apatimeni-syzygos-chanei-40-kila-ginetai-montelo-kai-apostomonei-ton-proin-tis-poy-tin-paratise-12461
19:00

Απατημένη σύζυγος χάνει 40 κιλά, γίνεται μοντέλο και αποστομώνει τον πρώην της που την παράτησε

19:00
Χριστίνα Προφαντή

Η μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου που για πρώτη φορά εξομολογείται ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που την οδήγησε στην απόφαση ν’ αλλάξει τη ζωή της και την εξωτερική της εμφάνιση, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις γυναίκες.

Advertisement

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου, τελικά είμαι έτοιμη να μοιραστώ την ιστορία μου. Η περιπέτειά μου δεν αφορά μόνο την απώλεια βάρους. Ποτέ δεν τόλμησα να μοιραστώ την ωμή και ειλικρινή πλευρά της ιστορίας που πρόκειται να μοιραστώ τώρα.

Advertisement

Ο λόγος που τη μοιράζομαι είναι για να γνωρίζουν όλοι ότι μπορούν να κάνουν μια αλλαγή στη ζωή τους.

Advertisement

Η περιπέτειά μου ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Ήμουν 26 ετών. Ήμουν παντρεμένη και ανακάλυψα ότι ο άντρας μου με απατά. Στα επτά χρόνια σχέσης αποφασίσαμε να παντρευτούμε και στα δύο χρόνια έγγαμου βίου βρισκόμασταν στη διαδικασία να αποκτήσουμε ένα μωρό. Ολόκληρη η ζωή μου ανατράπηκε εντελώς. Αλλά λόγω αυτής της εμπειρίας, κατάφερα να γίνω το άτομο που είμαι σήμερα. Πάλεψα πολύ. Δεν μπορούσα να πάω στη δουλειά, δεν μπορούσα να είμαι μόνη μου και η ψυχική μου υγεία ήταν χάλια.

Advertisement

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο εξαρτιόμουν από έναν άνδρα

Ποτέ δεν συνειδητοποίησα πόσο βάρος είχα πάρει, πόσο δυσαρεστημένη ήμουν ως άτομο και πόσο εξαρτιόμουν από έναν άνδρα με τον οποίο πίστευα ότι θα περνούσα το υπόλοιπο της ζωής μου. Όλα περιστρέφονταν γύρω από το να τον περιμένω, χάνοντας χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά μου, και ποτέ δεν επικεντρώθηκα στον εαυτό μου και στη δική μου ευτυχία.

Είχα πάρει πολύ βάρος από τότε που ήμουν σε σχέση και ποτέ δεν το είχα σκεφτεί. Αυτή ήταν η ζωή μου και ήμουν ικανοποιημένη. Μόνο όταν ήρθα αντιμέτωπη με μία από τις πιο θλιβερές εμπειρίες στη ζωή μου, αυτό με ώθησε να πάρω μερικές δύσκολες αποφάσεις και να μάθω πώς να αγαπώ ξανά τον εαυτό μου. Όταν ήμουν νεότερη, ήμουν πάντα τόσο χαρούμενη και κοινωνική. Ήμουν εξαιρετικά στην υγεία και τη φυσική μου κατάσταση και όλα άρχισαν να αλλάζουν. Είχα έντονο άγχος και συχνά στρεφόμουν στο φαγητό για παρηγοριά.

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Έβαζα πάντα τις ανάγκες του πριν από τις δικές μου

Μόλις ανακάλυψα ότι ο σύζυγός μου με απατά, έπρεπε να λάβω μερικές σκληρές αποφάσεις. Τερμάτισα τη σχέση και του ζήτησα να φύγει. Για πολύ καιρό, έβαζα πάντα τις ανάγκες του πριν από τις δικές μου και δεν είχα ποτέ βάλει τον εαυτό μου πρώτο. Ήταν η ώρα μου να αναλάβω τον έλεγχο και να κάνω ό,τι ήταν καλύτερο για μένα.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο.

Άρχισα να υποφέρω από άγχος και κατάθλιψη. Δεν μπορούσα να είμαι έξω χωρίς να βιώνω κρίσεις πανικού και να ανησυχώ συνεχώς για το τι λένε και σκέφτονται οι άνθρωποι για μένα και τι συνέβη με τη σχέση μου. Θυμάμαι ότι πήγαινα στο σούπερ μάρκετ και έπρεπε να φύγω γρήγορα γιατί το στήθος μου σφιγγόταν και δεν μπορούσα να αναπνεύσω.

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Διαγνώστηκα με σοβαρό άγχος και κατάθλιψη

Τελικά διαγνώστηκα με σοβαρό άγχος και κατάθλιψη. Ο γιατρός μού συνταγογράφησε αντικαταθλιπτικά. Εκεί ξεκίνησε το σημείο καμπής μου. Πήρα το φάρμακο μόνο για μία ημέρα. Οδήγησα μέχρι το σπίτι από τη δουλειά εκείνη την ημέρα, χωρίς να ξέρω πώς κατάφερα να φτάσω. Δεν ήθελα να νιώθω έτσι. Έτσι, είπα στον εαυτό μου: «Μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου με άλλους τρόπους χωρίς να παίρνω φάρμακα». Έπρεπε να σηκωθώ ξανά στα πόδια μου και να κάνω κάποιες σοβαρές αλλαγές.

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Έμαθα να συνειδητοποιώ ότι μπορούσα να βρω αληθινή ευτυχία μέσα μου

Άρχισα να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Άρχισα να βλέπω αποτελέσματα. Έγινα ξανά η παλιά Kirsten. Περνούσα χρόνο με φίλους. Ζούσα ξανά τη ζωή μου. Ήμουν πολύ πιο προσεκτική με αυτά που έτρωγα και η νοοτροπία μου άλλαξε εντελώς. Άρχισα να επικεντρώνομαι στα θετικά της ζωής και έμαθα να συνειδητοποιώ ότι μπορούσα να βρω αληθινή ευτυχία μέσα μου.

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Ξεκίνησα bodybuilding για να δείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη αλλαγή στη νοοτροπία μου ήταν περίπου 12 μήνες πριν. Άλλαξα γυμναστήριο, ξεκίνησα γυμναστική με νέο προπονητή και αποφάσισα να φτάσω το σώμα μου στα όρια. Έτσι πήρα μέρος στον πρώτο μου διαγωνισμό bodybuilding. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αισθανόμουν με το σώμα μου και σκέφτηκα ότι αν μπορούν να το κάνουν οι άλλοι, μπορώ να το κάνω κι εγώ! Δεν αφορούσε ποτέ την απώλεια βάρους. Ήταν καθαρά για να δείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω.

Ξεκίνησα μια προετοιμασία 20 εβδομάδων, έχασα 13 κιλά και πήρα την πρώτη θέση στον πρώτο μου διαγωνισμό. Το έκανα για τον εαυτό μου. Το έκανα για να δείξω ότι μπορώ να κάνω οτιδήποτε. Είχα μια τόσο θετική στάση καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου και «αγκάλιασα» το ταξίδι. Δεν το μετανιώνω ούτε για ένα δευτερόλεπτο!

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Είχα επιτύχει τον μεγαλύτερο στόχο που είχα θέσει στη ζωή μου

Κάθε μέρα περιελάμβανε 20.000 βήματα, προπόνηση για 1-2 ώρες και μέτρηση κάθε θερμίδας που έτρωγα. Στο τέλος της προετοιμασίας των 20 εβδομάδων, έφτασα σε αυτό το στάδιο και ήμουν τόσο χαρούμενη όσο δεν ήμουν εδώ και χρόνια. Το καλύτερο συναίσθημα ήταν να γνωρίζω ότι είχα επιτύχει τον μεγαλύτερο στόχο που είχα θέσει στη ζωή μου!

Μεταμόρφωση μίας απατημένης συζύγου: Οι φίλοι και η οικογένεια με αγαπούν πραγματικά γι’ αυτό που είμαι

Σήμερα είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ! Έχω τους πιο καταπληκτικούς φίλους και την οικογένεια στη ζωή μου, που με υποστηρίζουν και με αγαπούν πραγματικά για αυτό που είμαι. Θέλω να μπορώ να εμπνεύσω τους άλλους να κάνουν μια αλλαγή. Θέλω να κάνω τη διαφορά στη ζωή των άλλων και να τους δείξω ότι μπορούν να βγουν από τα πιο σκοτεινά μέρη, εάν αποφασίσουν να κάνουν μια αλλαγή.

Δεν λέω ότι είναι εύκολο, γιατί ήταν πολύ δύσκολο. Αλλά μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανα ποτέ!

Η ψυχική υγεία είναι κάτι τόσο απλό και πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι εντάξει να μην είσαι εντάξει. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τρόποι να αλλάξουμε το πώς αισθανόμαστε. Η ζωή είναι πολύτιμη και η νοοτροπία σας είναι πολύτιμη».

Ακολουθούν φωτογραφίες με την μεταμόρφωσή της