και τα σκοτάδια, την άβυσσο της ίδιας της ψυχής. Ήδη στο ζώδιο αυτό βρίσκονται ο Ήλιος, ο Άρης ο παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου, αλλά και ο Ερμής. Ο Νοέμβριος ξεκινά με την ορθή πορεία του Κρόνου στις 04/11 στο ζώδιο των Ιχθύων, κάτι που θα δώσει έμφαση στην ανάληψη δράσης και στις εξελίξεις. Το προηγούμενο διάστημα ειδικά σε επαγγελματικά και οικονομικά οι ρυθμοί ήταν αυτοί του σαλιγκαριού. Από δω και κάτω τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται πιο γρήγορα και πιο δυναμικά. Στις 08/11 η Αφροδίτη προχωρά στον Ζυγό, στο ζώδιο που κυβερνά και θα έχουμε μεγαλύτερη στήριξη στον τομέα των σχέσεων μας, ενώ θα δίνουμε προτεραιότητα στην αγάπη, τη δικαιοσύνη και την αρμονία πολύ περισσότερο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Θα την ακολουθήσει ο Ερμής που προχωρά στον Τοξότη στις 10/11. Οι δυο αυτοί πλανήτες θα παραμείνουν σε αυτά τα ζώδια μέχρι το τέλος του μήνα δίνοντας έναν τόνο αμεσότητας αλλά και ειλικρίνειας στις επαφές μας με τους άλλους. Σαφώς οι θέσεις αυτές είναι πιο αισιόδοξες και ελπιδοφόρες.

Η Νέα Σελήνη της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης

Στις 13/11 σχηματίζεται μια ισχυρή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Σκορπιού με άμεση επιρροή από τον Ουρανό που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από αυτό το φεγγάρι στον Ταύρο. Είναι μια Νέα Σελήνη αποκαλυπτική που φέρνει πληροφορίες που ήταν κρυμμένες στο φως. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των ξαφνικών γεγονότων, των εκπλήξεων αλλά και του χάους κάποιες φορές. Δημιουργεί έντονους κραδασμούς σε ενεργειακό επίπεδο και λειτουργεί καταλυτικά στις αποφάσεις για αλλαγές. Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο είναι αυτά της σταθερής ομάδας: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, ή όσοι έχουν ωροσκόπο και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια κοντά στις 21 μοίρες (+- 2 μοίρες). Η επιρροή της Νέας Σελήνης θα είναι ισχυρή τόσο σε επίπεδο επικαιρότητας όσο και σε προσωπικό επίπεδο για όλους μας. Μας προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να απαλλαχτούμε από οτιδήποτε μας βαραίνει και λειτουργεί τοξικά στη ζωή μας είτε είναι καταστάσεις, αυτοκαταστροφικές συνήθειες, τοξικές προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις και στη θέση τους να οικοδομήσουμε πιο υγιείς βάσεις στη ζωή μας. Είναι μια Νέα Σελήνη που θα σημάνει ραγδαίες εξελίξεις για το Μεσανατολικό αλλά και στον κόσμο της οικονομίας παγκοσμίως.

Μετά τη Νέα Σελήνη σχηματίζονται κάποιες απαιτητικές όψεις του Άρη με κυρίαρχη αυτή της συνόδου με τον Ήλιο στις 18/11 που επηρεάζει σαφώς κι από πιο πριν. Οι εντάσεις, τα νεύρα και οι εκδηλώσεις θυμού αφθονούν με αυτή την όψη και πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στις επαφές μας με τους άλλους.

Ήλιος στον Τοξότη: Ναι στην περιπέτεια αλλά με οργάνωση και προσοχή

Στις 22 Νοεμβρίου ο Ήλιος στο αέναο ταξίδι του στο ζωδιακό προχωρά στο πύρινο ζώδιο του Τοξότη. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που πάντα ψάχνει νόημα στη ζωή, την αλήθεια και την ελευθερία. Μας προσκαλεί να κινηθούμε περισσότερο, να ψάξουμε νέες κατευθύνσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, να αγκαλιάσουμε την περιπέτεια και να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας πνευματικούς, γεωγραφικούς, φιλοσοφικούς. Το ζώδιο του Τοξότη συνδέεται με την αναζήτηση της αλήθειας, την πίστη, τη φιλοσοφία αλλά και με την ηθική. Ξεκινά μια περίοδος που θα παλέψουμε για τη δική του αλήθεια ο καθένας από μας και για τις πεποιθήσεις μας. Όμως φέτος ο Ήλιος δεν θα είναι τόσο ελεύθερος να εκφράσει το πύρινο ταπεραμέντο του, καθώς περιορίζεται από τον Κρόνο στους Ιχθύς. Και ναι ο Ήλιος στον Τοξότη είναι αισιόδοξος, αλλά φέτος ειδικά θα πρέπει να είναι και ρεαλιστής αλλά και προσεκτικός.

Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη στις 27/11

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, έναν άξονα γνώσης, πληροφορίας, επικοινωνίας, με συμμετοχή του Άρη από τον Τοξότη σε αντίθεση με αυτό το φεγγάρι. Ο Άρης που θα περάσει στις 24/11 στο ζώδιο του Τοξότη φημίζεται για το πείσμα και τον φανατισμό στα «πιστεύω» του. Θέματα που σχετίζονται με τις θρησκείες, φανατισμός, αλλά και θέματα ταξιδιών και χειμερινού τουρισμού φαίνεται ότι θα έρθουν στο προσκήνιο με αυτή την Πανσέληνο, όπου θα παρατηρηθεί και μεγαλύτερη πόλωση αλλά και ένταση. Από την άλλη, αυτή η Πανσέληνος μπορεί να μας μπερδέψει και να δημιουργήσει χάος ή και σύγχυση, καθώς ο κυβερνήτης της Πανσελήνου Ερμής θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Μπορεί να αποκαλυφθούν πολλά πράγματα στη διάρκεια αυτού του φεγγαριού, αλλά δεν χρειάζεται να δείξουμε τυφλή εμπιστοσύνη. Η Πανσέληνος τετραγωνίζει και τον Κρόνο δημιουργώντας περισσότερες δυσκολίες ειδικά για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού: Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου.

Tags