aidia-amp-038-apotropiasmos-i-nekropsia-edeixe-ti-ekane-sto-6-minon-moro-i-37chroni-mana-toy-sokarismeni-oli-i-chora-220599
22:06

Αηδία & αποτροπιασμός: Η νεκροψία έδειξε τι έκανε στο 6 μηνών μωρό η 37χρονη μάνα του- Σοκαρισμένη όλη η χώρα

22:06
Φώτης Γαλανόπουλος

Η 37χρονη παιδοκτόνος από τη Βέροια έχει προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απολογηθεί για τη δολοφονία του έξι μηνών βρέφους της.

Λίγο μετά τις 13:00, η 37χρονη παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα  και υποστήριξε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω το παιδί. Στην προσπάθεια μου να ταΐσω το παιδί επήλθε ο θάνατος».

Advertisement

Οι κατηγορίες που έχει απέναντί της είναι ανθρωποκτονία με πρόθεση σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας.

Βέροια: Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα

Advertisement

Νοσnλεύτρια στο νοσοκομείο Παπανικολάου η 37χρονη βρεφοκτόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ζούγκλα», η γυναίκα με τα αρχικά Κ.Γ. ζούσε πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη αλλά πρόσφατα επέστρεψε στη Βέροια. Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο ειδήσεων Veriotis.gr, η παιδοκτόνος εργαζόταν στο Παπανικολάου και βρισκόταν επί του παρόντος σε άδεια ανατροφής τέκνου. Η ίδια έχει αναρτήσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ότι εργάζεται σε αυτό το συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Advertisement

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του 6,5 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε από τη μητέρα του, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μακροχώρι Ημαθίας, είναι σοκαριστικά. Βάσει των ευρημάτων από τη νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

Η 37χρονη μητέρα χρησιμοποίησε τα χέρια της και ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να χτυπήσει το παιδί στο πρόσωπο. Ο θάνατος του παιδιού προήλθε από τις κακώσεις στο κεφάλι και τα σοβαρά τραύματα. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας χωρίς να έχει αισθήσεις, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορία για ανθρωποκτονία.

Advertisement

Όσο περνούν οι ώρες νέα στοιχεία γύρω από τον μετέωρο ψυχικό κόσμο της 37χρονης έρχονται στο φως, με τον δικηγόρο Γιάννη Αργυρίου, που την γνώριζε από παλιά, να βοηθά, ως ένα βαθμό, στη σκιαγράφηση της προσωπικότητας της γυναίκας.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος στο protothema.gr, είχε βοηθήσει την 37χρονη σε νομικές διαδικασίες για την πρόσληψή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργαζόταν από την περίοδο της πανδημίας, από το 2020, ως νοσηλεύτρια.

Τελευταία φορά συνάντησε τη γυναίκα τον περασμένο Σεπτέμβριο για ένα νέο θέμα που είχε ανακύψει με τη δουλειά.

«Φαινόταν πολύ αγχωμένη» θυμάται ο κ.Αργυρίου.

Advertisement

Είχε διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας, επισημαίνει και αφήνει να εννοηθεί πως εάν κανείς τη συναναστρεφόταν περισσότερο, μπορούσε να διακρίνει τη γενικότερη αναταραχή που τη διέκρινε.

Η τραγική ειρωνεία ήταν ότι είχε επιλέξει ένα επάγγελμα που εστίαζε στην προσφορά, ενώ εκείνη με αναλγησία και υποταγή στην παρόρμηση αφαίρεσε μέσα σε λίγα λεπτά τη ζωή του ίδιου του παιδιού της και μάλιστα μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της, έξι και επτά ετών, που είχε αποκτήσει με τον πρώτο της σύζυγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το αστυνομικό ρεπορτάζ, προκύπτει ότι η αυτόχειρας είχε ένα πολύ βεβαρημένο ψυχολογικό προφίλ και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί λόγω σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων.

Ο τοπικός τύπος αναφέρει επίσης ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες και έχει υποστεί ενδοοικογενειακή βία στο παρελθόν, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μετακόμιση στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Το αποτρόπαιο ήταν ότι, ενώ η γυναίκα ήταν τυφλωμένη από ένστικτα βίας, τα παιδιά της φώναζαν για βοήθεια. Στη συνέχεια, φάνηκε ότι βρισκόταν σε έναν δικό της κόσμο, καθώς είδε τους γονείς της να προσπαθούν να σώσουν το μωρό της, που είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και δεν ανέπνεε, και υποστήριζε ότι μια «αόρατη δύναμη» το οδήγησε στον θάνατο.

Πάντως, πριν από αυτήν τη φρικιαστική κατάσταση, υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες στη ζωή της γυναίκας.

Αφότου χώρισε με τον πρώτο σύζυγό της, γνώρισε τον δεύτερο σύντροφό της, όμως προτού φέρει το παιδί τους στον κόσμο αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο.

Ο δικηγόρος κ. Αργυρίου, μάλιστα, κάνει λόγο για καταγγελίες από τη μεριά της γυναίκας προς τον τελευταίο σύντροφό της με τον οποίο κάθε άλλο παρά ευτυχισμένη ήταν.

Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην επιλόχειο κατάθλιψη που αντιμετώπιζε η γυναίκα αλλά και στα σοβαρά προβλήματα που είχε εν γένει.

Το τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη το 2003 φαίνεται να έχει έναν σημαντικό ρόλο στην ψυχοσύνθεσή της κατά την εφηβική ηλικία.

Αν και δεν βρισκόταν η ίδια στο λεωφορείο, αρκετοί συμμαθητές της είχαν χάσει τη ζωή τους, κάτι που φαίνεται να της έχει αφήσει ανεξίτηλες εντυπώσεις στη μνήμη της.

Τα λόγια του γείτονα που επιχείρησε να γλιτώσει το βρέφος συγκλονίζουν. «Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια», είπε στο ThessToday. Ο μάρτυρας περιγράφει τις σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο σπίτι που κατοικούσε η μητέρα με τα παιδιά της.

«Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά» περιγράφει ο ίδιος και καταρρέει μη μπορώντας να συνεχίσει.

Οι εικόνες που εξασφάλισε και παρουσιάζει το ThessToday από το μοιραίο δωμάτιο θυμίζουν σκηνικό άγριου καυγά.

Πράγματα πεταμένα κάτω, ρούχα και παιδικά παιχνίδια ανάκατα. Τα φώτα ανάμενα και ο χρόνος σαν να πάγωσε την ώρα που η γυναίκα ξυλοκοπούσε το ίδιο της το σπλάχνο.