Enimerotiko.gr

Γωνιακοί καναπέδες: Γιατί τους λατρεύουμε και τι θα είναι στη μόδα το 2022;

Tags:

Τα τελευταία χρόνια οι γωνιακοί καναπέδες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερη μόδα. Ο βασικός λόγος είναι πως τα νέα ζευγάρια που επιπλώνουν τα σπίτια τους αναζητούν πολύ περισσότερο από παλιά, την άνεση και την πρακτικότητα στον χώρο τους.

Γιατί οι γωνιακοί καναπέδες είναι η καλύτερη επιλογή

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι πραγματικά υπέροχοι. Αποτελούν την ιδανική επιλογή για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και μπορούν να φιλοξενήσουν με ευκολία περισσότερα άτομα.

Επίσης ταιριάζουν πολύ πιο εύκολα σε μικρότερους χώρους και η διάταξή τους δημιουργεί μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν έναν γωνιακό καναπέ αντί ενός σαλονιού που αποτελείται από δύο καναπέδες, έναν τριθέσιο και έναν διθέσιο. Οι λόγοι είναι πολλοί και πολύ σημαντικοί.

Στους γωνιακούς καναπέδες υπάρχει τεράστια ποικιλία, περισσότερες επιλογές στο στιλ και στις διαστάσεις τους και σίγουρα αποτελούν μία συνεχώς ανοδική τάση στην μοντέρνα επίπλωση.

Αν προβληματίζεστε πως θα σας πιάσει τον χώρο ή αν έχετε κάποιους ενδοιασμούς για το πώς θα τον τοποθετήσετε ιδανικά στο καθιστικό σας, σας δίνουμε μερικές χρηστικές συμβουλές για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις που θα κάνουν το σαλόνι σας να ξεχωρίζει.

Πως θα πάρετε μέτρα για τον γωνιακό καναπέ σας

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε πριν αγοράσουμε έναν γωνιακό καναπέ, είναι το να πάρουμε με απόλυτη ακρίβεια τα σωστά μέτρα. Το να επιλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος για τον κατάλληλο χώρο είναι το πιο σημαντικό πράγμα για ένα όμορφο και πρακτικό τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης ιδιαιτέρως σημαντικό είναι -εφόσον μένετε σε ενοίκιο- να σκεφτείτε και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξετε έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σαλόνι.

Επιλέξτε τον κατάλληλο γωνιακό καναπέ σύμφωνα με τον χώρο σας

Για να επιλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το δικό σας σαλόνι ρίξτε μια καλή ματιά στον χώρο σας και αποφασίστε το σημείο που θα τον τοποθετήσετε. Λάβετε υπόψη σας, πέρα από τις διαστάσεις, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Πήγα καλεσμένη στη Φαίη Σκορδά και λέει: “τώρα υποδεχτείτε την Πηνελόπη Πλάκα”»

Επίσης, δείτε αν το σαλόνι είναι μακρόστενο ή τετράγωνο. Πού έχει τοίχους και πού δεν εμποδίζει ο όγκος του την πρόσβαση στις μπαλκονόπορτες.

Πως θα τοποθετήσετε τον γωνιακό καναπέ σας

Ο πιο συνηθισμένος και ασφαλής τρόπος για να τοποθετήσετε τον γωνιακό καναπέ σας, είναι με τις πλάτες των δύο πλευρών στον τοίχο. ώστε να βρίσκονται και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

Διαχωρίστε την κουζίνα σας με τον γωνιακό καναπέ σας. Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία τότε μια πολύ ωραία ιδέα για να την χωρίσετε από το σαλόνι είναι να βάλετε τη μια πλάτη του γωνιακού καναπέ σαν ένα διακριτικό και όμορφο διαχωριστικό.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει, αν θέλετε να διαχωρίσετε την τραπεζαρία.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το να σκεφθείτε πού θα είναι τοποθετημένη η τηλεόρασή σας. Θέλετε όλοι όσοι κάθονται σε αυτόν να μπορούν να βλέπουν, χωρίς να δυσκολεύονται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση και απέναντι από τη μεγαλύτερη πλευρά του γωνιακού καναπέ.

Αν το σαλόνι είναι σχετικά μικρό, ένας γωνιακός καναπές με μίνιμαλ, καθαρές γραμμές και «μαζεμένες» διαστάσεις όχι μόνο ταιριάζει αλλά και δείχνει το δωμάτιο πιο τακτοποιημένο, αφήνοντας περισσότερο χώρο, αντί για παράδειγμα ενός τριθέσιου καναπέ με πληθωρικές διαστάσεις.

Μην χάνετε χρόνο. Σερφάρετε στο διαδίκτυο και βρείτε τον ιδανικό γωνιακό καναπέ για τον χώρο σας. Γωνιακοί καναπέδες σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σας περιμένουν να τους ανακαλύψετε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News