Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Ελένη Τζώρτζη: Η σειρά που την έκανε διάσημη, ο αυστηρός γιος, η εξαφάνιση απ’τη δημοσιότητα και το νέο λουκ

Η Ελένη Τζώρτζη είναι μια από τις πιο ταλαντούχες κωμικές ηθοποιούς που υποδυόταν την αυστηρή οικιακή βοηθό της οικογένειας Μουστοξίδη στην πετυχημένη σειρά του Mega. Η «Ιουλία Γάτου» ήταν η οικιακή βοηθός της Πελαγίας και του Μπάμπη Μουστοξίδη, που υποδυόταν η Άβα Γαλανοπούλου και ο Κώστας Κόκλας.

Της: Έπη Τρίμη

Η Ελένη Τζώρτζη έχει μια μεγάλη διαδρομή στο θέατρο και στο χώρο της τηλεόρασης, γι΄ αυτό και σε συνεντεύξεις της δεν σταματά να μιλά για τον έρωτα που έχει με το «σανίδι». Σπούδασε ιατρική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το θέατρο και γενικότερα ο χώρος του θεάματος, όπως θα λέγαμε, ήταν εκείνος που την κέρδισε.

Το βιογραφικό της σκιαγραφεί έναν άνθρωπο με πολλές ασχολίες, ιππασία, πεζοπορία, yoga, ελληνικοί και ξένοι χοροί, μητέρα, αφού όπως λέει και η ίδια είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ζωή. Η ίδια, έχει πει σχετικά: “Δεν κάνω ποτέ μακροπρόθεσμα σχέδια. Αλλά ούτε και μεγαλόπνοα όνειρα. Ελπίζω να είμαι καλά, να είναι καλά οι άνθρωποι που αγαπάω, και να μην συμβαίνουν καταστάσεις που φέρνουν δυστυχία”.

Ο ρόλος της Ιουλίας

Η «Ιουλία» έχει πολύ δουλειά να κάνει, καθώς τα γεγονότα δείχνουν ότι είναι ένα μέσο που ενέχει κινδύνους ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά. Βέβαια εγώ βρίσκομαι στην αντίθετη φάση να με ελέγχει ο γιος μου με ποιους συζητώ στο διαδίκτυο, καθώς έχει αποφασίσει ότι καθώς είναι πιο έμπειρος σε αυτό τον τομέα, πρέπει να προστατεύει εμένα.

Έχει δίκιο βέβαια καθώς εγώ όταν ξεκίνησα, μη έχοντας εμπειρία από το θέμα, ανοίγοντας λογαριασμό στο Facebook έκανα φίλους μόνο αυτούς που ήξερα. Κάποιος συνάδελφος όμως μου είπε: «Δεν έχει νόημα αυτό που κάνεις. Δείχνεις σνομπ καθώς το άτομο που σου ζητά να τον κάνεις φίλο μπορεί να είναι θαυμαστής σου.». Το κακό ήταν ότι λόγω άγνοιας είχα βάλει όλα μου τα στοιχεία στην σελίδα! Τηλέφωνο διεύθυνση, κλπ. Το βλέπει λοιπόν ο γιος μου και μου έβαλε τις φωνές: «Είσαι καλά; Νομίζεις ότι ο καθένας γράφει τα κανονικά του στοιχεία εδώ μέσα; Σε λίγο θα κάνεις σύσταση στους κλέφτες να μπούνε στο σπίτι σου». Εδώ λοιπόν έκανε την «Ιουλία» ο γιος μου. Και αφαίρεσα στοιχεία που θα μπορούσαν να με εκθέσουν σε κίνδυνο τονίζει η Ελένη Τζώρτζη.

Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη

“Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Αυτή την δουλειά θα έκανα πάντα. Με γέμισε πάρα πολύ, με πίκρανε και πολλές φορές αλλά δεν θα άλλαζα αυτή την δουλειά για μια άλλη. Είχε πάντα πολύ ενδιαφέρον, είχε όλα αυτά που θέλει κανείς να έχει μια δουλειά. Είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι γιατί σου επιβάλλει σαν δουλειά να εξελίσσεσαι και σαν άνθρωπος.Εμείς, οι παλαιότεροι ηθοποιοί όταν έγινε η ιδιωτική τηλεόραση χαρήκαμε τρομερά. Αργότερα όμως ποιοτικά τουλάχιστον δεν έγινε καμία τεράστια αλλαγή. Γυρίστηκαν πάρα πολύ καλές σειρές, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, και το Mega είχε σαν βασική παραγωγή τις σειρές που αυτό βοηθούσε και εμάς τους ηθοποιούς να έχουμε δουλειά. Όμως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καλύτερα πράγματα, διότι υπήρχαν πάρα πολλά χρήματα, λέει η Ελένη Τζώρτζη. Το Mega καλό θα ήταν να μην είχε κλείσει, ώστε να είχαν μείνει και οι απασχολούμενοι που έχασαν την δουλειά τους για να έχει και την δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερο και πιο παραγωγικό”.

Η σχέση με τα social media

“Τα social media τα  χρησιμοποιώ για κοινωνικούς λόγους, μπαίνοντας σε μια μεγάλη παρέα. Οι περισσότεροι που συνομιλώ εδώ μέσα είναι άνθρωποι του επαγγέλματος. Τους γνωρίζω. Φίλοι, γνωστοί, συγγραφείς, ηθοποιοί. Δεν μπορώ να πω όμως ότι δεν μιλώ και με ανθρώπους που μου είναι άγνωστοι. Με τον καιρό αποκτώντας εμπειρία από το Facebook μπορώ να διαπιστώσω σύντομα την πρόθεση κάποιου. Και αν είναι κακόβουλη, η θέλει μια «γνωριμία», αποφεύγω καθώς δεν είναι ο σκοπός μου αυτός εδώ μέσα. Βρήκα πολλούς ανθρώπους που είχα συνεργαστεί παλαιότερα, και ξαναβρεθήκαμε, θυμηθήκαμε ο ένας τον άλλο, συζητήσαμε, προτείναμε πράγματα για να γίνουν. Είναι ένα μέσο το οποίο είναι πιο εύκολο να συνδιαλλαγείς κοινωνικά από το να πάρεις τηλέφωνο 1, 2 , 3, 10 ανθρώπους. Μπαίνεις στο Facebook και ξαφνικά 5.000 άνθρωποι μπορούν να σου μιλήσουν! Δεν χρησιμοποιώ βέβαια όλα τα δίκτυα τόσο πολύ. Μπαίνω και βλέπω αλλά χρησιμοποιώ ως πιο οικείο το Facebook. Όσο για το blog το χρησιμοποιώ πολύ λίγο αλλά υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα blog, που τα προτιμώ από τις εφημερίδες, έχει αναφέρει η Ελένη Τζώρτζη.

Η κόντρα με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η μεγάλη κόντρα που ξεκίνησε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά της Ελένης Τζώρτζη το 2014 δεν πέρασε αναπάντητη. Για την ακρίβεια η απάντηση ήταν διπλή και ποιος ξέρει πόσες ακόμα θα υπάρξουν μεταξύ των δύο ηθοποιών. Η Ελένη Τζώρτζη πάντως είχε βγει στην επίθεση και ήταν χειμαρρώδης.

Μιλώντας τότε σε τηλεοπτική εκπομπή  είχε περιγράψει τη δική της οπτική για τα όσα της είχε καταλογίσει  ο Πέτρος Φιλιππίδης, αλλά και για το χαρακτήρα του ως συνεργάτη έχοντας πει: «Μπορώ και εγώ να πω μια κουβέντα γιατί όλη η συζήτηση έγινε εν τη απουσία μου. Αυτό δεν είναι ευγενικό. Από το λίγο που ξέρω τον Πέτρο δεν περίμενα να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Δηλαδή, δεν είναι ο ίδιος η επιτομή του ευγενικού ανθρώπου που περιμένεις ότι θα φερθεί ευγενικά σ’ όλο τον κόσμο. Εκείνο που με ξάφνιασε ήταν ότι αναφέρθηκε σε μένα. Θεώρησα ότι είναι ανούσιο το θέμα για το οποίο επέλεξε το όνομα μου. Είμαστε γνωστοί τουλάχιστον στον χώρο που δουλεύουμε, δεν νομίζω ότι κάποιος θα πάρει σοβαρά τον χαρακτηρισμό, ειδικά γιατί τον είπε ο Πέτρος» ανέφερε και συνέχισε σε πιο δυναμικό τόνο.

«Αν ήταν κάποιο άλλο άτομο, με άλλου είδους ευγένεια, άλλου είδους συγκρότηση, άλλου είδους πολιτισμό και άλλου είδους αγωγή, πιθανότατα να με πείραζε! Δεν με πείραξε που το είπε ο Πέτρος δεν θεωρώ ότι ανήκουμε στην ίδια ομάδα ηθοποιών, έτσι νομίζω εγώ! Άλλη πορεία έχει κάνει εκείνος… δεν θα αμφισβητήσω ότι έχει γίνει φίρμα. Εμένα η πρόθεση μου δεν ήταν να γίνω φίρμα! Εμένα η πρόθεση μου ήτανε να κάνω καλά τη δουλειά μου και να είμαι επαγγελματίας, να έχω την αποδοχή των συναδέλφων μου!».

«Έχουμε συνεργαστεί μια φορά στο παρελθόν! Δεν μπορώ να πω ότι ήταν και από τις καλύτερες συνεργασίες που είχα στη ζωή μου. Δεν είναι καλός συνεργάτης ο Πέτρος, είναι προσβλητικός, υποτιμητικός, ακυρωτικός και δεν ξέρω κατά πόσο το δικαιούται! Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι ο κ.Φιλιππίδης ξεχωρίζει από ταλέντο που έχει… δικαιολογούν αυτές τις συμπεριφορές και δεν ξέρω και τι είναι αυτό που τον κάνει να έχει τέτοιες συμπεριφορές. Εγώ δεν είμαι γνωστή για τους καυγάδες μου… Ο Πέτρος είπε ότι ανησυχεί για την αποκαθήλωση του δικού του ειδώλου και ο Κλούνεϊ ανησυχεί για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, εσείς κάντε τη σύγκριση και πείτε μου ποιος ασχολείται με κάτι σημαντικό!».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News