alkiviadis-vatopoylos-pithano-to-endechomeno-neon-metron-ektos-apo-tin-paratasi-toy-lockdown-108715
18:18

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Πιθανό το ενδεχόμενο νέων μέτρων εκτός από την παράταση του Lockdown

18:18
News_Room

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1 εμφανίστηκε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, όπου μίλησε για την παράταση lockdown της Αττικής. Άνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και για πιθανά νέα μέτρα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος είναι ένα από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα. Στην ερώτηση αν η παράταση είναι πιθανό να συνοδεύεται από νέα μέτρα, ο ίδιος δεν το απέκλεισε αλλά δήλωσε πως: «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

Advertisement

«Είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία», συμπλήρωσε στην συνέχεια ο καθηγητής.

Αυτό σημαίνει ότι «έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει».

Advertisement

Στην συνέχεια υπογράμμισε πως: «θέλουμε να ελαττωθούν τα κρούσματα, τουλάχιστον δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, γι’ αυτό επιμένουμε να ζητάμε εφαρμογή των μέτρων».

Advertisement

Αλκιβιάδης Βατόπουλος: Είναι σημαντικό να περιοριστεί η διασπορά

Ο καθηγητής εξήγησε ότι πρέπει να δούμε ευρύτερα το ζήτημα, αφού υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως η οικονομία και η κοινωνία.

«Πέρσι, τον Μάρτιο ήταν πιο εύκολο να προτείνει κανείς lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας. Η κοινωνία το άντεχε. Τώρα πρέπει να μπει και η παράμετρος κατά πόσο μπορεί να αντέξει η κοινωνία όλη αυτή την ιστορία. Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί. Πρέπει να προχωρήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο», συμπλήρωσε ο κ. Βατόπουλος.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως είναι σημαντικό να περιοριστεί η διασπορά, διότι όσο ο ιός εξαπλώνεται, έχει την δυνατότητα και να αλλάζει. Μετά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα φάρμακα που διαθέτουμε.

Advertisement