allages-stis-anakoinoseis-chardalia-meta-ta-3-215-nea-kroysmata-ti-tha-ischysei-me-to-lockdown-107333
23:05

Αλλαγές στις ανακοινώσεις Χαρδαλιά μετά τα 3.215 νέα κρούσματα – Τι θα ισχύσει με το lockdown

23:05
News_Room

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά αλλαγές: Ο τρομακτικός αριθμός των 3.000+ κρουσμάτων, υπολογιζόταν πως θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οι εξελίξεις αποδείχθηκαν ραγδαίες και δεν βρήκαν κανέναν προετοιμασμένο.

Ανακοινώσεις Χαρδαλιά αλλαγές: Οι πρώτες πληροφορίες

Η ανακοίνωση των 3.215 νέων κρουσμάτων προκάλεσε «παγωμάρα» τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα υπάρχουν αλλαγές στις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά που θα λάβουν χώρα την Παρασκευή.

Advertisement

Αν και αρχικά είχε διαρρεύσει πως θα ανακοινωθεί παράταση του lockdown διάρκειας δύο εβδομάδων, οι ειδικοί προσανατολίζονται σε 20ήμερη παράταση, με την άρση να μην έρχεται πριν το τέλος Μαρτίου. Δεν είναι απίθανο να υπάρξει νέα παράταση μέχρι και τις αρχές Απριλίου, αν τα νούμερα συνεχίσουν να παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Μέχρι πρότινος, υπήρχαν σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 Μαρτίου, μια ημερομηνία που πλέον είναι αδύνατο να ισχύσει λόγω των ραγδαίων επιδημιολογικών εξελίξεων. Το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάει για τις 29 Μαρτίου και… βλέπουμε, διότι κανείς δεν θέλει να ρισκάρει τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 4 και τις 5 χιλιάδες ημερησίως.

Advertisement

Επομένως, ανατρέπονται τα σχέδια της κυβέρνησης για «σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», με τους επιστήμονες να τονίζουν πως η κατάσταση στη χώρα μας είναι πλέον χειρότερη από ό,τι θα περίμεναν ποτέ να είναι ακόμα στο πρώτο πικ της πανδημίας.

Advertisement