ektoras-mpotrini-o-aystiros-sef-i-apoleia-poy-ton-ekane-na-lygisei-kai-to-mystirio-gyro-ap-amp-8217-tis-scheseis-toy-17097
17:40

Έκτορας Μποτρίνι: Ο αυστηρός σεφ, η απώλεια που τον έκανε να λυγίσει και το μυστήριο γύρω απ’τις σχέσεις του

17:40
Newsroom

Η επαγγελματική του πορεία του Έκτορα Μποτρίνι ξεκίνησε ως μαθητεία, καθώς από το 1986 έως το 1992 εργάστηκε δίπλα στον σεφ πατέρα του, Etrusco Botrini, σε πολλά κλαμπ MED ανά τον κόσμο. Για δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στο «Etrusco», το οικογενειακό τους εστιατόριο, στην Κέρκυρα.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin στο Μονακό, στη Γαλλία. Το 1999 ανέλαβε ο ίδιος σεφ του «Etrusco», συνεπικουρούμενος από τον πατέρα του.

https://www.instagram.com/p/B9MS1RMhYpe/?utm_source=ig_embed

Advertisement

Το 2006 ο Έκτορας Μποτρίνι ταξιδεύει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία και να κάνει πρακτική εξάσκηση, δίπλα στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui. Το 2009 επιστρέφει και πάλι στην Ισπανία για πρακτική άσκηση, δίπλα στον Martin Berasategui.

Advertisement

Από το 2003 μέχρι σήμερα τα εστιατόρια του Έκτορα Μποτρίνι, αλλά και τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάστηκε κατά καιρούς, έχουν βραβευτεί με 48 Χρυσούς Σκούφους από το περιοδικό Αθηνόραμα, με 11 αστέρια από τον οδηγό FnLGuide και ο ίδιος έχει πολλές φορές αναδειχτεί σεφ της χρονιάς και έχει κερδίσει πολλαπλές διακρίσεις και βραβεία από διάφορα περιοδικά και οδηγούς, ελληνικούς, αλλά και διεθνείς.

Advertisement

Η μαγειρική για τον Έκτορα Μποτρίνι, δεν είναι απλώς μια δημιουργική τέχνη, είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης του εσωτερικού του κόσμου. Δίνει μεγάλη σημασία στην ομάδα του και στις συνεργασίες με τους ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι του προμηθεύουν τις καλύτερες δυνατόν πρώτες ύλες για να μετατρέψει το φαγητό σε γαστρονομική εμπειρία.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του είναι ολιστική: Συνδέει τη φύση, τον περιβάλλοντα χώρο και τα υλικά με τις μνήμες του από την οικογενειακή του παράδοση κι από τους τόπους που έζησε και ζει. Αυτές τις μνήμες μεταμορφώνει σε φαγητό, επιδιώκοντας να προσφέρει μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία στους πελάτες των εστιατορίων του. Στόχος του είναι να έχει η κουζίνα του το πρόσημο του τόπου του και για αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γεύσεις της Ελλάδας σε όσους επισκέπτονται τα εστιατόρια του.

Ο πατέρας μου, Πετρούσκο, ήταν κολόνα

Ο Έκτορας Μποτρίνι έχει επιστρέψει τηλεοπτικά μέσα από το ριάιλτι μαγειρικής «Εφιάλτης στην Κουζίνα» του Alpha. Ο γνωστός σεφ σε μίλησε πρόσφατα για τις δυσκολίες που έζησε πριν λίγα χρόνια, όταν έχασε μέσα σε λίγους μήνες τον αγαπημένο του πατέρα από καρκίνο έχοντας πει: «Έχασα τον πατέρα μου εδώ και τρία χρόνια.

Advertisement

Ήταν τραγικό για μένα. Ο πατέρας μου, Πετρούσκο, ήταν κολόνα. Ήταν αυτός που ήταν της λεπτομέρειας. Έφυγε από καρκίνο στο λάρυγγα. Ξέραμε όλοι ότι έχει πέντε μήνες ζωής.

https://www.instagram.com/p/BrS3VgUHAEI/?utm_source=ig_embed

Έγινε ξαφνικά. Δεν είχα φωνή. Και μετά πάμε, γεια σας», εξομολογείται ο Έκτορας Μποτρίνι.

Δεν διαφημίζω τις σχέσεις μου

Ο chef και παρουσιαστής του reality μαγειρικής «Hell’s Kitchen» αποφεύγει να δημοσιοποιεί την προσωπική του ζωή, την οποία έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Διαφυλάσσω πολύ καλά την πόρτα της κρεβατοκάμαράς µου. Πάντα έχω σχέσεις και μάλιστα μεγάλες σε διάρκεια, απλά δεν τις διαφημίζω. ∆εν είναι σωστό να βάζεις τον άλλο σε τέτοια διαδικασία, που πολλές φορές μπορεί να είναι και επίπονη. ∆εν µου αρέσει όταν βλέπω ζευγάρια να φιλιούνται δημοσίως. Άλλο η προσωπική ζωή και άλλο η δουλειά. Άλλωστε, τη δουλειά µου δεν την παίρνω ποτέ σπίτι µου», δηλώνει ο Έκτορας Μποτρίνι, αποκαλύπτοντας πως δεν έχει μαγειρέψει ποτέ για την αγαπημένη του.

∆εν μαγειρεύω ποτέ, για τη γυναίκα που είναι στη ζωή µου, δεν κάνω πλάκα. Και σίγουρα δεν θα της έκανα το τραπέζι στο μαγαζί µου, αλλά κάπου ήρεμα που να µην εμπλέκεται η δουλειά µου και να είναι ρομαντικά . Θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά, αλλά δεν θα βγω και στον δρόμο να το φωνάξω. Ο γάμος για εμένα δεν είναι κάτι το ουσιαστικό, αλλά κάτι το διαδικαστικό, ένα χαρτί, είπε ο Έκτορας.

Ποτέ δεν έχω νιώσει την αίσθηση της πατρότητας ίσως επειδή δεν ήμουν με τον κατάλληλο άνθρωπο. Κάποια στιγμή θα ήθελα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά να υιοθετήσεις κιόλας. Στις σχέσεις μου δεν μου αρέσει ποτέ η γυναίκα να είναι και νοικοκυρά. Νομίζω ότι την απομυθοποιώ, θέλω να είναι σέξι και αυτόνομη. Δεν μπορώ να φανταστώ τη σύντροφο μου να πλένει όλη μέρα και να σιδερώνει. Η γυναίκα από τη φύση της είναι πολύ σεξουαλική. Το να πλένει πουκάμισα όλη μέρα είναι το άκρως αντίθετο».