amp-8220-koitaxte-me-12-manes-ki-oyte-mia-syggnomi-amp-8221-amp-8220-lygisan-amp-8221-ki-oi-dikastes-me-ta-logia-tis-miteras-toy-alki-kampanoy-115106
17:34

“Κοιτάξτε με, 12 μάνες κι ούτε μια συγγνώμη”: “Λύγισαν” κι οι δικαστές με τα λόγια της μητέρας του Άλκη Καμπανού

17:34
Φώτης Γαλανόπουλος

Στον απόηχο της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, Η μητέρα του Μελίνα δεν άντεξε και ξέσπασε με μια συγκλονιστική κατάθεση.

«Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!»

Όταν ήρθε η σειρά της να καταθέσει φώναξε οργισμένη η μητέρα του άτυχου Άλκη προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι

«Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!»

Advertisement

Ενώ στην συνέχει η κα Μελίνα πρόσθεσε πως περίμενε εδώ και έναν χρόνο αυτή την στιγμή. «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

Advertisement

τα λόγια της μητέρας του Άλκη Καμπανού

Advertisement

Επίσης ανέφερε οτι δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει το παιδί της και τον εξαίρετο χαρακτήρα του «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, τόνισε πως εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας».

Και κάπου εκεί δεν άντεξε και απευθύνθηκε στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους τους και φωνάζοντας και ρωτώντας τους: «Γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

Advertisement

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ενώ αναφέρθηκε και στα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και στο γεγονός οτι κανένας από τους 12 κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ».

Μητέρα  Άλκη Καμπανού :«από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη».

Ενώ η αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ανατρίχιασε την στιγμή που η μητέρα του Άλκη, γυρνώντας προς τους 12 κατηγορουμένους, τους ονομάτισε έναν έναν με την σειρά λέγοντας «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

Οι δηλώσεις της μητέρας του Άλκη Καμπανού έξω από τα δικαστήρια.

Advertisement