Advertisement
GOSSIP

Παναγιώτης Μπουγιούρης: Ο πρόσφατος χαμός που τον πόνεσε, η εσωστρέφεια, ο φόβος της δέσμευσης και η πατρότητα

17:10
Newsroom

Γεννημένος στον Πειραιά και μεγαλωμένος στο Κερατσίνι, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης εγκατέλειψε τις σπουδές του στο Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών για να γίνει ηθοποιός.

Της Έπη Τρίμη

Advertisement

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Τηλεοπτικά έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχημένες σειρές «Βέρα στο Δεξί», «Μυστικά της Εδέμ», «Κλεμμένα Όνειρα» και πολλές ακόμη, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι ψηφίστηκε από το κοινό με 85.000 ψήφους ως ο αγαπημένος πρωταγωνιστής όλων των εποχών για τη συμμετοχή του στη σειρά τα «Μυστικά της Εδέμ».

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Κώστα Καζάκου και κατόπιν στο Central School of Speech and Drama του Λονδίνου, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης ξεκίνησε τη θεατρική του καριέρα και μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως η «Δωδέκατη νύχτα» του Σέξπιρ, «Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου, «Θείος Βάνιας» του Τσέχοφ, «Δον Ζουάν», «Μήδεια» του Ευριπίδηκ αι «Dogville» σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.

Advertisement

Στη μεγάλη οθόνη  έχουμε δει τον Παναγιώτη Μπουγιούρη  στο «Κράτησέ με» της Λουκίας Ρικάκη και στο «Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος» του Αντώνη Καφετζόπουλου. Μία, αν μη τι άλλο, λογική επιλογή για το ρόλο του καταφερτζή Φινλ Ράιντερ.

Advertisement

Πρέπει να περάσεις δια πυρός και σιδήρου

«Η δουλειά του ηθοποιού είναι μία και αδιαίρετη. Δεν γνωρίζει σύνορα και τρόπους είτε στο θέατρο, είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο. Μπορεί να αλλάζουν τα μέσα και τα εργαλεία αλλά η δουλειά είναι μία. Πρέπει να περάσεις δια πυρός και σιδήρου. Ο δρόμος είναι ένας και ανηφορικός», είχε πει ο Παναγιώτης Μπουγιούρης για το επάγγελμά του.

Η απώλεια του πατέρα μου ήταν ένα κρίσιμο σημείο

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης είχε πει σχετικά το 2019: “Είναι ένας ρόλος που συγκεντρώνει μεγαλύτερο όγκο από καλλιτεχνικές πτυχές σε ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Είναι μια προσωπικότητα που είναι πού αντιφατική, προκλητική, αιρετική, επαναστατική αλλά με πάρα πολύ ενδιαφέρον.

Advertisement

Σαν ένας νέος άνθρωπος δεν έχω το φιλοσοφικό υπόβαθρο να εκτιμήσω ή να αξιολογήσω μεγάλα θέματα. ένα σημείο κρίσιμο ήταν η απώλεια του πάτερα μου που με έκανε να σκεφτώ πολλά για τον άνθρωπο. Δεν συμφιλιώνεσαι ποτέ με κάτι τέτοιο. Θεωρώ ότι ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι γι΄ αυτό ακόμα και αν τα επιστημονικά δεδομένα είναι αδιαμφισβήτητα. μέχρι την τελευταία στιγμή δεν μπορείς να το πιστέψεις. Δεν άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου απλά αισθάνομαι σαν να έχω χάσει έναν πολύ καλό φίλο σαν κάποιο που ένιωθες ότι ανά πάσα στιγμή θα τον δεις. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι πρέπει να βάλω διαφορετικές προτεραιότητες. Αισθάνομαι τυχερός που την τελευταία του στιγμή ήμουν μαζί του.”

Είμαι μια χαρά στα προσωπικά μου

«Είναι απλά συνάδελφός μου η Αγγέλα και παρτενέρ μου στην καινούργια θεατρική παράσταση που ετοιμάζουμε. Κάνουμε ήδη μια παράσταση στο ίδιο θέατρο, το «Σύνδρομο της άδειας φωλιάς», και έχουμε ολοκληρώσει τις πρόβες με τη δεσποινίδα Σιδηροπούλου για το «Δόκτωρ Γκλας», είχε πει τον Φεβρουάριο που μας πέρασε ο Παναγιώτης Μπουγιούρης.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Μπουγιούρης δε θέλησε να πει πολλά για την προσωπική του ζωή. Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι: «Είμαι μια χαρά. Δε θα ήθελα να σχολιάσω κάτι παραπάνω».

Advertisement

Δεν είναι στις προτεραιότητές μου να γίνω πατέρας

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης αποτελεί έναν ζεν πρεμιέ, έχοντας πολλές θαυμάστριες. Παρόλα αυτά ο ίδιος παραμένει κλειστός και εσωστρεφής χαρακτήρας, όπως μας περιγράφει: «Είμαι εσωστρεφής ως άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο. Η δουλειά μου μπορεί και με ξεκλειδώνει. Έχω τους δικούς μου ρυθμούς και ανάγκες, που είναι πιο δύσκολο να μπορείς να συμπορευτείς με έναν άλλον άνθρωπο».

Ο ηθοποιός απαντάει εάν είναι στα άμεσα σχέδια του να γίνει πατέρας έχοντας πει: «Δεν είναι στις προτεραιότητες μου να γίνω πατέρας. Όπως έρθουν τα πράγματα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μπουγιούρης. Μάλιστα, όσον αφορά το θέμα δέσμευσης είχε αναφέρει ότι η ιδέα του διαζυγίου τον φοβίζει, καθώς η πίεση της δουλείας και οι προκλήσεις θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν στον να ξεσπούσε στη σύντροφο του.

TAGS:
Advertisement