Enimerotiko.gr
Gossip Lifestyle

Σάκης Αρναούτογλου: Η ιδιαίτερη σχέση με τον αδερφό του, η εμπλοκή με την πολιτική και η μεγάλη απογοήτευση

Ο παρουσιαστής του καιρού Σάκης Αρναούτογλου είναι ο αδελφός του Γρηγόρη και ήρθε στον κόσμο το 1969 στη Θεσσαλονίκη.

Της: Έπη Τρίμη

Ο Σάκης Αρναούτογλου στα ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ως μετεωρολόγος, κάτι που δεν ισχύει αφού δεν έχει πτυχίο μετεωρολογίας. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Γρηγόρης με παρότρυνε να είμαι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ

Ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθάρισε μάλιστα  ότι η προσπάθεια ανάμιξης με την πολιτική δεν είχε καμία σχέση με την εξαργύρωση της όποιας δημοσιότητας που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας, με καινοτόμες ιδέες δελτία καιρού στην τηλεόραση έχοντας πει: “Θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική εδώ και χρόνια. Είμαι είκοσι χρόνια στην τηλεόραση. Δεν το είχα κάνει ως τώρα.Δεν είμαι πολιτικός, ούτε κατάγομαι από πολιτική οικογένεια, ούτε με ενδιέφερε η πολιτική. Είναι σημείο των καιρών αυτή μου η απόφαση και την πήρα, εμπλεκόμενος καθημερινά με την πρόγνωση του καιρού. Έχω έναν γιο στα 18. Δεν θα το έκανα αυτό πριν, δεν θα τον άφηνα να μεγαλώνει μόνο του και εγώ να ταξιδεύω διαρκώς”.

Ο Γρηγόρης είναι συμβουλάτοράς μου

Με το Γρηγόρη μιλάμε για τα πάντα, είναι συμβουλάτοράς μου σε πολλά θέματα. Με υποστήριξε πολύ, γιατί ξέρει ότι ό,τι έχει σχέση με το κλίμα, είναι η ζωή μου. Μου είπε ότι από εδώ και στο εξής μπορεί να ακούσω πάρα πολλά και ότι πρέπει να έχω υπομονή, γιατί ο χώρος είναι δύσκολος. Εγώ δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν αμιγώς πολιτικό πρόσωπο. Δεν έχω εμπλακεί με την πολιτική, δεν μου αρέσει η πόλωση, δεν θέλω να κατηγορώ, εμένα με ενδιαφέρει η κλιματική αλλαγή και μόνο”, έχει πει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Μακάρι να υπάρξει στην Ελλάδα ένα κανάλι μόνο για τον καιρό

Ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει πει σχετικά: “Η ζωή καθώς και προσωπικοί λόγοι τα έφεραν έτσι που παρότι προσπάθησα δεν τα κατάφερα να πάρω τον τίτλο του μετεωρολόγου και έπρεπε να σπουδάσω κάτι άλλο προκειμένου να ζήσω. Παρακολούθησα, όμως, για κάποιο διάστημα μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.Η τηλεόραση για μένα είναι το μέσο στο οποίο μοιράζομαι καθημερινά με τους τηλεθεατές την εξέλιξη του καιρού, που τόσο αγαπάω, θα ήθελα να υπάρξει κάποτε ένα κανάλι αποκλειστικά γιο τον καιρό, όπως στο εξωτερικό.”

Οι σπουδές

Ο Σάκης Αρναούτογλου έκανε σπουδές Μετάφρασης -Διερμηνείας στο Sprachen & Dolmetscher Institut München και στη συνέχεια εργάστηκε στο  Γενικό Προξενείο της Ελλάδας Γραφείο Τύπου & Πληροφοριών Μονάχου ως μεταφραστής γενικού και ειδικού περιεχομένου μαζί με επισκοπήσεις γερμανικού ημερησίου τύπου στα ελληνικά που περιελάμβαναν πολιτικά και οικονομικά δημοσιεύματα.

Αμέσως μετά  παρακολούθησε Μαθήματα Γενικής Μετεωρολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο, μαζί με τους 2ετείς φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ και Μαθήματα Συνοπτικής Μετεωρολογίας στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) στην Μετεωρολογία και Κλιματολογία του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Η βράβευση και οι επαγγελματικές συνεργασίες

Βραβευμένος στα “ΠΡΟΣΩΠΑ 2008” ως καλύτερος παρουσιαστής καιρού της Ελλάδας ήταν ο πρώτος που έφερε κυρίως από το 2003 καινοτόμες ιδέες στην παρουσίαση των δελτίων καιρού στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά αρχικά μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ3 χάρτες και υψόμετρα χιονόπτωσης και σήματα προειδοποίησης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, μεταξύ άλλων.

Σημαντική ήταν σύμφωνα με τον τότε Αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπη Νικολάου η συμβολή του στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους ΧΧΙΧ Ολυμπιακούς Αγώνες “Πεκίνο 2008” καθώς προέβλεψε έγκυρα, πέντε περίπου ημέρες πριν, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν, προτείνοντας έγκαιρα την αλλαγή της ώρας (μία ώρα νωρίτερα) διεξαγωγής της τελετής κάτι που τελικά συνέβαλε καθοριστικά στο να διεξαχθεί αυτή χωρίς προβλήματα. Εργάστηκε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑLPHA ενώ συνεργάστηκε και με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο enikos.gr.

Σημαντική εκτός των άλλων ήταν και η μετεο-συνεργασία του με τον μεγάλο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία “Το Λιβάδι που δακρύζει” το 2004.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που πρωτοαντίκρισα τη γυναίκα μου

Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί μόλις ανοίξω τα μάτια μου είναι να δω αν έπεσα μέσα στην πρόγνωση μου και το τελευταίο πριν κλείσω τα μάτια μου το βράδυ είναι να φιλήσω τη γυναίκα μου.Έρωτας για μένα σημαίνει ευτυχία, αλλά και υποχρεώσεις!» τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου. “Γνωριστήκαμε στο Μεξικό κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μέσω μιας Ελληνίδας γνωστής μου που μου έδωσε το τηλέφωνο της για να μας ξεναγήσει στην πόλη”.

Παρακολουθώ τον αδελφό μου στην τηλεόραση

“Στην τηλεόραση παρακολουθώ κωμικές και αστυνομικές σειρές και αυτό που δεν χάνω είναι οι εκπομπές του αδελφού μου του Γρηγόρη, γιατί με χαλαρώνουν! Η πιο ευχάριστη τηλεοπτική μου εμπειρία ήταν όταν παρουσίασα τον καιρό μαζί με τον αδελφό μου. Ονειρεύομαι, όπως όλοι μας, να γίνουν τα πράγματα καλύτερα στη χώρα μας. Αντιπαθώ την αλαζονεία, εκνευρίζομαι με τα ψέματα και θυμάμαι τις όμορφες στιγμές με φίλους σε ταξίδια. Αγαπημένη μου συνήθεια είναι τα γλυκά. Το αγαπημένο μου ρητό είναι: «Ο εσύ μισείς, ετέρω μη ποιείς», δηλαδή ό,τι δεν θες να σου κάνουν μην το κάνεις εσύ στους άλλους. Η μεγαλύτερη απογοήτευση που αισθάνομαι -και όσο μεγαλώνω γίνεται και μεγαλύτερη- είναι για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε εμείς οι άνθρωποι τον πλανήτη μας αλλά και για την απαράδεκτη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα!”, έχει πει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News