ochi-den-paraitithike-pote-apo-tin-ert-i-dimosiografos-chrysa-roymelioti-16624
16:58

Όχι, δεν παραιτήθηκε ποτέ από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη

16:58
Νίκη Μουλά

Αναθεώρηση άρθρου στις 28 – Ιουλίου – 2022:

Η παρούσα εκδοχή του άρθρου πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του αρχικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα μας με τίτλο «Όλοι μιλούν για τη Χρύσα Ρουμελιώτη της ΕΡΤ: Αρνήθηκε να μεταδώσει την υπεράσπιση στον Λιγνάδη και παραιτήθηκε», στις 25 Ιουλίου 2022.

Advertisement

Η αναθεωρημένη εκδοχή του παρόντος άρθρου έγινε στις 28 Ιουλίου 2022 και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι το αρχικό μας άρθρο με τίτλο «Όλοι μιλούν για τη Χρύσα Ρουμελιώτη της ΕΡΤ: Αρνήθηκε να μεταδώσει την υπεράσπιση στον Λιγνάδη και παραιτήθηκε» που ανέφερε ότι “Η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη παραιτήθηκε από την ΕΡΤ και η παραίτησή της σχετίζεται με την ομιλία που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Δεξίωσης για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας”, συνιστά παραπληροφόρηση και περιέχει ψευδείς πληροφορίες.  

Ο τίτλος μας άλλαξε σε «Όχι, δεν παραιτήθηκε ποτέ από την ΕΡΤ η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη»

Advertisement

Τι ισχύει πραγματικά

Η κ. Χρύσα Ρουμελιώτη δεν παραιτήθηκε από την ΕΡΤ, αλλά αποχώρησε από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας. Σε δηλώσεις που έκανε στα Ellinika Hoaxes ανέφερε ότι η απόφασή της δεν σχετίζεται με την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Advertisement

Μάλιστα Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας της ομάδα των Ελληνικών Hoaxes με την ίδια επεσήμανε ότι δεν παραιτήθηκε από την ΕΡΤ και ότι η αποχώρησή της από το ρεπορτάζ της Προεδρίας δεν σχετίζεται με την ομιλία που είχε κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας:

Δεν ευθύνομαι για κάποιους συναδέλφους που πήραν την ανάρτησή μου και έδωσαν ο καθένας τη δική του ερμηνεία. Δεν παραιτήθηκα από την ΕΡΤ και δεν τίθεται θέμα παραίτησης. Παραιτήθηκα από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας.Επίσης θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι παραιτήθηκα εξαιτίας της ομιλίας της Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν νομιμοποιείται δημοσιογράφος να αρνηθεί να μεταδώσει την τοποθέτηση οποιουδήποτε καλύπτει, ακόμα κι όταν διαφωνεί με αυτήν. Δεν θα το έκανα ποτέ, και ο ισχυρισμός αυτός με θίγει. Στη συγκεκριμένη μετάδοση υπήρχε συγκεκριμένος χρόνος και έγινε αξιολόγηση. Δεν αρνήθηκα να μεταδώσω κάτι, ούτε μου είπε κάποιος γιατί είπες αυτό και όχι το άλλο. Η παραίτησή μου λοιπόν δεν είχε να κάνει σε καμία περίπτωση με την τοποθέτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως διαπιστευμένη συντάκτρια της Προεδρίας, δεν είμαι εγώ εκείνη που θα κρίνω την τοποθέτηση της ΠτΔ.

Συμπέρασμα

Η κ. Χρύσα Ρουμελιώτη δεν παραιτήθηκε από την ΕΡΤ. Η δημοσιογράφος στη δημόσια τοποθέτησή της ανέφερε ότι αποχώρησε από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας και η παραίτησή της δεν σχετίζεται με την ομιλία που έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Δεξίωσης για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Advertisement

Για περισσότερες πληροφορίες που αποδεικνύουν την ΜΗ εγκυρότητα του άρθρου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Όχι, η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη δεν παραιτήθηκε από την ΕΡΤ, απλά αποχώρησε από την κάλυψη του ρεπορτάζ της Προεδρίας

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την, δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

Η συντακτική ομάδα του enimerotiko.gr

Παρακάτω ακολουθεί η πρώτη και αρχική έκδοση του άρθρου η οποία δεν ισχύει, σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων ellinikahoaxes.gr

Advertisement

Ακολουθεί το αρχικό άρθρο (Παραπληροφόρηση – Ψευδείς πληροφορίες):

Η Χρύσα Ρουμελιώτη παραιτήθηκε και το τελευταίο ρεπορτάζ που έκανε, δίνει την απάντηση στον λόγο που πήρε αυτή την απόφαση και έχει σχέση με παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την υπόθεση Λιγνάδη.

Η παραίτηση ήρθε αμέσως μετά την δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, όταν όλη η Ελλάδα διάβαζε την παρέμβαση της προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που έπαιξε σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, απουσίασε, ωστόσο, εκκωφαντικά από το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί:

Η οργισμένη ανάρτηση της στο προφίλ της στο facebook, λίγο μετά το τελευταίο ρεπορτάζ, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

Χρύσα Ρουμελιώτη ανάρτηση

Εξοργισμένη η Χρύσα Ρουμελιώτη με την παρέμβαση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την υπόθεση Λιγνάδη

Την ημέρα που το πολιτικό σύστημα τιμά την δημοκρατία, δηλαδή την αρχή της πλειοψηφίας, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκμεταλλευόμενη τον θεσμικό της ρόλο, προέβη κυριολεκτικά σε ένα παραλήρημα, για να υπερασπιστεί τον πρωτόδικα καταδικασμένο βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την ομιλία της στο Προεδρικό Μέγαρο για τα 48 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, έκανε αναφορά σε μια ποινική υπόθεση.

Είναι η δεύτερη φορά που η πρόεδρος επιχειρεί να υπερασπίσει έναν άνθρωπο με τον οποίον όπως φαίνεται σχετίζεται, διότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή την εμμονή της στο πρόσωπο του.

Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα της σύλληψης του βιαστή ανηλίκων, όταν και η Σακελλαροπούλου θυμήθηκε τα «δικαιώματα του κατηγορουμένου», ζητώντας δημόσια να γίνουν σεβαστά, δεν είχε κάνει όμως το ίδιο στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, την οποία την είχε δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο, χωρίς τότε να αναφερθεί στα «δικαιώματα του κατηγορουμένου».

Κατά πρώτον δεν αφορά την Προεδρία της Δημοκρατίας ως θεσμό, γιατί παραβιάζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, κατά δεύτερον δεν έχει ασχοληθεί άλλη φορά με απλές υποθέσεις της δικαιοσύνης, αν και θα μπορούσε, όπως για παράδειγμα στην δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, θεώρησε υποχρέωσή της και έγραψε tweet η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και μάλιστα στα Ελληνικά, αλλά όχι η Πρόεδρος της Ελλάδος.

Δεν είναι υποχρεωμένη, αλλά αν το κάνεις πρέπει να το κάνεις για όλους κι όχι επιλεκτικά για τον Λιγνάδη. Κατά τρίτον μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα δεν υπερισχύει η πλειοψηφία, αλλά η μειοψηφία της ελίτ ή την νονμεκλατούρας.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».