Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Προειδοποίηση Σύψα: Πώς να καταλάβετε την μετάλλαξη Όμικρον – Ιδού τα βασικά συμπτώματα

16:45
Newsroom

Για τα βασικά συμπτώματα που εμφανίζει η μετάλλαξη Όμικρον μίλησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας, Νίκος Σύψας σε ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ο Νίκος Σύψας μίλησε για την μεταβολή που σημειώνεται στα συμπτώματα του κορωνοϊού από την αρχή του πρώτου κύματος της πανδημίας μέχρι τώρα και κατά πόσο οι μεταλλάξεις έπαιξαν ρόλο. Ο ίδιος τόνισε πως στην αρχή οι ασθενείς ταλαιπωρούνταν κυρίως από πυρετό, ξηρό επίμονο βήχα και σε μικρό βαθμό γαστρεντερικές διαταραχές.

Advertisement

Νίκος Σύψας: Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ωστόσο παρατηρήθηκαν αλλαγές με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ πρόσθεσε πως «Πλέον κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μύτη που τρέχει, πονόλαιμος και πονοκέφαλος είναι τα βασικά συμπτώματα».

Αναφερόμενος, τέλος στα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζει κάποιος με μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήδη τα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων δείχνουν ξανά κοινό κρυολόγημα. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πονοκέφαλο, κόπωση και μύτη που τρέχει. Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτηθεί κανείς τι έχει, η λύση είναι τεστ και κατά προτίμηση μοριακό».

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement