Advertisement
GOSSIP

Έφη Σαρρή: Ο κρυφός γάμος, το μοναστήρι που θεωρεί σπίτι της και η “στροφή” στην οδοντιατρική

12:31
Newsroom

Η λαϊκή αοιδός  Έφη Σαρρή  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 18 Νοεμβρίου του 1968. Το πραγματικό της δε όνομα είναι Ιφιγένεια Ταρινίδο και κατοικεί στον Άλιμο.

Γράφει η Έπη Τρίμη

Advertisement

Τα λόγια της σοκάρουν καθώς η ίδια είναι απίστευτα ειλικρινής σε βαθμό κινητικότητας. Συγκεκριμένα η Έφη Σαρρή έχει πει:” Ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου ήταν η δουλειά μου.Δεν θα ξαναπαντρευόμουν. Δεν ήθελα να κάνω παιδί γιατί πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε δέκατη μοίρα. Θέλω να κάνω μια μεταμεσονύκτια εκπομπή στην τηλεόραση και να απαντάω σε τηλεφωνικές γραμμές. Δεν έχω κάνει ψυχανάλυση γιατί δεν υπάρχει ψυχολόγος πιο έξυπνος από εμένα. Έχω πάρει χάπια μια περίοδο της ζωής μου που δεν ήμουν καλά. Δεν έχω κάνει πλαστικές και δεν λέω την ηλικία μου. Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Sin Boy γιατί είναι… αλλού».

Advertisement

Ήμουν παντρεμένη κρυφά επί 18 χρόνια – δεν το ήξερε κανείς

Η γνωστή τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει πως υπήρξε 18 χρόνια παντρεμένη χωρίς να το μάθει κανείς λέγοντας:«Κάποια στιγμή, όμως, χωρίσαμε. Όλα αυτά τα χρόνια εγώ έκανα αυτή την καριέρα και τις επιτυχίες και ήμουν παντρεμένη. Το όνομά του ήταν Πύρρος και είναι γυναικολόγος».

Advertisement

Δεν μετάνιωσα που δεν έκανα παιδιά, δεν θέλω να αφήσω τίποτα πίσω μου

«Καθόλου δεν μετάνιωσα που δεν έκανα παιδιά. Ήταν μια σκέψη πολύχρονη. Δεν θέλω να αφήσω τίποτα πίσω μου, απολύτως τίποτα, θέλω να με ξεχάσουν όλοι» αποκάλυψε με ειλικρίνεια η γνωστή τραγουδίστρια ενώ απέφυγε δεξιοτεχνικά να προδώσει την ηλικία της.

Ερωτηθείς  για το ίδιο θέμα είχε πει σε συνέντευξή της:« Είχα τρομερά όνειρα, μεγάλη αγάπη γι’ αυτή τη δουλειά και για να γίνει όπως την ήθελα έπρεπε να ήμουν όλο το 24ωρο εκεί. Έτσι, δεν θα μπορούσα να αφιερώνομαι στο παιδί, μου όσο και όπως εγώ θα ήθελα. Αγαπούσα το τραγούδι πάρα πολύ, δεν ήθελα να κόψω τα όνειρα μου, ήθελα να συνεχίσω. Υπερτερούσε το όνειρο μου αυτό. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να κάνω παιδί, από μικρό κοριτσάκι» .

Advertisement

Μάλιστα, η Έφη Σαρρή γελώντας είχε δηλώσει πως ετοιμάζεται οσονούπω να μπει σε οίκο ευγηρίας για να κάνει περιοδεία, ενώ αστειευόμενη είχε αναφέρει πως έγινε 80 χρονών!

Επαγγελματική καριέρα

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι στην ηλικία των 17 ετών, ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια. Η ίδια έχει δηλώσει ότι ο αρχικός της στόχος ήταν να γίνει γιατρός, όμως την κέρδισε τελικά το τραγούδι. Η Έφη Σαρρή εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1984 με τη συμμετοχή της στο δίσκο Μια Βραδιά στα Μπουζούκια. Το 1987 ήταν ανάμεσα στους υποψήφιους για την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το 1989 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Πόσες Νύχτες. Ακολούθησαν οι δίσκοι Σεισμός Ερωτικός (1991), Όλο και πιο Πολύ (1992), Πετάω (1994), Μέθυσε η Νύχτα (1995).

Advertisement

 

Το 1997 κυκλοφόρησε ο δίσκος Αδύνατον με 10 τραγούδια του Νίκου Καρβέλα. Το 1998 ακολούθησε ο δίσκος Τετ α Τετ, ξανά με τραγούδια του Νίκου Καρβέλα. και ένα χρόνο αργότερα το άλμπουμ Θ’ Αλλάξεις Γνώμη.

Η πρώτη μεγάλη της επιτυχία ήρθε το 1991 και ήταν το τραγούδι Σεισμός ερωτικός. Άλλα γνωστά της τραγούδια είναι το Τι Είχαμε τι Χάσαμε, Εγώ για Μένα, Αδύνατον, Απωθημένο, Αυτόν τον άνθρωπο εγώ τον αγαπάω, Όλα εξαρτώνται, Ζεις, Στα κρεβάτια τα ξένα, Κλαίμε κι οι δυο, Αφού μ΄ αρέσεις, Ποτέ μου δεν περίμενα, Γυμνός μες την Ελλάδα, Μάλλον, Γυναίκα ολοκαύτωμα, Αττική Οδός, Άντρες, Σ’ αγαπώ, Σταυρώστε με, Οι δικηγόροι, Αύριο παντρεύομαι, Ηλεκτροπληξία, Αγόρι καλοκαιρινό, Αφρικανός.

Επανήλθε στο χώρο της μουσικής στις 20 Ιουνίου του 2016, με το τραγούδι Μη μου πεις το Ζώδιό σου, βγάλε μόνο το Μαγιώ σου. Το 2017 κυκλοφόρησε νέο τραγούδι με τίτλο: Το φυλαχτό μου. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας όπως ο Γιάννης Πάριος, η Λίτσα Διαμάντη, η Άντζελα Δημητρίου, η Σαμπρίνα, Γιώργος Πάριος, Άντζυ Σαμίου κα.

Η συμμετοχή της στην πολιτική

Η Έφη Σαρρή έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική, όντας υποψήφια με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών στις εκλογές του 2007.

Το 2012 είχε μονάσει

Η ίδια είχε πει: “Από την παιδική μου ηλικία το θείο ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, πηγαίναμε συχνά στην εκκλησία με τους γονείς μου και, μέχρι την εφηβεία μου, νήστευα, προσευχόμουνα, πήγαινα σε ιερέα ο οποίος ήταν ο πνευματικός μου- ήταν επίσης εκείνος με τον οποίο μελετούσαμε τα θεία συγγράμματα στο κατηχητικό- και έκανα συχνά εξομολόγηση. Στη συνέχεια, λόγω της ενασχόλησής μου με το τραγούδι, τα πράγματα άλλαξαν κάπως. Αλλά μόνο φαινομενικά. Γιατί, αν και δεν πήγαινα τόσο συχνά στην εκκλησία λόγω της δουλειάς μου, πάντα μέσα στο καμαρίνι μου βρισκόταν μία εικόνα της Παναγίας- η οποία κατά κάποιο τρόπο θεωρώ ότι με προστατεύει από τις κακοτοπιές- κι έτσι ένιωθα ότι κάποιος, κάπου εκεί ψηλά, με βλέπει και με προσέχει.

Για τέσσερις περίπου εβδομάδες εγώ πήγαινα κάθε απόγευμα σχεδόν στο συγκεκριμένο μοναστήρι και προσευχόμουν. Είχα μιλήσει με κάποιες μοναχές εκεί- μία μάλιστα από αυτές έκανε παλιά φωνητικά και στο cd που είχα βγάλει με τον Καρβέλα, ήταν πολύ χαρακτηριστική η φωνή της στο «Θέλεις να φύγεις από μένα; Αδύνατον!»- και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ξεκίνησα να νιώθω ότι το μοναστήρι ήταν το δεύτερό μου σπίτι. Τότε θυμάμαι ότι πήγαινα ταυτόχρονα καθημερινά σε ψυχολόγο- είχα διάφορα ψυχοσωματικά λόγω της λάσπης που μου έριχνε ο Λαζόπουλος- και ο χώρος του μοναστηριού έγινε το καταφύγιό μου. Σαν να ήμουν στο φυσικό μου πεδίο. Έτσι αισθανόμουν”.

Στροφή στην καριέρα της φαίνεται ότι κάνει πασίγνωστη τραγουδίστρια η οποία έγινε βοηθός οδοντιάτρου!

Η ίδια είπε σε πολύ πρόσφατη συνέντευξή της:«Μας έχετε παρεξηγήσει εμάς τις τραγουδίστριες ότι μόνο τραγουδάμε. Μαθαίνω κρυφά από τους γιατρούς χωρίς αναισθησία να βγάζω δόντια. Δεν τολμάνε οι ασθενείς να με φλερτάρουν γιατί έχω “φονικά όπλα” στα χέρια μου» συμπλήρωσε η άλλοτε λαϊκή ντίβα.

TAGS:
Advertisement