to-paidi-karkinos-einai-eygeniko-tryfero-me-entoni-diaisthisi-kai-fantasia-87272
13:47

Το παιδί Καρκίνος είναι ευγενικό, τρυφερό, με έντονη διαίσθηση και φαντασία

Παιδί Καρκίνος: Ο καρκίνος ως ζώδιο, είναι ένα από τα ζώδια που έχει ανάγκη από αγάπη, ειδικά σε μικρότερη ηλικία. Η οικογένεια, ασκεί μεγάλη επιρροή, στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του.

Παιδί Καρκίνος: Διαθέτει πάρα πολλά θετικά

Είναι εξαιρετικά ευφάνταστο, ευγενικό και τρυφερό παιδί. Διαθέτει ανεπτυγμένη διαίσθηση και αφιερώνει όλο του τον χρόνο στη δημιουργία ή τη συντήρηση ενός ήσυχου καταφύγιου. Εκεί θα μπορεί να κάνει τα σχέδια του και θα διοχετεύει την συναισθηματική του ενέργεια.

Advertisement

Ο συναισθηματικός του κόσμος είναι απέραντος και έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να δίνει και να παίρνει αγάπη κι αγκαλιές. Η διαμόρφωση της προσωπικότητάς του δέχεται μεγάλη επιρροή από την οικογένεια και ιδιαίτερα από τη μητέρα. Συνήθως την ταυτίζει με την αγάπη και το αίσθημα της ασφάλειας.

Η μητέρα, δεν πρέπει να κάνει κατάχρηση συναισθηματικής εξουσίας, αφού έτσι θα δυσκολέψει πάρα πολύ την μετέπειτα κοινωνική προσαρμογή του. Ιδιαίτερα στο θέμα των σχέσεων.

Advertisement

Παιδί Καρκίνος: Υπάρχουν διαρκώς μεταβολές στα συναισθήματα

Η διάθεση, οι επιθυμίες και τα συναισθήματά του μεταβάλλονται διαρκώς στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, σαν την άμπωτη και την παλίρροια. Πότε είναι χαρούμενο, πότε είναι μελαγχολικό γιατί χρειάζεται την αποδοχή σας και πότε κλαίει ή προσκολλάται επίμονα στην αγκαλιά σας, επειδή έχει ανάγκη από επιβεβαίωση και ενίσχυση με εκδηλώσεις αγάπης. Το ίδιο δεν εκφράζεται ξεκάθαρα, γι’ αυτό πρέπει να μάθετε να ερμηνεύετε σωστά τις διαθέσεις του, χωρίς να ενοχοποιείτε ούτε εκείνο, ούτε τον εαυτό σας τις φορές που σας ασκεί αριστοτεχνικά συναισθηματική πίεση.

Advertisement

Αν και συχνά θα ονειροπολεί κατά την ώρα του διαβάσματος, θα τα πηγαίνει πολύ καλά σε μαθήματα που το ενδιαφέρουν, όπως η ιστορία που το γοητεύει, καθώς αναφέρεται σε γεγονότα που σχετίζονται με προηγούμενες περιόδους και εποχές. Οι αλλαγές σχολείου, περιβάλλοντος, αλλά και δασκάλων το επηρεάζουν σε πρώτη φάση αρνητικά ως προς την απόδοσή του.

Παράλληλα, του αρέσει να κρατά όλα τα πράγματα, που αγαπά, για να μην αποκοπεί από το παρελθόν και για να αναβιώνει τα συναισθήματα, που το δένουν με αυτά. Ακόμη κι αν έχει μεγαλώσει, έχει τα παιγνίδια του, παλιά πιστοποιητικά και φωτογραφίες, που το συνδέουν με τα παλιά και ό,τι του είναι γνώριμο άρα οικείο. Έχει μια θαυμάσια μνήμη, που αποθηκεύει ό,τι το ενδιαφέρει και στη συνέχεια ανασύρει, αν το χρειαστεί.

Παιδί Καρκίνος: Οι δραστηριότητες που του αρέσουν

Του αρέσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια, που αναπτύσσουν την ικανότητα του νου να συγκρατεί και παράλληλα έλκεται από τις χρωματιστές εικόνες των βιβλίων και των παραμυθιών, που το ταξιδεύουν σε ονειρικούς προορισμούς και το φέρνουν κοντά με τις λεπτές αποχρώσεις των συναισθημάτων. Το γοητεύουν ασχολίες, που σχετίζονται με το θέατρο ή έχουν την έννοια του καμουφλάζ, καθώς ενισχύουν την ενστικτώδη τάση του για προσαρμογή και αυτοπροστασία.

Advertisement

Επιπλέον, χαίρεται με δραστηριότητες κοντά στην θάλασσα αλλά και επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Έχει καλή επαφή με τα ζώα, τα οποία φροντίζει με εξαιρετική αφοσίωση και λεπτότητα. Φροντίστε, λοιπόν, να παρέχετε σταθερότητα και αγάπη στο γλυκό σας Καρκινάκι και συνάμα να του εμφυσήσετε…κάτι από το ιδεώδες της ανεξαρτησίας!

Παιδί Καρκίνος: 2. Οι μαμάδες

Μαμά Κριός

Συνήθως ενθαρρύνετε το μικρό σας να έχει ενδιαφέροντα και να αναπτύσσει τις δεξιότητές του, ώστε να μάθει να είναι ανεξάρτητο. Κάποιες φορές ίσως συναντάτε γκρίνια ή μελαγχολία σε επικείμενα ξεκινήματα, καθώς η προτεραιότητά σας για αυτονομία συγκρούεται με την ενδόμυχη τάση του για εξάρτηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, να το πλησιάζετε συναισθηματικά και να του εξηγείτε ότι δεν χρειάζεται να φοβάται. Το δίπολο αγάπης και φόβου ενδέχεται να δημιουργήσει σαδομαζοχιστικές τάσεις στην ψυχολογία του. Προσπαθήστε, λοιπόν, να μην είστε απότομη στους τρόπους σας γιατί το μόνο που θα πετύχετε είναι να αυξήσετε την ανασφάλειά του κι έναν κακώς εννοούμενο ανταγωνισμό, που αύριο-μεθαύριο θα καθορίσει την προσωπική του ζωή.

Μαμά Ταύρος

Η σχέση σας είναι ζεστή και τρυφερή. Σε καθημερινή βάση φροντίζετε να του παρέχετε ηρεμία, καλό φαγητό, ευχάριστο περιβάλλον και ό,τι άλλο χρειάζεται για να νιώθει στοργή και προστασία. Επιπλέον, μεριμνείτε να ασχοληθεί με δραστηριότητες που συνδέονται με το χώρο της μουσικής ή της τέχνης, γεγονός που το βοηθά να εκφράζει δημιουργικά τη φαντασία και το συναισθηματισμό του. Είναι μια από τις πλέον «ασφαλείς» σχέσεις μητέρας παιδιού, που έχει σαν κεντρική της ιδέα, την ήρεμη ζωή και την ευμάρεια.

Μαμά Δίδυμος

Η νοητική σας ικανότητα το γοητεύει, αλλά συνάμα δυσανασχετεί ή σαστίζει με την ορθολογιστική σας συμπεριφορά, χωρίς να το δείχνει ξεκάθαρα. Το «δυο πόρτες έχει η ζωή» δεν είναι διόλου ευκολοχώνευτο για το μικρό Καρκινάκι που θέλει μια και μόνο μαμά… Αφιερώστε χρόνο για εκπαιδευτικές δραστηριότητες -το δυνατό σας σημείο- που θα σας φέρνουν πιο κοντά και θα το βοηθούν να δραματοποιεί και να εκτονώνει τα συναισθήματά του. Γεγονός είναι πως θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί με το ευμετάβλητο του χαρακτήρα σας, εκλαμβάνοντας συχνά την πολυμέρεια σας ως αδιαφορία.

Advertisement

Παιδί Καρκίνος: Μαμά Καρκίνος

Ευαίσθητη και ρομαντική μεριμνάτε για την ανατροφή του παιδιού σας και φροντίζετε για τη συναισθηματική του ωρίμανση. Συγχρόνως, όμως, είναι αναγκαίο να του επιτρέψετε να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και να ελέγξετε την επιθυμία να ενσαρκώσει τις δικές σας προσδοκίες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για αγόρι. Ήδη σας έχει σαν θεά, δεν χρειάζεται να…υπερθεματίσετε σε αυτό!

Μαμά Λέων

Πανίσχυρη και εξωστρεφής παρέχετε απλόχερα στο παιδί σας ανέσεις και ευκαιρίες για μια καλή ζωή. Επιπλέον, φροντίζετε να μάθει να προασπίζει τα δικαιώματά του και να ασχολείται με δημιουργικές δραστηριότητες. Χρειάζεται όμως ταυτόχρονα να αναγνωρίζετε τα σημάδια στη συμπεριφορά του που δείχνουν ότι αναζητά την στοργική και όχι την αγέρωχη πλευρά σας, καθότι το ίδιο δύσκολα θα παραδεχτεί ευθέως ότι σας έχει ανάγκη. Γενικά πάντως, με δεδομένη τη λατρεία των Λεόντων για τα παιδιά, πρόκειται για μια σχέση που «κουμπώνει» σε πολλά σημεία. Η εκατέρωθεν αγάπη και η προσοχή διασφαλίζουν μια σχέση ενότητας, αφήνοντας παράλληλα και κάποια ίχνη ανεξαρτησίας, πλεγμένα πάνω στον καμβά της αξιοπρέπειας.

Μαμά Παρθένος

Η ανατροφή και η διαπαιδαγώγησή του διέπονται από…στρατιωτική πειθαρχία και προγραμματισμό. Επιμελείστε την ενδυμασία του και φροντίζετε να του μάθετε την αναγκαιότητα της σωματικής υγιεινής και της ισορροπημένης διατροφής. Θα ήταν λάθος όμως αν μάθαινε να διακρίνει το «καλό» και το «κακό» από την εξωτερική εμφάνιση και συμπεριφορά. Συγχρόνως, λοιπόν, χρειάζεται να παρατηρείτε τις εναλλαγές στη διάθεσή του και να δίνετε έμφαση στη συναισθηματική πλευρά των πραγμάτων. Αποφύγετε την σκληρή κριτική, καθότι είναι ικανή να διαταράξει τα τρυφερά του αισθήματα.

Παιδί Καρκίνος: Μαμά Ζυγός

Αγαπάτε την ήρεμη οικογενειακή ζωή και δείχνετε προθυμία να κατανοήσετε τις αλλαγές στη διάθεση του παιδιού σας. Κομψή και με χαριτωμένη εμφάνιση ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για τη γκαρνταρόμπα του και φροντίζετε να του διδάξετε την καλαισθησία. Όμως, οι δικές του ανάγκες δεν έχουν σχέση με την «πασαρέλα», που για το ίδιο μοιάζει με βιαστική και ανεπιθύμητη έκθεση. Προστατέψτε, λοιπόν, την ιδιωτική του ζωή και μετριάστε τα «ήξεις-αφήξεις» γιατί δεν του παρέχουν την ασφάλεια που θέλει. Ακόμη κι αν το προορίζετε για διπλωμάτη ή πολιτικό, υπάρχει…χρόνος!

Μαμά Σκορπιός

Η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα με «σπαρτιάτικες» μεθόδους είναι το κύριο μέλημά σας στην ανατροφή του. Ευαίσθητο και ρομαντικό ίσως τρομάξει ή φοβηθεί και δεν αντιληφθεί ότι θέλετε να το προετοιμάσετε για τις σκληρές συνθήκες ζωής. Το χειρότερο όμως είναι ότι τελικά θα συνταυτίσει τον πόνο με την ευτυχία, κάτι που θα το βρει μπροστά του στις σχέσεις του. Φροντίστε, λοιπόν, αν είστε αποφασισμένη να κινηθείτε σε αυτά τα παιδαγωγικά πλαίσια, να του εξηγείτε τους λόγους. Ακόμη η τάση σας να ελέγχετε τα πάντα στη ζωή του είναι καλό να μετριαστεί, ώστε να μην «ευνουχιστεί» ψυχολογικά.

Μαμά Τοξότης

Δραστήρια, κοινωνική και αεικίνητη του δίνετε συνεχή εναύσματα για δραστηριοποίηση, ενώ συνάμα του εμφυσείτε ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο τρόπο ζωής. Αρκετές φορές αντιδρά με κλάματα και γκρίνια σε εξόδους ή ταξίδια σας, αλλά εσείς δεν συμβιβάζεστε και προσπαθείτε να το καθοδηγήσετε με βάση τις εμπειρίες σας. Οι υλικές παροχές, παρ’ ότι δεν εξασφαλίζουν την ισορροπημένη εξέλιξη των συναισθημάτων του και το στρέφουν σε μια υλιστική κατεύθυνση, είναι βέβαιο πως θα δέσουν τη σχέση σας. Είναι όμως αυτό που θέλετε;

Παιδί Καρκίνος: Μαμά Αιγόκερως

Μόνιμα απασχολημένη με την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση, συχνά δεν δείχνετε τη δέουσα σημασία στις ευαισθησίες και τις συναισθηματικές του ανάγκες. Οργανώστε ή αναδιαμορφώστε το πρόγραμμά σας, ώστε να του αφιερώνετε περισσότερες ώρες και αποφύγετε να εφαρμόσετε το αυστηρό παιδαγωγικό μοντέλο ανατροφής σας. Ακόμη κι αν πιστή στο μητρικό καθήκον, πράττετε τα δέοντα, το μικρό Καρκινάκι θα διαισθανθεί ότι δεν είναι η πρώτη και μοναδική προτεραιότητά σας, με αποτέλεσμα να αναπτύξει και να υιοθετήσει οριστικά το ίδιο χειριστικές πρακτικές, προς ίδιον συμφέρον.

Μαμά Υδροχόος

Ενδιαφέρεστε να διαμορφώσει ένα ανεξάρτητο χαρακτήρα και να λειτουργεί με βάση το συλλογικό καλό. Ωστόσο, ο μάλλον ιδιότροπος χαρακτήρας σας δεν του δίνει ένα σταθερό πρότυπο και το αποσυντονίζει. Συχνά είστε έτοιμη να ακολουθήσετε νέες δραστηριότητες και κατευθύνσεις -με απότομο μάλιστα τρόπο- γεγονός που ενοχλεί το μικρό σας που προτιμά ένα πιο σταθερό δρόμο ανάπτυξης. Χρειάζεται να συμφιλιώσετε την λογική σας με τη διαίσθηση του, να το αγκαλιάζετε περισσότερο και να αποφύγετε αναμορφωτικά μέτρα στη λογική του σοκ ή του «σκοτσέζικου ντους».

Μαμά Ιχθύς

Η φαντασία, η διαίσθηση και η δεκτικότητα αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά που σας βοηθούν να μοιράζεστε καλλιτεχνικά ή δημιουργικά ενδιαφέροντα και να χτίζετε μια ιδιαίτερη σχέση με το παιδί σας. Είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσετε στην πολιτική του…κρυφτού και την μαγεία των παραμυθιών, ενώ τα ανθρωπιστικά ιδεώδη μπορεί να είναι μια λαμπρή συνισταμένη της συνύπαρξης σας. Χρειάζεται όμως να ρίξετε περισσότερο βάρος στην πρακτική και ρεαλιστική πλευρά της ζωής ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στο ιδεατό και τον πραγματικό κόσμο που ζει τόσο εκείνο όσο κι εσείς. Γιατί είναι ασύμφορο να καταλήξει στο συμπέρασμα πως όλα σε αυτήν τη ζωή πρέπει να γίνονται κρυφά.

Διαβάστε Επίσης:

Επίδομα συνταξιούχων: 250 ευρώ στους λογαριασμούς σας σήμερα 10/7 – Δικαιούχοι και κριτήρια

ΟΑΕΔ: Πως θα πάρετε επίδομα 720 ευρώ (τουλάχιστον) – Ποια η απαραίτητη προϋπόθεση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Μάτι: «Υπόσχομαι να μην ξανά συμβεί ποτέ τέτοια τραγωδιά»