Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Ο δολοφόνος 2 κοριτσιών που έψαχνε τα θύματά του στο «Τούνελ» και η ερώτηση της Νικολούλη που τον ξεσκέπασε

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό: Ταξιδεύοντας πίσω στο 2002 και την εκπομπή, Φως στο τούνελ, θα συναντήσει κανείς την υπόθεση της δολοφονίας δύο κοριτσιών. Η αλβανικής καταγωγής Συλβάνα Πέπα δηλώνει την εξαφάνιση της 29χρονης αδερφής της, Βαλμπόνα, η οποία εργάζονταν ως ιερόδουλη.

Η Συλβάνα δήλωσε αργότερα «Με ειδοποίησε μία από τις αδελφές μου ότι η Βαλμπόνα έχει ημέρες να τηλεφωνήσει στο σπίτι. Το μόνο που γνωρίζαμε τότε ήταν ότι είχε πάει με ένα φιλικό της ζευγάρι διακοπές στη Μυτιλήνη. Οι μέρες περνούσαν και η Βαλμπόνα δεν είχε καμία επαφή μαζί μας. Ήξερα πολύ καλά την αδελφή μου. Ποτέ δεν θα έριχνε μαύρη πέτρα πίσω της. Ποτέ δεν θα έκοβε τις επαφές μαζί μας».

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό – Φως στο Τούνελ: Μυτιλήνη, Ιούλιος 2002

Η Βαλμπόνα Πέπα φτάνει στο νησί προκειμένου να συναντήσει τον αγαπημένο της, τον συνταξιούχο ναυτικό Στέλιο Φτεριανό. Οι δυο τους ήταν ζευγάρι. Ο Στέλιος ήταν επίσης, εκείνος που την πλάσαρε σε αρσενικά πρόθυμα να πληρώσουν αδρά για τις υπηρεσίες της. Κάτι ανάλογο έκανε και με την 20χρονη Βραζιλιάνα φίλη της Βαλμπόνα, Μάσια Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις. Επίσης, ο Στέλιος ήθελε να παντρευτεί τη Βαλμπόνα, αλλά εκείνη όχι.

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό – Φως στο Τούνελ: Η έρευνα της Συλβάνα και η Αγγελική Νικολούλη

Η Συλβάνα είναι αποφασισμένη να φτάσει στα ίχνη της αδερφής της. Πηγαίνει στη Μυτιλήνη και συναντά τον Φτεριανό, ο οποίος δηλώνει ότι τελευταία φορά την είδε μαζί με την Μάσια στο κέντρο του νησιού στις 2 Αυγούστου. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η Συλβάνα στρέφεται στην Αγγελική Νικολούλη.

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό – Φως στο Τούνελ: Αντιφάσεις και ψέματα

Οι αντιφάσεις του Στέλιου ήταν πολλές και συνεχίστηκαν και στον τηλεοπτικό αέρα σε συνομιλία του με την Αγγελική Νικολούλη. Όπως έφερε στο φως η εκπομπή, ο Στέλιος είχε συλληφθεί στις 17 Μαΐου του ίδιου έτους, όταν έγινε γνωστό πως έφερνε παράνομα αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα τάζοντας τους πως θα τους βρει δουλειά ως baby sitters.

Αντί αυτού, τις κλείδωνε σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει στη Δάφνη. Έπειτα, υπό την απειλή όπλου τις ζητούσε να παρέχουν ερωτικές υπηρεσίες σε μεγάλη γκάμα πελατών.

Όλα τα στοιχεία ήταν εναντίον του. Μάλιστα, η Νικολούλη τον ρώτησε στον αέρα «Είχες συλληφθεί για απειλές, για ότι κλείδωνες γυναίκες στο σπίτι και τις είχες για…». Εκείνος απάντησε «Όχι», πριν καν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση της. Η Αγγελική ήταν βέβαιη πως οι δύο γυναίκες ήταν νεκρές. Γνώριζε τον δολοφόνο τους.

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό – Φως στο Τούνελ: Πως δολοφονήθηκαν οι δύο γυναίκες

Στις 2 Αυγούστου, ο Στέλιος, εξοργισμένος από την απόρριψη της Βαλμπόνα της επιτέθηκε και τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα γρύλο αυτοκινήτου. Η ίδια τύχη περίμενε και την 20χρονη φίλη της όταν επιχείρησε να τον σταματήσει. Στη συνέχεια, έβαλε τα πτώματα σε πλαστικές σακούλες και με τη βοήθεια μεγάλων πετρών τα έστειλε στα βάθη της θάλασσας, στις Πλάκες Πολυχνίτου της Λέσβου.

Το μυστικό βρισκόταν στο βυθό – Φως στο Τούνελ: Δεν βρέθηκαν οι σοροί

Οι σοροί δεν βρέθηκαν ποτέ, παρά την εμπλοκή έμπειρότατων δυτών. Παρά τις προσπάθειές του για να αποφυλακιστεί, ο Στέλιος, εκτίει μέχρι σήμερα, ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η Νικολούλη πέτυχε στην έρευνά της, ενώ η αδερφή της Βαλμπόνα πήρε τις απαντήσεις που έψαχνε.

Επίσης, η Συλβάνα εξομολογήθηκε πως «Ήταν σοκ για μένα οι αποκαλύψεις για το μαρτυρικό τέλος των δύο κοριτσιών. Όλη αυτή η κοροϊδία του, τόσους μήνες. Πολλές φορές αισθανόμουν άσχημα επειδή τον υποψιαζόμουν. Πολλές φορές είχα φθάσει στο σημείο να πω: ”Μήπως μπλέκω λάθος άνθρωπο;”».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News