Enimerotiko.gr

Νέα μέτρα στην εστίαση: Νωρίτερα το κλείσιμο για καφέ, μπαρ και εστιατόρια, εξετάζει η κυβέρνηση στην Αττική

Tags:

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τα κρούσματα αυξήθηκαν στην Αττική. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει νέο lockdown, το οποίο σκέφτεται ήδη, η κυβέρνηση. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει η κατάσταση και παραμείνει ίδια, ένα είναι το βέβαιο. Το πιθανότερο είναι να ληφθούν νέα μέτρα.

Στο τραπέζι είναι απόφαση για νέο ωράριο σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, καθώς τα μαγαζιά στην εστίαση θα κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα. Όσον αφορά συγκεκριμένα στην εστίαση, αναμένεται να ανακοινωθεί νέα μείωση στο ωράριο για μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες. Σύμφωνα με πληροφορίες των DikaiologitikaNews, μπαρ, καφε και εστιατόρια θα κλείνουν δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 10 το βράδυ. Στο τραπέζι είναι μεταξύ άλλων και πιθανότητα καθολικού lockdown για μια εβδομάδα, αν η εικόνα δεν βελτιωθεί.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Ρεκόρ από κρούσματα στην Αττική

Νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 359 νέα κρούσματα, ενώ εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊου το τελευταίο 24ωρο. Από τα 359 νέα κρούσματα τα 212 καταγράφηκαν στην Αττική εντείνοντας την ανησυχία των ειδικών.

Νέα μέτρα στην εστίαση: Οι δηλώσεις του Ανδρέα Κικίλια

«Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, και συμπλήρωσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες, αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα».

Νέα μέτρα στην εστίαση: Η διαμαρτυρία των επαγγελματιών

Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες στην εστίαση στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση μετά τη συντριβή του κλάδου της εστίασης από τον οποίο εξαρτώνται περίπου 1 εκατ. επιχειρηματίες και εργαζόμενοι «στις 19 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τα καταστήματά μας στις 12 το βράδυ και πάμε στην πλατεία Συντάγματος».

Τον είδαν να πεθαίνει μπροστά στα μάτια τους: Τραγικό τέλος για άνδρα στα Τρίκαλα - Σε σοκ οι περαστικοί

Νέα μέτρα στην εστίαση: Τι ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου νε κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 24.00».

Επίσης ζητούν:

– Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.

– Πλήρη επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.

– ΦΠΑ 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάιο του 2021.

– Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.

– Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

– Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

– Σε περίπτωση επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lockdown) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.

– Προστασία πρώτης κατοικίας.

– Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News