Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεφεύγουν τα πράγματα: Αρνητές – “Θεματοφύλακες” φωνάζουν για αγώνα στα όπλα και απειλούν με εκτελέσεις

15:36
Νίκη Μουλά

Αρνητές του εμβολίου καλούν τους πολίτες σε ένοπλο αγώνα και απειλούν με εκτελέσεις, όσους έχουν διαφορετική άποψη για τον κορονοϊό, με την κατάσταση να κινδυνεύει να ξεφύγει.

Μάλιστα, υπογράφουν έγγραφα, τα οποία ονομάζουν ιερές δηλώσεις, μέσω των οποίων αναφέρουν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ενώ απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις.

Advertisement

 

Τα εν λόγω έγγραφα δημοσιεύονται από την ΕΡΤ, με τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, ενώ στις έρευνες της αστυνομίας, στις οποίες συμμετέχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, βρίσκονται ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Advertisement

 

Advertisement

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους υποστηρικτές, που καλεί σε ξεσηκωμό, είχε αναρτήσει στο παρελθόν βίντεο στα social media επιδεικνύοντας τα στρατιωτικού τύπου μαχαίρια του, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή τους, στο στόχαστρο μπαίνουν και οι Εισαγγελείς της χώρας.

 

Αρνητές του εμβολίου απείλησαν με εκτέλεση τον δήμαρχο Κιλκίς

 

Advertisement

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της ΕΡΤ, με ημερομηνία 10 Δεκεμβρίου 2021, ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Κυριακίδης, απειλήθηκε με αυτοδικία, αλλά και εκτέλεση «εάν δεν ξεκινήσει άμεσα και σε εύλογο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες απεγκατάστασης των λαθρομεταναστών από την περιοχή».

 

Σε επικοινωνία που είχε το κρατικό κανάλι με το Δήμο Κιλκίς, επισημάνθηκε ότι το έγγραφο παρέλαβε αντιδήμαρχος που το πρωτοκόλλησε, ενώ ενήμερες είναι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

 

Advertisement

«Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε 15 ομαδάρχες, οι οποίοι θα μπορούσαν δυνητικά να παρασύρουν μέλη τους σε επιθέσεις» υπογραμμίζουν πηγές της ΕΛΑΣ.

 

Μέχρι και τη συμμετοχή σε ένοπλο αγώνα προβλέπουν στο καταστατικό τους οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», με το κείμενο της οργάνωσης, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία», να είναι μάλιστα αναρτημένο στο κεντρικό site τους. Συνολικά είναι 20 σελίδες και όσοι το υπογράφουν μπορούν να δηλώσουν ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

 

Με μία άκρως επιθετική ρητορική γίνεται λόγος ακόμα και για επιθέσεις με όπλα, εναντίον πολιτικών, δικαστών, στρατιωτικών, αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους αναφορικά με τον κορονοϊό.

 

Την «ιερή δήλωση» έχουν υπογράψει τουλάχιστον 2.000 πολίτες και έχει κατατεθεί σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα. Αρχικά οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα, αλλά τα πράγματα άλλαξαν όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες που δείχνουν αρνητές του εμβολίου να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης».

 

Στην «ιερή δήλωση» γίνεται λόγος για εκτελέσεις «προδοτών», που ευθύνονται, είτε για την οικονομική, είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης.

 

«Όπως μου δίνει το δικαίωμα το άρθρο 120 του Συντάγματος να εκτελέσω όποιον διασπείρει τον ιό η δέχεται αναποτελεσματικά ιατρικά σκευάσματα και κυρίως όσους λαθρομετανάστες έχουν μπει στη χώρα μου και είναι φορείς του ιού», αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην “ιερή δήλωση”.

 

TAGS:
Advertisement