Enimerotiko.gr

Μοιάζει με Νορβηγία αλλά αυτό το υπέροχο φιορδ βρίσκεται στην Ελλάδα και εντυπωσιάζει τους επισκέπτες

Tags:

Γέρακας: θέλετε να κάνετε διακοπές σε ένα ήσυχο μέρος; Μπορείτε να πάτε για παραθερισμό στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου. Στο συγκεκριμένο μέρος, το βέβαιο είναι πως η φύση έδειξε τη γενναιοδωρία της. Αυτό, διότι δημιούργησε ένα μοναδικό φιοδρ στην Ελλάδα. Παρακάτω βρίσκεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για να αποκτήσετε τη δική σας άποψη για το συγκεκριμένο μέρος. Αναλυτικότερα:

Γέρακας: Ακολουθούν εννέα φωτογραφίες από το υπέροχο χωριό της Ελλάδας

– Πρόκειται για το Γέρακα ένα μικρό μεσαιωνικό χωριό που είναι χτισμένο στο πλάι της θάλασσας. Χύνεται μέσα στη γη, χαρίζοντας στον επισκέπτη εικόνες σπάνιες. Ισχύει, με όλη τη σημασία της λέξης. Αυτό, διότι για να συναντήσει κανείς κάτι ανάλογο πρέπει να βρεθεί στη μακρινή Νορβηγία.

– Τα παραδοσιακά σπίτια, τα θαλασσινά χρώματα, τα ήρεμα νερά συνδυασμένα με την ηρεμία των ανθρώπων και την ομορφιά της φύσης μοιάζουν με μία συμφωνία φτιαγμένη με τόση μαεστρία που μόνο η φύση μπορεί να την αποδώσει.

Γέρακας: Κι άλλες φωτογραφίες από το υπέροχο χωριό της Ελλάδας

– Ο Γέρακας, «Ιέραξ» των βυζαντινών χρόνων, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, το κρυσφήτετο του Φράγκου αρχιπειρατή Ρογήρου ντε Λαούρια της Αραγωνίας όταν αποφάσισε να κουρσέψει τη Μονεμβασιά, το αγυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, τη σίγουρη λύση για όσους ήθελαν να αποφύγουν τα ψηλά κύμματα και τις τρικυμίες. Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία και το Porto Cadena από την αλυσίδα που έκλειναν το στόμιο του όρμου.

Καίτη Γαρμπή: "Κάναμε φωνητικά με την αδερφή μου στον Γιάννη Φλωρινιώτη. Πολύ μπροστά για την εποχή του"

– Στα «Λόγια της πλώρης» του Α. Καρκαβίτσα, ο Καπετάν Βαλμάς μαχαιρώνει το μοναχογιό του, όταν μέσα στη φουρτούνα που απειλούσε να βουλιάξει το καΐκι τους, το παιδί επέμενε ότι πίσω από τα βράχια του Μυρτώου Πελάγους, υπήρχε ένα ασφαλές και απάνεμο λιμάνι και ήθελε να τους οδηγήσει εκεί.

– Ο Γέρακας σήμερα αποτελείται από τρεις οικισμούς. Το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Αγ. Ιωάννη.

Γέρακας: Οι υπόλοιπες φωτογραφίες από το υπέροχο χωριό της Ελλάδας

– Το λιμάνι θυμίζει περισσότερο Aιγαιοπελαγίτικο νησί παρά λιμανάκι της Λακωνίας. Πλάι στα παραδοσιακά σπίτια με τα αιγαιοπελαγίτικα χρώματα και τα ήσυχα νερά της λιμνοθάλασσας μην ξεχάσετε να καθίσετε σε μία ψαροταβέρνα, η ψαριά της ημέρας θα σας περιμένει να την απολαύσετε.

– Στο λόφο βρίσκεται ο οικισμός του Γέρακα, ο μεγαλύτερος από τους τρεις. Πανοραμική άποψη του Γέρακα μπορείτε να έχετε από τον περίβολο της εκκλησίας της Κοίμησης.

– Το χωριό απλώνεται μπροστά στα μάτια σας χωρισμένο σε γειτονίες που παίρνουν το όνομα τους από το επίθετο της οικογένειας που κατοικεί εκεί τα Λαυκαίικα, τα Κρητικαίικα, τα Ανδρομιδαίικα, τα Καραγαναίικα, τα Τζωρτζαίικα τα Κουλουραίικα.

Αν ακολουθήσετε τον ανηφορικό δρόμο θα βρεθείτε στον τρίτο και μικρό οικισμό του Άη Γιάννη με τον καθαρό αέρα, τα παραδοσιακά σπίτια και το ατελείωτο πράσινο.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News