Enimerotiko.gr
Κόσμος

Ανοιχτή εστίαση, θεατές στα γήπεδα, χωρίς μάσκες: Οι χώρες χωρίς κανένα κρούσμα που οι πολίτες ζουν κανονικά

Υπάρχουν χώρες με μηδενικά κρούσματα κορονοϊού, την ίδια ώρα που η υπόλοιπη ανθρωπότητα προσπαθεί να ζήσει σε μία νέα κανονικότητα.

Η πανδημία, το COVID, η φυσική αποστασιοποίηση, τα απολυμαντικά χεριών, η εργασία από το σπίτι κ.λπ. έχουν εισέλθει στο καθημερινό μας λεξιλόγιο.

Χώρες με μηδενικά κρούσματα: Δεν έχουν κανέναν περιορισμό στις εξόδους τους και δεν χρησιμοποιούν μάσκες

Σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη όπου δεν υπάρχουν μολύνσεις από κοροναϊκούς, κρούσματα, οι άνθρωποι πηγαίνουν σε εμπορικά κέντρα χωρίς μάσκες, παρακολουθούν ζωντανά θέατρα και συναυλίες και πανηγυρίζουν σε ζωντανές αθλητικές εκδηλώσεις.

Στην Ταϊπέι, περισσότεροι από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι της Ταϊβάν παρακολούθησαν μία από τις μοναδικές παρελάσεις Pride που πραγματοποιήθηκαν φέτος.

“Η υπερηφάνεια ήταν τεράστια. Υπήρχε ένα εκατ. ανθρώπων έξω στον δρόμο. Δεν αισθάνομαι άγχος για τη μόλυνση του ιού. Δεν φοβάμαι να μην φορέσω μάσκα σε δημόσιους χώρους και είναι πραγματικά φυσιολογικό, “είπε ο Perry Truong, ένας 25χρονος Άγγλος δάσκαλος που μετακόμισε στην Ταϊβάν πέρυσι από τις ΗΠΑ στο BuzzFeed.

Είπε, «Νιώθω περίεργα γιατί νιώθω ότι όταν οι άνθρωποι μιλάνε για αυτό σε 10 χρόνια, και θα λένε,« Θυμάστε την πανδημία; θα λέω, «Υπήρχε πανδημία;»

Χώρες με μηδενικά κρούσματα: Χάρη στη γεωγραφική απομόνωση και την ανταπόκριση της κυβέρνησης

Για τους περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι προ-πανδημικές καταστάσεις έχουν γίνει μακρινή ανάμνηση, ωστόσο, σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ειδικά στην Ασία από την πλευρά του Ειρηνικού πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν μάσκες προσώπου, χάρη στη γεωγραφική απομόνωση ή την ανταπόκριση της κυβέρνησης ή και τα δυο.’

«Στην καθημερινή μου ζωή, ναι, ξεχνάω. Η ανησυχία έχει εξαφανιστεί με πολλούς τρόπους», δήλωσε η Annalize Hayman, 35χρονη μητέρα δύο παιδιών στο Περθ, την πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας. Η πολιτεία έχει αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID-19 τους τελευταίους οκτώ μήνες.

Η αποφυγή του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων έχει σίγουρα το δικό της κόστος. Το κλείσιμο των συνόρων έχει κρατήσει τους ανθρώπους μακριά από τους αγαπημένους τους που ζουν στο εξωτερικό.

Αποφεύγουν να αναφέρουν πάρτι που πήγαν, την αθλητική εκδήλωση που παρακολούθησαν ή τις ταινίες που παρακολούθησαν με τους φίλους τους στο θέατρο.

Χώρες με μηδενικά κρούσματα: Στο μηδέν ο κορονοϊός στη Βικτώρια, παρά τις αφίξεις ταξιδιωτών

Στο μηδέν παρέμειναν τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη Βικτώρια το περασμένο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, παρότι συνεχίζονται οι αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό στη Μελβούρνη.

Οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων, στην πλειοψηφία τους Αυστραλοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι που είχαν εγκλωβιστεί εκτός συνόρων, από το αεροδρόμιο μεταφέρονται απευθείας στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Έως τώρα, από τις 7 Δεκεμβρίου, όποτε η Βικτώρια υποδέχεται εκ νέου διεθνείς ταξιδιώτες, 7 κρούσματα εντοπίστηκαν, όλα τους «εισαγόμενα» και υπό έλεγχο, με τους ασθενείς στην απομόνωση.

Συνολικά έγιναν 9.711 εξετάσεις σε μία ημέρα, ενώ για 47 διαδοχικές ημέρες δεν έχει καταγραφεί νέο κρούσμα που να οφείλεται σε τοπική μετάδοση.

Στο μεταξύ, ένας ειδικός, ο Δρ Norman Swan, προειδοποίησε πως αν ανοίξουν νωρίς τα διεθνή σύνορα της Αυστραλίας, για όλους, μπορεί να υπάρξουν «φρικτές» συνέπειες.

Μιλώντας στο ABC, είπε ότι ακόμη και με το εμβόλιο, ίσως χρειαστούν μήνες μέχρι να υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος για την Αυστραλία.

Ανέφερε επίσης ότι δεν χρειάζεται η χώρα να βιαστεί με τον εμβολιασμό, καθώς «δεν είμαστε απελπισμένοι όπως είναι η Βρετανία και η Ισπανία».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News