Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Αρτέμης Σώρρας: Ο γιος του Απόλλωνα, τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ και η τεχνολογία που πούλησε στον Ομπάμα

Αρτέμης Σώρρας: Μετά τα μέσα του ’80 και πιο συγκεκριμένα το 1987, οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν πάρα πολλές αυξήσεις. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και οι μύες του μέσα από φίλμ σαν το «Κόναν ο Βάρβαρος» έχουν φέρει το bodybuilding στη μόδα. Επίσης, κάπου στην Πελοπόνησσο ένας 21χρονος κοντός νεαρός ονειρεύεται να «χτίσει» ένα υπέροχο κορμί.

Αρτέμης Σώρρας: Η αποφυλάκιση και οι δραστηριότητες

Στον Αρτέμη Σώρρα λείπει το ύψος αλλά όχι η θέληση και στον διαγωνισμό «Bodybuilding-Mr Πελοπόννησος εμφανίζεται στην μόνη κατηγορία που θα μπορούσε: την Junior! Υπό τους ήχους του «You can leave your hat on» ο νεαρός επιδεικνύει την σωματοδομή του και χειροκροτείται. Ισοψηφεί στην πρώτη θέση με άλλον έναν διαγωνιζόμενο. Τριάντα χρόνια μετά ο πάλαι ποτέ νεαρός είναι ένας 54χρονος άνδρας. Είναι γνωστός σε όλο το πανελλήνιο εδώ και μια δεκαετία. Είναι ο άνθρωπος που θα έσβηνε το χρέος της Ελλάδας. Ο ίδιος αποφυλακίσθηκε χθες το μεσημέρι.

Ο άνθρωπος που ενέσκηψε σαν κομήτης στην δημόσια ζωή θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την δίκη του τον ερχόμενο Γενάρη. Κάποιοι στην Πάτρα θυμήθηκαν τον Αρτέμη τον μαντρά, που διατηρούσε μια μάντρα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Αυτή ήταν η αρχή της επαγγελματικής του διαδρομής. Στη συνέχεια περιελάμβανε έναν παιδότοπο, τον οποίο λειτουργούσε μαζί με την σύζυγό του Βάϊα.

Αρτέμης Σώρρας: Εθνικός σωτήρας

Το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνούσε τα 40.000 ευρώ μέχρι το 2012, όταν ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίστηκε σαν ο σωτήρας της Ελλάδας. Υποστηρίζει ότι μπορεί να πληρώσει άμεσα με ομόλογα αξίας 200.000.000.000 ευρώ, δηλαδή το εθνικό χρέος. Βρίσκει βήμα και αρχίζει να μιλάει. Αποκαλύπτει ότι η προσωπική του περιουσία ξεπερνάει τα 7.2 τρισεκατομμύρια. Ο ίδιος την απέκτησε αφού πούλησε μια μυστική φόρμουλα καυσίμων που είχαν εφεύρει οι αρχαίοι στον Μπάρακ Ομπάμα και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, τόνισε ότι την «ανέπτυξε» πρώτα!

Πάρα πολλοί γελάνε. Όμως, κάποιοι πιστεύουν τα απίστευτα που λέει αυτός ο μικρόσωμος και μέχρι πρότινος άσημος επιχειρηματίας. Πιστεύουν για τα διαστημικά καύσιμα. Πιστεύουν ότι είναι ο γιος του Απόλλωνα που ήρθε να τους σώσει. Δεν αμφισβητούν τίποτε από όσα λέει και τον προσκυνούν. Όταν ιδρύει την «Ελλήνων Συνέλευσις» 10.000 άτομα πείθονται να τον ακολουθήσουν. Έναν άνθρωπο για τον οποίο οι Πατρινοί συμπολίτες του έλεγαν χαρακτηριστικά: «Ο Σώρρας παίρνει, δεν δίνει». Το πόσα που πήρε πουλώντας εξώδικα για την μη αποπληρωμή των χρεών στην εφορία από τους φανατικούς του, δεν είναι ακόμη γνωστά. Όμως, ο «γιος του Απόλλωνα» έκανε την δουλειά του.

Αρτέμης Σώρρας: Από τα δις στο κελί!

Η ρητορική του για τα 200.000.000.000 ευρώ στην τράπεζα του Μόντρεαλ στον Καναδά, οι κραυγές του κατά όσων αμφισβητούσαν και η εμμονή του να στέλνει επιστολές στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα έμειναν στην ιστορία. Η διάψευση της ύπαρξης του ποσού από τους Καναδούς ήταν μόνο η αρχή της αποκαθήλωσης. Ενός ανθρώπου που κατείχε κάποιες συναλλαγματικές μηδαμινής αξίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδας έκανε επίσημα λόγο γαι απάτη ενώ μετά από αιτήματα σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της χώρας έμαθαν όλοι ότι ο οι λογαριασμοί του Σώρρα δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν το εθνικό χρέος. Το κατηγορητήριο εναντίον του είναι βαρύ: Απόπειρα απάτης και απάτη τετελεσμένη κατά δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διασπορά ψευδών ειδήσεων, πρόκληση για διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία μαρτυρα.

Η επιλογή του Σώρρα

Επιλέγει να φυγοδικήσει μετά την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση και για έναν χρόνο κρύβεται καλά, ενώ οι αρχές τον αναζητούν για μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά τον Ιούνιο του 2018, παρακολουθώντας τον γιο του εντοπίζουν τον καταζητούμενο «υιό του Απόλλωνα», σε ένα υπόγειο διαμέρισμα του Αλίμου. Δεκαπέντε αστυνομικοί της Ασφάλειας παίρνουν μέρος στην επιχείρηση αλλά παρά τις εκκλήσεις τους ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν παραδίδεται.
Τελικά όταν μπαίνουν μέσα βλέπουν ένα Σώρρα με μακριά μαλλιά και πλούσια γενειάδα που φυσιογνωμικά παρέπεμπε σε καλόγερο, ο οποίος απευθυνόμενος στον επικεφαλής αξιωματικό λέει: Σας θυμάμαι έναν-έναν. Αντί να πιάσετε κακοποιούς κυνηγάτε εμένα».

Αυτόν που θα έσωζε την Ελλάδα με τη καύσιμη ύλη του διαστήματος που είχε εξελίξει, αυτόν που επέμενε ότι τα λεφτά-για την ακρίβεια 200.000.000.000 δολάρια-υπάρχουν σε ομόλογα για να σβήσουν το χρέος. Η μεταγωγή του στις φυλακές, έβαλε τέλος και στον κενό θόρυβο που σκόρπαγε αυτός ο μικροκαμωμένος άνδρας εδώ και οχτώ χρόνια, τον οποίο μάλιστα πίστεψαν σνα Θεό μερικές χιλιάδες Ελλήνων. Τελικά όπως έλεγαν χθες στην Πάτρα όταν έμαθαν την αποφυλάκιση του πρώην μαντρά που θα ξεχρέωνε το χρέος της Ελλάδας λεφτά υπήρχαν. Απλά δεν ήταν δικά του.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News