alexis-patelis-zitaei-sygnomi-gia-ti-dilosi-schetika-me-ta-didaktorika-meta-ton-salo-poy-proklithike-86906
19:32

Αλέξης Πατέλης: Ζητάει συγνώμη για τη δήλωση σχετικά με τα διδακτορικά μετά τον σάλο που προκλήθηκε

19:32
Χριστίνα Προφαντή

Συγνώμη για τη δήλωση του που αφορούσε στα διδακτορικά μιλώντας στο ImpacTalk, ζήτησε ο Αλέξης Πατέλης με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά», προκαλώντας αντιδράσεις.

Advertisement

Αλέξης Πατέλης – Το απόσπασμα του βίντεο που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις

Στην ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Πατέλης αναφέρει:

«Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν εμένα κάποτε–, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν.

Advertisement

Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός. Στην συζήτηση αναφερόμουν φυσικά σε συμβουλές για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Ως μάνατζερ παλαιότερα ήμουν υπεύθυνος για αρκετές προσλήψεις. Έχω ζήσει από κοντά τις διαδικασίες, και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να ξεχωρίσει κανείς και να πείσει για τις ικανότητές του.

Advertisement

Σε μερικές καριέρες –όπως αυτή του ακαδημαϊκού, του ερευνητή επιστήμονα, κοκ– το διδακτορικό είναι απαραίτητο. Σε άλλες δεν είναι προαπαιτούμενο. Συνιστά, όμως, αυτονοήτως μια σημαντική προσωπική κατάκτηση. Πιστεύω και σε αυτόν που δεν είχε ευκαιρίες. Και ναι, πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις ικανότητές του. Πολλοί μοχθούν. Και πρέπει να στηριχθούν. Χτίζουμε μια Ελλάδα στην οποία όλοι μπορούμε να πετύχουμε, στον τομέα που επιθυμεί ο καθένας, με βάση την εργατικότητα».

Δείτε την ανάρτησή του στο Facebook:

Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που –σαν…

Advertisement

Δημοσιεύτηκε από Alex Patelis στις Κυριακή, 9 Μαΐου 2021