Advertisement
ΑΜΕΡΙΚΗ

«Ήταν ατύχημα» – Παιδόφιλος ομολόγησε πως σκότωσε την 6χρονη «βασίλισσα της ομορφιάς»

19:23
Newsroom

Πολλά χρόνια μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία της 6χρονης Βασίλισσας της ομορφιάς ο δολοφόνος Gary Oliva ομολόγησε για το φριχτό έγκλημα. Ένας άντρας που ήταν για χρόνια ύποπτος για τη δολοφονία της JonBenét Ramsey παραδέχθηκε τελικά πως σκότωσε την 6χρονη τότε, σύμφωνα με τη DailyMailTV.

Ο 54χρονος Gary Oliva, ένας σεσημασμένος παιδεραστής που εκτίει ποινή φυλάκισης 10 ετών σε φυλακή του Κολοράντο για παιδική πορνογραφία, παραδέχτηκε ότι σκότωσε το κορίτσι “κατά λάθος”.

Advertisement

Ο Oliva, που κάποτε φυλακίστηκε επειδή προσπάθησε να στραγγαλίσει τη μητέρα του, έγραψε: “Ποτέ δεν έχω αγαπήσει κανέναν όπως αγάπησα την JonBenét και παρόλα αυτά την άφησα να γλιστρήσει και να τσακίσει το κεφάλι της. Ήταν ατύχημα. Σας παρακαλώ πιστέψτε με. Δεν ήταν όπως τα άλλα παιδιά.”

“Η JonBenét με άλλαξε τελείως και με απομάκρυνε από όλα τα κακά. Με μια ματιά στο όμορφο πρόσωπο της, στο λαμπερό όμορφο δέρμα της και στο θεϊκό σώμα της, συνειδητοποίησα ότι έκανα λάθος που σκότωσα άλλα παιδιά. Ωστόσο, εκείνη πέθανε κατά λάθος και ήταν δικό μου λάθος.”

Advertisement

Ο Oliva τα είπε αυτά σε γράμματα στον παλιό συμμαθητή του, τον Michael Vail. Ο Vail υποψιάστηκε την εμπλοκή του Oliva στη δολοφονία της JonBenét πριν 22 χρόνια, αλλά δήλωσε στο DailyMailTV πως πιστεύει ότι η γραπτή εξομολόγηση του Oliva είναι η απόδειξη που χρειάζεται να κατηγορηθεί τελικά για το έγκλημα.

Advertisement

Τα ενοχοποιητικά γράμματα του Oliva παρουσιάστηκαν στην αστυνομία του Boulder.

“Έχουμε λάβει τα γράμματα και δεν θα σχολιάσουμε οτιδήποτε μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες της αστυνομίας,” δήλωσε ο αξιωματικός Laurie Ogden. Κανείς δεν κατηγορήθηκε για το θάνατο της 6χρονης JonBenét, αφού το άψυχο σώμα της ανακαλύφθηκε από τον πατέρα της, John Ramsey, στο υπόγειο του σπιτιού τους στο Boulder του Κολοράντο στις 26 Δεκεμβρίου του 1996.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε το προηγούμενο βράδυ, την Ημέρα των Χριστουγέννων, είτε με ένα χτύπημα στο κεφάλι είτε με στραγγαλισμό.
Ο Oliva δεν εξηγεί στα γράμματά του γιατί ήταν εκεί το βράδυ στο σπίτι της Ramsey, αλλά οι έρευνες έδειξαν ότι έμενε μόλις δέκα τετράγωνα μακριά την ημέρα που δολοφονήθηκε η JonBenét.

Ο Oliva έγραψε τα γράμματα στον Vail από το κελί της φυλακής του στο Κολοράντο, αφού συνελήφθη το 2016 για κατοχή παιδικής πορνογραφίας στο τηλέφωνό του. Σε συνέντευξή του στη DailyMailTV, ο 55χρονος Michael Vail δήλωσε: “Οι υποψίες μου ξεκίνησαν όταν ο Gary μου τηλεφώνησε αργά το βράδυ στις 26 Δεκεμβρίου του 1996 και μου είπε πως έκανε κακό σε ένα μικρό κορίτσι. Είχα γνωρίσει τον Gary στο γυμνάσιο και κρατήσαμε επαφή. Όταν μου είπε ότι έκανε κακό σε ένα μικρό κορίτσι, προσπάθησα να μάθω περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό. Το μόνο που μου είπε ήταν ότι βρισκόταν στο Boulder, στο Κολοράντο.”

“Στις 27 Δεκεμβρίου διάβασα στο πρωτοσέλιδο της τοπικής εφημερίδας πως ένα 6χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε στο Boulder του Κολοράντο και απευθύνθηκα στην αστυνομία για αυτό που μου είχε πει ο Gary λίγες ημέρες νωρίτερα. Τρεις μήνες αργότερα τηλεφώνησα στην αστυνομία για να μάθω τι συνέβαινε με την έρευνα του Gary και μου είπαν πως δεν βρήκαν στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην υπόθεση της JonBenét.”

Advertisement

Η Αστυνομία δεν κατάφερε να λύσει την υπόθεση

Ο θάνατος της βασίλισσας ομορφιάς έπληξε το έθνος και η αστυνομία του Boulder έλαβε έντονη κριτική που δεν κατάφερε να βρει το δολοφόνο του κοριτσιού, το οποίο σήμερα θα ήταν 28 ετών.

Ο Vail εξήγησε ότι συνέχισε να κρατάει επαφή με τον Oliva από τότε, με την ελπίδα ότι ο Oliva θα του παραδεχόταν ότι συμμετείχε στο θάνατο του JonBenét.

“Κρατάω επαφή μαζί του, ακόμη και τώρα που είναι στη φυλακή. Αλλά μόλις τώρα μου παραδέχθηκε ότι τη σκότωσε. Κι αυτό γιατί πιστεύει ότι με το να παραδεχθεί τη δολοφονία θα γλιτώσει την κόλαση.”

“Έστειλα τώρα αυτά τα γράμματα στην αστυνομία του Boulder με την ελπίδα να ανακρίνουν τον Gary και να τους αναφέρει ποιος άλλος μπορεί να έχει εμπλακεί στο θάνατο της JonBenét.”

Advertisement

Το γράμμα το δολοφόνου

Λίγο πριν βρεθεί το νεκρό σώμα του παιδιού, βρέθηκε ένα σημείωμα στο οποίο ο δράστης ζητούσε 118.000 δολάρια για να επιστρέψει την JonBenét. Το χειρόγραφο δεν ταιριάζει με τα γράμματα του Oliva στον Vail. Αλλά είναι πιθανό το σημείωμα να γράφτηκε από έναν συνεργό του.

Ο Oliva συνελήφθη στις 12 Δεκεμβρίου του 2000 στο πανεπιστήμιο του Colorado για κατοχή μαριχουάνας και κατοχή όπλου από προηγούμενο δράστη. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως εκείνο ήταν το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της JonBenét. Μετά τη σύλληψή του, το 2000, η ​​αστυνομία πήρε το DNA του Oliva όμως δεν υπήρχε αντιστοιχία με αυτό που βρέθηκε στη σκηνή του εγκλήματος.

Ωστόσο, το 2015 ο πρώην επικεφαλής της αστυνομίας Boulder Mark Beckner παραδέχτηκε ότι τα στοιχεία της σκηνής του εγκλήματος μπορεί να έχουν αλλοιωθεί.

Στα γράμματα που έγραψε ο Oliva στον Vail έλεγε, “Είμαι ένας σειριακός δολοφόνος. Έχω μια διαταραχή που δεν μπορεί να σταματήσει. Έχω πει στους αστυνομικούς όλες τις δολοφονίες που θυμάμαι. Απλώς δεν μπορούν να αποδείξουν καμία από αυτές.”

TAGS:
Advertisement