Enimerotiko.gr

Σίσσυ Χρηστίδου: Την προσέβαλαν για τα κιλά της, την είπαν θεόχοντρη, αλλά τους έδωσε την καλύτερη απάντηση

Tags:

Σίσσυ Χρηστίδου: Μία ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει αγένεια. Μία αγένεια που πλέον θεωρείται πως αποτελεί την κανονικότητα του κόσμου. Ο καθένας κάνει σχόλιο για να στάξει χολή για τον συνάνθρωπό του. Το γιουχάρισμα αποτελεί την προτεραιότητα των φίλων του διαδικτύου.

Η Σίσσυ Χρηστίδου στη λίστα με τις «αγαπημένες». Πάχυνε; Αδυνάτισε; Ξαναπάχυνε; Και ξάφνου γίναμε τιμητές. Πάνω από τη ζυγαριά περιμένουμε να δούμε τι θα γράψει. Κάτω από τις φωτογραφίες της γίνεται το έλα να δεις πόσο χονδροειδώς μπορεί κάποιος να μιλήσει. Μολυσματική αγένεια κατατρώει τη στιλπνότητα της ουσιαστικής ευγένειας που οφείλουμε να έχουμε.

Σίσσυ Χρηστίδου: Η φωτογραφία που ανάρτησε στο Instagram

Σίσσυ Χρηστίδου: Τα σχόλια που δέχθηκε για τη φωτογραφία της στο Instagram

Γυναίκα προς γυναίκα. Πρώτο σχόλιο: «Αν αδυνάτισες μπράβο σου, δεν ήταν κιλά αυτά που είχες. Τώρα, είσαι μία χαρά, αν δεν έχει πέσει μοντάζ».

Απάντηση της ίδιας γυναίκας σε σχόλιο κάτω από τη δική της ομορφιά: «Δεν είναι ζόρι. Όλες λυσσάξατε να με φάτε. Ήταν θεόχοντρη. Τη θαύμασα που τα κατάφερε, πού είναι το πταίσμα».

Αποκορύφωμα: «Κι άλλες γεννήσανε, τοφάλες δεν γίνανε». Μία ακόμα όμορφη ημέρα στον κόσμο του Instagram. Η φθοροποιός δράση της κουλτούρας της αγένειας εισχωρεί στο είναι και διαβρώνει.

Σίσσυ Χρηστίδου: Αλλαγή οπτικής γωνίας

Για ποιο λόγο να πληκτρολογήσεις αυτές τις λέξεις και τελικά να πατήσεις «αποστολή»; Ακόμα κι αν πιστεύεις πως η Σίσσυ και η κάθε Σίσσυ πρέπει να αδυνατίσει, σε όρισε κανένας διευθυντικό στέλεχος στο παρατηρητήριο βάρους; Το πλαίσιο έκφρασης δεν πρέπει να προσπερνάται έτσι ελαφρά τη καρδία. Τα συναισθήματά μας δημιουργούνται σε συνάρτηση με παράγοντες πέρα από τα όρια του ίδιου του ατόμου.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πήγα καλεσμένη στη Φαίη Σκορδά και λέει: “τώρα υποδεχτείτε την Πηνελόπη Πλάκα”»

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι σε μία δεδομένη χρονική στιγμή μπορεί να επηρεάσει όλα τα συστατικά της επικοινωνίας, αφού η σχέση μεταξύ των ανθρώπων καθώς και τα μηνύματα που διακινούνται, δημιουργούν και δημιουργούνται από γνωστικές και συγκινησιακές καταστάσεις που εμπλέκονται και αλληλεπιδρούν με την επικοινωνιακή δραστηριότητα. Με την ίδια ευκολία θα πλησίαζε ο ίδιος άνθρωπος τη Σίσσυ Χρηστίδου στον δρόμο και θα της έλεγε πως ήταν τοφάλα και μπράβο που αδυνάτισε γιατί δεν ήταν κιλά αυτά;

Πίσω από το πληκτρολόγιο θεωρεί τον εαυτό του παντοδύναμο και ικανό να πληγώνει. Ξέρεις, συγγνώμη που στο χαλάω, οι άνθρωποι πληγώνονται. Την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να ξεράσεις χολή ψάξε τους λόγους που σε οδηγούν στη συγκεκριμένη πράξη. Βάλε τον εαυτό σου στον απέναντι στρατόπεδο και σκέψου πώς θα ένιωθες αν μία ειδοποίηση έφτανε στο κινητό σου και κάποιος άγνωστος σου μιλούσε απαξιωτικά.

Τι χρειαζόμαστε; Μία συνολική αλλαγή της οπτικής γωνίας από την οποία βλέπουμε τον κόσμο. Όχι, ως θεατές μίας φαινομενικής και εν πολλοίς πλασματικής πραγματικότητας αλλά ως δημιουργοί του δικού μας αυθεντικού θεάματος. Η διαμεσολαβημένη διάσταση της επικοινωνίας αλλοιώνει -ή τελικά αναδεικνύει- τον αληθινό μας χαρακτήρα; Μοίρασε σεβασμό κι όχι κακεντρεχή σχόλια.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News