neari-pagideyse-ton-paidofilo-pappoy-tis-poy-tin-kakopoiise-mikri-kai-ton-esteile-sti-fylaki-73791
21:30

Νεαρή παγίδευσε τον παιδόφιλo παππού της, που την κακοποίησε μικρή και τον έστειλε στη φυλακή

21:30
Newsroom

Κακοποίηση: Μια γενναία νηπιαγωγός κατέγραψε κρυφά τον παιδόφιλο παππού να παραδέχεται τις απάνθρωπες πράξεις του  προς την εγγονή του για να τον στείλει στη φυλακιστεί.

Advertisement

Πώς ξεκίνησε η κατά συρροή κακοποίηση από τον παππού της:

Ο διεστραμμένο Τόνι Μάρσαλ, 76 ετών, από το Σάφολκ, κακοποιούσε την εγγονή του Γιάσεμν Γιαπικολλάρι από την ηλικία των επτά ετών.

Η Γιασμίν βίωνε τη σεξουαλική κακοποίηση από τον παππού της τα Σαββατοκύριακα, στα Χριστουγεννιάτικα πάρτι και στα οικογενειακά γενέθλια – διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δε θα γινόταν αντιληπτή από την υπόλοιπη οικογένεια.

Advertisement

Η φρικτή εκστρατεία του για την κακοποίηση της εγγονής του πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο 11 ετών, ενώ ο Γιασμίν ήταν μεταξύ των έξι και των 17 ετών.

Advertisement

Η Γιασμί, η οποία βρήκε τη γενναιότητα να μιλήσει δημόσια για την ιστορία της, είπε ότι η κακοποίηση από τον παππού της στέρησε την παιδική της ηλικία.

Αλλά το Νοέμβριο του 2017, με τη βοήθεια του νέου αρραβωνιαστικού της, η Γιασμίν, που τώρα είναι 23 ετών, συνέταξε ένα σχέδιο να καταγράψει την ομολογία του παππού της.

Και τώρα, το βίντεο από την εξομολόγηση χρησιμοποιείται ως αποδεικτικό στοιχείο, βλέπει τον κακοποιό και παππού της να φυλακίζεται για 13 χρόνια.

Advertisement

Σεξουαλική κακοποίηση

Η Γιασμίν Γιαπισιογκουλλάρι έπεστε μια φρικτή κατά συρροή κακοποίηση από τον παππού της, από την ηλικία των έξι έως την ηλικία των 17

Παιδόφιλος

Ο διεφθαρμένος Τόνι Μάρσαρ, που απεικονίζεται στη φωτογραφία, είναι 76 ετών, από το Σάφολκ, κακοποιούσε σεξουαλικά την εγγονή του Γιασμίν από την ηλικία των επτά

Advertisement

Η Γιασμίν εκτέλεσε το σχέδιό της στα γενέθλια του αδελφού της. Ζήτησε από τη Μάρσαλ να έρθει μαζί της για να μιλήσουν για χριστουγεννιάτικα δώρα.

Έκανε μικρές συνομιλίες, και παρατήρησε τον παππού της να χαμογελάει με παρόμοιο τρόπο όπως θα έκανε όταν θα την κακοποιούσε.

Αλλά την κράτησε δροσερή και, με την κάμερα στο τηλέφωνό της ηχογράφησε κρυφά, τον ρώτησε απευθείας: «Γιατί με άγγιξες;»

Ο Μάρσαλ προσπάθησε να αλλάξει το θέμα, αλλάζοντας τη συζήτηση μιλώντας στην καριέρα του στην ξυλουργική.

Όμως ο Γιασεμίν που είχε τρομερή θέληση και υπομονή και αρνήθηκε να τον αφήσει να ξεφύγει και επανέλαβε την ερώτησή της.

Τελικά, ο Μάρσαλ παραδέχτηκε τα εγκλήματά του, λέγοντας: «Νόμιζα ότι σου άρεσε».

«Ήταν τόσο αηδιαστικό να τον ακούω να το λέει αυτό, είπε. «Πώς μπορείς να σκεφτείς ότι ένα παιδί θα ήθελε κάτι τέτοιο;

«Σκέφτηκα πώς με έκλεψες από την παιδική μου ηλικία, με άφησες κατάθλιψη και άγχος και αυτό είναι το μόνο που μπορείς να πεις.

«Είπα στον εαυτό μου:« Θα σε πάρω ».

Στη συνέχεια, η Γιασμίν πήρε τη μυστική της καταγραφή στην αστυνομία και συνέλαβαν τον Μάρσαλ.

Το βίντεο αποτελούσε μέρος της υπόθεσης των στοιχείων εναντίον του.

Ο Μάρσαλ αρνήθηκε τα περισσότερα αδικήματα. Ωστόσο, καταδικάστηκε για οκτώ από τις 11 ιστορικές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης μετά τη δίκη.

Αυτά περιελάμβαναν δύο κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ένα κορίτσι κάτω των 13 ετών, τρεις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ένα κορίτσι 13 ετών και άνω και δύο κατηγορίες για πρόκληση ενός κοριτσιού κάτω των 16 ετών να προβεί σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για άσεμνη επίθεση σε ένα κορίτσι κάτω των 16 ετών, το οποίο αφορούσε ένα άλλο θύμα.

Ο Μάρσαλ, φυλακίστηκε για συνολικά 13 χρόνια και εννέα μήνες στο δικαστήριο Snaresbrook Crown τον Απρίλιο.

Η Γιασμίν ήταν ενθουσιασμένη με την αυστηρή ποινή του δικαστή εναντίον του παππού της.

Ο 23χρονη είπε: «Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένιωσα ότι ήμουν ελεύθερη. Ένιωσα ανακούφιση γνωρίζοντας ότι δεν επιστρέψει ποτέ.

«Δε χρειάζεται να υποφέρω ακόμα όλη αυτή την κακοποίηση και να ανησυχώ για το ότι μπορεί να το κάνει αυτό σε κάποιον άλλο. Χωρίς αμφιβολία κάθεται πίσω από τα κάγκελα και υποφέρει, και λυπάμαι που το λέω, αλλά μου αρέσει.

«Λατρεύω το γεγονός ότι υποφέρει, θέλω να υποφέρει με τον τρόπο που υπέφερα και εγώ. Ο πόνος που πέρασα όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η οικογένειά μου γιατρεύτηκε.

«Σκεφτόσασταν τις δικές σου μικρές φαντασιώσεις, αλλά δε σκεφτόσασταν κανέναν άλλο σε αυτό το σπίτι.

Η Γιασμίν (που απεικονίζεται εδώ στην παιδική της ηλικία) ήταν ευχαριστημένη με την αυστηρή ποινή του δικαστή εναντίον του παππού της

«Δε σκεφτόσουν τα τρία παιδιά σου που έχεις».

Ο Μάρσαλ προκάλεσε την κυριαρχία του τρόμου στη Γιασμίν από το 2005 έως περίπου το 2016 μέσα από την κακοποίηση που της έκανε.

Κάθε Κυριακή ερχόταν για οικογενειακό δείπνο και την καλούσε να πάει στον υπολογιστή στον επάνω όροφο όπου θα πραγματοποιούσε την κακοποίηση του.

Θα έπαιζε στο πρόγραμμα Paint για να προσπαθήσει να απομακρυνθεί από το τι συνέβαινε.

«Νόμιζα ότι ήταν κάτι που συνέβη σε όλους», είπε.

«Δεν πίστευα ότι ήταν κάτι λάθος.»

Όταν ήταν περίπου έξι ετών, η Γιασμίν είπε στον δάσκαλό της στο σχολείο ότι κάποιος στο σπίτι είχε κάνει «άτακτα πράγματα».

Κοινωνικοί λειτουργοί εξέτασαν τον Μάρσαλ – αλλά δεν ανακάλυψαν την κακοποίηση.

Μέχρι αυτό το σημείο η Γιασμίν φοβόταν πολύ να πει σε κάπιον άλλο για τον κακό παππού της.

«Είχα ήδη πει στον δάσκαλό μου και δεν είχε προκύψει τίποτα», είπε.

«Ήμουν πολύ φοβισμένη να κάνω το οτιδήποτε. Ήξερα ότι ήταν λάθος, αλλά ήταν τροχός. Όταν τον ανέφερα, το αντιμετώπισα ».

Μόλις το 2017, η Γιασμίν είπε στον αρραβωνιαστικό της που υποσχέθηκε να βοηθήσει.

Μίλησαν με έναν εμπειρογνώμονα, ο οποίος εξήγησε ότι έπρεπε να ηχογραφήσουν τον στριμμένο παππού της παραδέχονταν τα εγκλήματά του.

Τότε ήταν που ο Γιασμίν τράβηξε βίντεο και κατέγραψε τον παιδόφιλο.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φυλακιζόνταν», είπε.

«Υπήρχαν τόσες πολλές ευκαιρίες να πιάσω αυτό το άτομο κατά τη διάρκεια της ζωής μου, που νόμιζα ότι είναι ανίκητος».

Η κυριαρχία του τρόμου που της προκάλεσε ο Μάρσαλ εξακολουθεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή του Γιασεμίν.

«Νιώθω σαν να μου έκλεψε την παιδική μου ηλικία η οποία καταστράφηκε εντελώς ως φυσιολογική απώρεια.

«Πολλοί άνθρωποι λένε ότι δεν πρέπει να το αφήσετε να σας καθορίσει, αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει. Δεν μπορώ να κάνω απλά και κανονικά πράγματα. »

Η Γιασμίν εξήγησε ότι ήθελε να εμφανιστεί δημοσίως για να πάρει πίσω τον έλεγχο από τον κακοποιό της.

Πάντα πίστευε ότι πρέπει να υπάρχουν περισσότερα θύματα, και αφού η αστυνομία άνοιξε την υπόθεση ανακάλυψαν ότι ο Μάρσαλ είχε επίσης κακοποιήσει σεξουαλικά μια άλλη γυναίκα στο Σάφολκ, στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Κάθε Κυριακή, όταν ο Γιασέμιν ήταν παιδί, πήγαινε στο οικογενειακό δείπνο και την καλούσε να πάει στον υπολογιστή στον επάνω όροφο όπου θα πραγματοποιούσε την κακοποίηση της.

Σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου

Εικόνα: Η νεαρή Γιασμίν στον υπολογιστή