Enimerotiko.gr
Media

Masterchef – Παναγιώτης Τζαμάλ: Το προφίλ με τους χιλιάδες θαυμαστές, τα αινιγματικά λόγια και ο σκοπός του

Τζαμάλ

Ο πιο ατάραχος παίκτης του MasterChef 5, που αποθεώνεται κάθε φορά από τους χρήστες του Twitter, είναι αναμφίβολα ο Τζαμάλ, ή όπως είναι το όνομά του Παναγιώτης Τζαμαλής. Ο αγαπητός παίκτης-υπερείδωλο που δεν μασάει τα λόγια του καθώς δε διστάζει να τα βάλει με τους κριτές, θεωρεί πως για να μαγειρέψεις χαλαρά και μεθοδικά, πρέπει να αποβάλεις το άγχος σου, απολαμβάνοντας τη στιγμή.

Σκοπός του είναι να δείξει στους τηλεθεατές έναν άλλο δρόμο μαγειρικής, που βασίζεται στα αγνά και οικονομικά υλικά. Αυτό τουλάχιστον προσπαθούσε να κάνει πριν μπει στο MasterChef 5, ο Παναγιώτης Τζαμαλής, γιατί πλέον ο προσωπικός του λογαριασμός του στο instagram είναι ανενεργός. Οι διαχειριστές του προωθούν νέα του και φωτογραφίες του από ομάδα θαυμαστών-fans, οι αποκαλούμενοι και ως teamtzamal.

“Ο κόσμος στο instagram με ξέρει και μ’ αγαπάει”

Ο 27χρονος Παναγιώτης Τζαμαλής «τάραξε» τα νερά όταν στην τελευταία ομαδική δοκιμασία όρθωσε ανάστημα ενώπιον των κριτών. «Ξέρω τα λάθη μου αλλά ο κόσμος με ξέρει και μ’ αγαπάει γι’ αυτό που είμαι», είπε απευθυνόμενος στους τρεις κριτές, υπερασπιζόμενος τα «καμένα» spring rolls του, έναντι αυτών της Μαρίνας, με την οποία κοντράρονταν μαγειρικά.

«Προφανώς μπορείς να έχεις τη δική σου άποψη, η οποία δε σημαίνει ότι είναι και σωστή. Τον αντίλογο που κάνεις τώρα θα μπορούσες να μην τον κάνεις άμα μαγειρεύοντας επί ένα δεκάλεπτο δεν τα έβλεπες όλα σαν πλακίτσα!», του απάντησε ο Κουτσόπουλος.

’’Δεν μπορώ να γίνω κάτι ψεύτικο’’

Ο ίδιος κριτής στη συνέχεια επανήλθε, ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με το τι εννοεί όταν λέει ότι έχει κοινό που τον αγαπάει και τον στηρίζει. «Υπάρχει ένα κοινό που με ξέρει και δεν θέλω να δω κάτι άλλο απ’ αυτό που δείχνω εδώ και πέντε χρόνια. Είμαι σοβαρός με το κοινό μου, η πλακίτσα υπάρχει στη ζωή μου, καθώς δουλεύω 17 ώρες τη μέρα. Ο κόσμος ξοδεύει λεφτά για να μαγειρέψει αυτό που θα μαγειρέψω εγώ. Οι κριτές δεν με ξέρουν και σίγουρα δεν με κατάλαβαν. Δεν μπορώ να γίνω κάτι ψεύτικο”, ήταν τα λόγια του Τζαμάλ.

Τα λεγόμενα του παίκτη έκαναν τους κριτές να κοιτιούνται μεταξύ τους. «Δεν μπορώ να παρακολουθήσω την κουβέντα… Αν κάποιος έχει έρθει για να κερδίσει followers, δε θέλω καν να μπω σε αυτήν την κουβέντα», είπε κλείνοντας με αυστηρό ύφος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Γιατί είπε «ντροπή σας» στους συμπαίκτες του

Η ψηφοφορία των μπλε στην τελευταία ομαδική δοκιμασία δεν ήταν και από τις καλύτερες στιγμές του διαγωνισμού, καθώς στοχοποιήθηκε μία παίκτρια που έφερε νίκη στην ομάδα τους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έκρηξη του Τζαμάλ, ο οποίος απευθυνόμενος σε όλους είπε «Ντροπή σας». Αυτός που θίχτηκε πιο πολύ ήταν ο κολλητός του ο Σκορδάκης. Δεν θεώρησε σωστό ενώπιον των κριτών να λέγονται τέτοιες εκφράσεις. Ο Τζαμάλ δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, υπερασπιζόμενος όπως είπε το άδικο συμβάν στην ομάδα του.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Τζαμαλής – Το βιογραφικό του

Ο Παναγιώτης είναι 27 ετών και κατάγεται από την Αρχαία Ολυμπία. Όπως έχει πει δεν πιστεύει στις μαγειρικές “φανφάρες” αλλά στην ουσία της μαγειρικής. Για τον Παναγιώτη από τα φαινομενικά πιο ταπεινά υλικά μπορούν να προκύψουν πιάτα υψηλού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Με εφόδια το αφοπλιστικό του χιούμορ, τον συχνά αινιγματικό του λόγο στοχεύει να φτάσει με σταθερά βήματα στην κορυφή του διαγωνισμού.

Στην οντισιόν δεν κατάφερε να πάρει τα τρία ναι. Ωστόσο είχε κάνει αίσθηση με το όμορφο πιάτο του και κυρίως με το αφοπλιστικό του χιούμορ. «Παναγιώτη η ποδιά είναι δική σου. Μη χαίρεσαι τόσο πολύ», του είχε πει ο Κοντιζάς δίνοντάς του την ποδιά και παρατηρώντας πόσο ανέκφραστος είναι ο διαγωνιζόμενος.

5 ακόμη πληροφορίες για τον Τζαμάλ

  • Στην κουζίνα προσπαθεί να αποφεύγει το άγχος, καθώς θεωρεί ότι αυτό αποτυπώνεται στο πιάτο.
  • Μαγειρεύει με χαλαρότητα και μεθοδικά βήματα, απολαμβάνοντας τη στιγμή.
  • Σκοπός του είναι να δείξει στους τηλεθεατές έναν άλλο δρόμο μαγειρικής, που βασίζεται στα αγνά και οικονομικά υλικά.
  • Ο Παναγιώτης Τζαμαλής διακρίνεται για το αφοπλιστικό του χιούμορ, τον συχνά αινιγματικό του λόγο, αλλά και το ιδιαίτερο μαγειρικό του στυλ.
  • Άλλωστε, στοχεύει να φτάσει με σταθερά βήματα στην κορυφή του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News