trigono-tis-alaskas-i-periochi-poy-exafanizei-anthropoys-kai-einai-pio-epikindyni-ap-amp-8217-to-trigono-ton-vermoydon-14664
19:20

Τρίγωνο της Αλάσκας: Η περιοχή που εξαφανίζει ανθρώπους και είναι πιο επικίνδυνη απ’το τρίγωνο των Βερμούδων

19:20
Newsroom

Τρίγωνο της Αλάσκας: Μπορεί το Τρίγωνο των Βερμούδων να φαντάζει ένα επικίνδυνο μέρος. Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο. Πρόκειται για ένα Τρίγωνο, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή στην Αλάσκα. Εκείνο έχει ονομαστεί το «Τρίγωνο της Αλάσκας».

Κάθε χρόνο, στην Αλάσκα εξαφανίζονται 3.000 άνθρωποι χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος. Οι περισσότεροι χάνονται στην περιοχή που αποκαλείται το Τρίγωνο της Αλάσκας. Από το 1988, περισσότερες από 16.000 εξαφανίσεις έχουν σημειωθεί στην περιοχή. Το Utkiagaviq, το Anchorage, και το Juneau, οριοθετούν το Τρίγωνο.

Advertisement

Τι έγινε το 1972

Το 1972, η εξαφάνιση ενός αεροπλάνου Τσέσνα με Αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Χέιλ Χογκς και ο Νικ Μπέγκιχ, γερουσιαστής από την Αλάσκα. Οι ΗΠΑ διεξήγαν μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 39 ημερών στο Τρίγωνο της Αλάσκας. Ποτέ δεν βρήκαν συντρίμμια ή σορούς.

Οι εξαφανίσεις συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με το περιοδικό Curiocity, μεταξύ των πιο τρανταχτών εξαφανίσεων είναι αυτή ενός αεροσκάφους με 5 επιβαίνοντες το 1990. Το χιόνι και ο πάγος ήταν σε θέση να κρύψουν όλες τις αποδείξεις.

Advertisement

Advertisement

Τρίγωνο της Αλάσκας: Ο μύθος του Kushtaka

Ακόμη και η γηγενής φυλή της Αλάσκας, Tlingit, τα μέλη της οποίας που ζουν κοντά στο Juneau, έχει ενσωματώσει αυτό το περίεργο μυστήριο στη θρησκευτική της κουλτούρα.

Πιστεύουν ότι ένα κακό πνεύμα που ονομάζεται Kushtaka, μια διασταύρωση ενός άνδρα και μιας ενυδρίδας, αιχμαλωτίζει ανθρώπους -κυρίως γυναίκες και παιδιά- που έχουν χαθεί, οδηγώντας τους με ψεύτικα κλάματα και κραυγές μακριά στη σφαίρα του για να μην τους ξαναδεί ποτέ κανείς, με σκοπό να τους πνίξει και να κλέψει το ανθρώπινο πνεύμα τους.

Advertisement

Κακά πνεύματα ή όχι, το ποσοστό των ατόμων που αναφέρθηκαν παραπάνω ότι αγνοούνται στην Αλάσκα είναι σχεδόν διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου. Και ενώ πολλές περιπτώσεις αφορούν σε δραπέτες ή άτομα που επιστρέφουν στο σπίτι τους, η Αλάσκα έχει, επίσης, το υψηλότερο ποσοστό αγνοουμένων που δεν βρέθηκαν ποτέ.