Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Τι έχει πάει λάθος στη ζωή ενός παιδιού, για να καταλήξει βιαστής και δολοφόνος στα 27 του;

11:01
Newsroom

Ο 27χρονος δολοφόνος της Κρήτης έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο. Η δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, Σούζαν Ίτον, με καταγωγή από την Αμερική προκαλεί ερωτηματικά. Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο, ένας 27χρονος πατέρας δύο παιδιών; Πέρα από τις καταγγελίες των συγχωριανών του πως ήταν ηδονοβλεψίας, δεν υπήρχε κάτι άλλο, που να τον βαραίνει. Τι μπορεί να συνέβη πραγματικά για να καταλήξει να γίνει, βιαστής και δολοφόνος, ένας 27χρονος;

Λίνα Λυκομήτρου για τον δολοφόνο: «Είχε λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό του»

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Λίνα Λυκομήτρου, ανέφερε σχετικά με την ψυχική κατάσταση του δράστη:

Advertisement

«Δυστυχώς τα περισσότερα τέτοια εγκλήματα από εκεί πηγάζουν. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν έχει να κάνει μόνο με το σεξ, αλλά με την διαπαιδαγώγηση του φύλου που ανήκεις. Τι σημαίνει να είσαι αγόρι-άντρας, τι σημαίνει να είσαι κορίτσι-γυναίκα. Στο σχολείο, στο σπίτι, στην δουλειά σου στην οικογένεια, στην κοινωνία. Ποιος είναι ο ρόλος σου;

Ο συγκεκριμένος, πέρα από θέματα ψυχικής νόσου που προφανώς έχει, σίγουρα έχει μια λανθασμένη εικόνα του εαυτού του ως άντρας και των γυναικών που τον περιβάλλουν. Είπε, ότι οποία και να ήταν μπροστά του το ίδιο θα έκανε. Αυτό επίσης δείχνει την έλλειψη ενσυναίσθησης. Έχει μάθει, λοιπόν, ότι ”είμαι άντρας, με ελέγχουν οι ορμές μου. Δεν τις ελέγχω εγώ. Όταν έχω ορμές, οφείλει, οποία βρεθεί μπροστά μου, να τις ικανοποιήσει. Και αν δεν το κάνει, θα την αναγκάσω να το κάνει. Επειδή, αυτό έχω ανάγκη ΕΓΏ εκείνη την στιγμή”.

Advertisement

Advertisement

Πιθανότατα ένας τέτοιος άνθρωπος να έχει μεγαλώσει σε περιβάλλον όπου οι ανάγκες και τα θέλω των άλλων να μην υπολογίζονται καν. Πρώτα οι δικές του. Σίγουρα με έναν πατέρα απών ή άκρως κακοποιητικό και μια μητέρα παθητική στην κακοποίηση.

Το βάρος, ωστόσο, δεν πέφτει στους γονείς. Είναι άνθρωποι και κάνουν αυτό που μπορούν. Και αν δεν μπόρεσαν παραπάνω, είχαν και αυτοί τους λόγους τους που πάνε όλο και πιο πίσω.

Ένας άνθρωπος μεγαλώνει και διαμορφώνεται με μισή κληρονομιά και μισή δική του δημιουργία. Το μισό κομμάτι, λοιπόν, που του αναλογεί, που είναι εδώ;».

Advertisement
TAGS:
Advertisement