Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Κώστας Λεφάκης: Το μεροκάματο της αστρολογίας, το κοψιμο από την τηλεόραση και η πρόβλεψη του θανάτου του

Ο Κώστας Λεφάκης γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1949 στον Πειραιά. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Γαλλικά και Αγγλικά. Το 1973 συμπλήρωσε τις σπουδές του στην Αστρολογία στη Mayo School of Astrology.

Της: Έπη Τρίμη

Ο Κώστας Λεφάκης ξεκίνησε την καριέρα του ως αστρολόγος στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Την περίοδο 1975-1977 γίνεται βασικό στέλεχος του αστρολογικού περιοδικού “Ουρανός”. Το 1978 παρουσιάζεται η πρώτη του ένθετη δουλειά-αφιέρωμα στην αστρολογία στο περιοδικό “Φαντάζιο”. Έχει συνεργαστεί με πλήθος εντύπων, όπως τα περιοδικά “Ουρανός”, “Φαντάζιο”, “Γυναίκα”, “Playboy”, “Elle”, “Άστρα και Όραμα”, “Max”, “Ένα”, “Close Up” και τις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Ελευθεροτυπία”, “Επενδυτής”.

Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ενημερώνοντας για το αντικείμενο της Αστρολογίας, όπως στις ραδιοφωνικές εκπομπές “Στο Φως του Φεγγαριού” στο 2ο Πρόγραμμα, “Στο Φως των Αστεριών” στον 9,84 και στις τηλεοπτικές εκπομπές “Τα Κυριακάτικα” στην ΕΡΤ, “Ο Πόλεμος των Άστρων” στο Star, “Espresso” στον ΣΚΑΪ, “Όμορφος Κόσμος” στο MEGA. Έχει γράψει επίσης πολλά βιβλία σχετικά με το αντικείμενο της Αστρολογίας, όπως “Ο Ζωδιακός Κύκλος”, “Ερωτική Αστρολογία”, “Ζώδιο και Ωροσκόπος” και “Πλανήτες”, “Η Χρονιά της Ελπίδας”, “Τα Άστρα, η Ιστορία και το Μέλλον”, “Τα Φεγγάρια του Έρωτα”, “Το Μέλλον του Κόσμου” (στα ελληνικά και στα αγγλικά).
Τον Ιούνιο του 2018 συμπληρώθηκαν 45 χρόνια υπηρεσίας του στον τομέα της Αστρολογίας, για την οποία δηλώνει ισόβια αφοσιωμένος εκπρόσωπός της.

Ο Κώστας Λεφάκης προέβλεψε τον θάνατό του

«Σύντομα γίνομαι εβδομήντα χρονών και θα ήθελα να είχα άλλα τόσα χρόνια γήινης ζωής για να μάθω ακόμα πιο βαθιά και περισσότερα πράγματα. Έχω μια ακόρεστη δίψα για το σύμπαν και είμαι ανελέητος κυνηγός πληροφοριών και κρυμμένων γνώσεων. Είμαι ένας θιασώτης της συνωμοσιολογίας και πιστεύω πως αυτό που πιστεύουν οι πολλοί είναι ένα ψέμα, ενώ η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη, για το καλό του συνόλου βέβαια.

Εννοείται ότι ξέρω πότε θα πεθάνω και θα φροντίσω μέχρι εκείνη τη μέρα να περάσω όσο καλύτερα γίνεται, έχει αποκαλύψει ο Κώστας Λεφάκης».

Τα πολλά πλούτη για μένα ή τα κλέβεις ή τα παντρεύεσαι

«Δεν τα βγάζεις τα πολλά λεφτά γράφοντας ούτε ιστορία, ούτε δημοσιογραφία, ούτε αστρολογία, έχει πει ο Κώστας Λεφάκης.  Ούτε έχοντας ένα μεροκάματο λέγοντας την πρόβλεψη. Θα μπορούσα να έχω χρήματα εάν δεν είχα ήθος, να εκμεταλλευτώ καταστάσεις. Ή να έχω έπαρση. Ή από την άλλη θα μπορούσα με την ποιότητα της δουλειάς μου να έχω βγάλει περισσότερο κέρδος στα εκδοτικά, αν μιλούσα μια άλλη γλώσσα και όχι μια νεκρή γλώσσα για την αγορά όπως είναι η ελληνική. Αν ήμουνα στην Νέα Υόρκη με αυτή την ικανότητα, σε διαβεβαιώνω θα ήμουν εκατομμυριούχος γιατί λέμε ότι είναι χαζοί οι Αμερικάνοι, αλλά δεν είναι χαζοί. Εκτιμούν πιο σωστά και είναι πιο δίκαια εκεί. Αν έχεις ικανότητα, πετυχαίνεις.

Ποτέ δεν είχα τη διάθεση να είμαι μέσα στα κοκτέιλ και στις συντροφιές που είχαν κάποιοι άλλοι

«Εδώ όσες φορές έκανα καλές προβλέψεις με κόψανε από την τηλεόραση. Γιατί μάλλον δεν κάνω παρέα με κάποιους. Ποτέ δεν είχα τη διάθεση να είμαι μέσα στα κοκτέιλ και στις συντροφιές που είχαν κάποιοι άλλοι. Στη ζωή μου ήμουν πάντα ριψοκίνδυνος παίκτης και ήθελα πάντα να δω μέχρι πού αντέχω. Γιατί είμαι περισσότερο πνεύμα παρά ύλη. Κι αν μου πεις ότι θα μου δώσουν το κώνειο σαν τον Σωκράτη, θα το πιω και θα είμαι ευτυχής. Είμαι ένας θιασώτης της συνωμοσιολογίας και πιστεύω πως αυτό που πιστεύουν οι πολλοί είναι ένα ψέμα, ενώ η αλήθεια είναι καλά κρυμμένη για το καλό του συνόλου βέβαια, έχει πει ο Κώστας Λεφάκης».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News