Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο ρόλο του υπουργού και η καθηλωτική παράστασή του μέσα στη Βουλή

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Πρόκειται για μια ξεχωριστή στιγμή της Βουλής των Ελλήνων. Ο γνωστός ηθοποιός προχώρησε στην παρουσίαση μιας παράστασης του Θεάτρου στις έδρες της Βουλής. Μάλιστα, δέχθηκε πολύ θερμό χειροκρότημα. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε στις 27 Μαρτίου του 2018. Η παράσταση ονομαζόταν «Εκτός Ύλης ή Ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» και ανήκε στον συγγραφέα, Κώστα Λεϊμονή.

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Η παράσταση του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με τις δύο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της Βουλής. Επιπλέον, έγινε υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αρώνη. Την παράσταση παρακολούθησαν βουλευτές διαφόρων κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Βουλής, καθώς και εργαζόμενοι της Βουλής.

Η εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI, λαμβάνοντας υπόψη το καλλιτεχνικό διάλειμμα στον θεατρικό χώρο λόγω της υπάρχουσας πανδημίας, τη δυναμική του συγκεκριμένου πολιτικού λόγου, καθώς και τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για προβολή του έργου στη Βουλή, ανεβάζει την παράσταση για δύο μόνο online προβολές το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 στις 20.00 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2020 στις 18.00 στη σελίδα της παράστασης στο facebook (σ.σ. πατήστε ΕΔΩ).

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Διαδικτυακή μετάδοση της παράστασης

Το μοναδικό καλλιτεχνικό πνεύμα και η αμεσότητα που εκπέμπουν οι παραστάσεις στον θεατρικό χώρο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μεταδοθούν από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο με την ίδια μαγεία. Ούτε το γυαλί μιας οθόνης μπορεί να υποκαταστήσει την καλλιτεχνική μυσταγωγία. Εντούτοις, λόγω του ότι πρόκειται για έναν πολιτικό θεατρικό μονόλογο που παίχτηκε για μία και μοναδική φορά στον φυσικό του χώρο, δηλαδή στη Βουλή των Ελλήνων, και όχι σε θέατρο και αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου.

Οι συντελεστές ανταποκρίνονται με χαρά και τιμή στα αιτήματα των θεατών που δεν κατάφεραν να δουν την παράσταση. Μάλιστα, έδωσαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν τώρα διαδικτυακά. Δείτε αποσπάσματα από την παράσταση στη Βουλή των Ελλήνων:

Το έργο παρουσιάστηκε το 2016 – 2017 στο θέατρο Αλκμήνη, τον Μάιο του 2017 ανέβηκε στις Βρυξέλλες, τη χρονιά 2017-2018 έκανε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, τον Νοέμβριο του 2018 ξαναείδε το φως της θεατρικής σκηνής για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κατόπιν απαίτησης του κοινού, στο θέατρο Ιλίσια, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 παίχτηκε στη Στουτγκάρδη.

Υπόθεση: Ένας βουλευτής, που έχει διατελέσει για χρόνια και υπουργός ελληνικών κυβερνήσεων, αποφασίζει να παραιτηθεί από το αξίωμά του και να εγκαταλείψει μια για πάντα την πολιτική ζωή της χώρας. Έτσι, ετοιμάζεται να εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή τη νύχτα της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Έναν λόγο, που όμοιός του δεν έχει διαβαστεί ποτέ στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Αφού έχει αναλογιστεί τις πράξεις και κυρίως τις παραλείψεις του σε οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, εξομολογείται και παράλληλα απολογείται ενώπιον ενός λαού που τον πίστεψε, με την ελπίδα ότι –έστω και την τελευταία στιγμή– θα προλάβει να γίνει σύμμαχος της αλήθειας και υποστηρικτής μιας μεγάλης συγγνώμης που έπρεπε να έχει ειπωθεί καιρό πριν.

– Ταυτότητα παράστασης: Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής / Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη / Σκηνικά – Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα / Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Περού.
– Μαζί με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση: Μαγδαληνή Παλιούρα, Δημήτρης Κακαβούλας – Κωνσταντίνος Μουταφτσής (διπλή διανομή), Τάσος Κονταράτος.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News