Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Σαντορίνη: Εντυπωσιακό σπίτι που κάποτε ήταν σπηλιά έχει το πιο παραμυθένιο εσωτερικό

Σαντορίνη – Εντυπωσιακό σπίτι: Ένα πρώην σπήλαιο, μετατράπηκε χάρη σε αρχιτεκτονικό γραφείο, σε ένα μοντέρνο και εντυπωσιακό σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

Σαντορίνη – Εντυπωσιακό σπίτι: Ανέδειξαν το ηφαιστειακό τοπίο

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kapsimalis Architects έχει ως βάση του την Σαντορίνη. Χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονικές προτάσεις, που είτε εναρμονίζονται, είτε αντιτίθενται σε αυτό κατάφερε και ανέδειξε το ηφαιστειακό τοπίο.

Advertisement

Στην συγκεκριμένη κατασκευή, επιχείρησαν το εξής παράτολμο: Δημιούργησαν μια καλοκαιρινή κατοικία, μέσα σε μια ηφαιστειακή σπηλιά.

Advertisement

Advertisement

Εκμεταλλεύτηκαν τις άμορφες καμπύλες της σπηλιάς, σε ένα γλυπτό ζωτικό χώρο. Σχεδίασαν επίσης μια εξωτερική πλατφόρμα με πισίνα, που κρέμεται στους ηφαιστειακούς βράχους.

Advertisement

Σαντορίνη – Εντυπωσιακό σπίτι: Τα δωμάτια που διαθέτει αυτό το ιδιαίτερο σπίτι

Το εντυπωσιακό σπίτι, βρίσκεται στην περιοχή της Οίας. Διαθέτει επιπλέον δύο υπνοδωμάτια, μια τραπεζαρία, ένα σαλόνι καθώς και ένα μεγάλο μπαλκόνι με θέα προς την Κρήτη.

Advertisement

Το κύριο υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την ανακατασκευή του σπηλαίου και για την υποστήριξη των ηφαιστειακών βράχων είναι το «gunite». Πρόκειται για ένα μείγμα τσιμέντου, άμμου και νερού, το οποίο εφαρμόζεται μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα πίεσης, δημιουργώντας έτσι ένα πυκνό σκληρό στρώμα σκυροδέματος.

Οι ηφαιστειακές πέτρες και ο λευκός σοβάς χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων. Για τα δάπεδα, χρησιμοποιήθηκε ανοιχτό μπεζ μάρμαρο και τσιμεντοκονία.

Διαβάστε Επίσης:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Οι 6 ένοχες σιωπές της Νέας Δημοκρατίας. Καλά ξεμπερδέματα με όσους εξαπατήσατε»

Βαρουφάκης: «Κύριε Μητσοτάκη είστε ο τυχερότερος πρωθυπουργός. Φαρσοκωμωδία η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ»

Εξαγγελίες Μητσοτάκη: «Κατεδαφίζονται οι φυλακές Κορυδαλλού» – Τα 5 νέα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε

TAGS:
Advertisement