anoigma-toyrismoy-kleidose-to-pistopoiitiko-emvoliasmoy-gia-metakinisi-sta-nisia-amp-8211-pos-tha-taxideyoyme-86146
22:14

Άνοιγμα Τουρισμού: «Κλείδωσε» το πιστοποιητικό εμβολιασμού για μετακίνηση στα νησιά – Πως θα ταξιδεύουμε

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικόυ σταθμόυ ΣΚΑΪ, «κλείδωσε» ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στα νησιά από τις 15 Μαΐου που ανοίγει ο Τουρισμός.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η συνεδρίαση των ειδικών

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνεδρίαση των ειδικών, φαίνεται να προκρίνεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή η εμφάνιση αρνητικού τεστ PCR ή self test, προκειμένου να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορωνοϊού. Στην εισήγηση των ειδικών προς την κυβέρνηση, θα προταθεί η χρήση των παραπάνω, αλλά και η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, για να εξελιχθεί ομαλά η τουριστική περίοδος.

Advertisement

Σχετικά με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, αναμένεται να υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση τεστ ή την εμφάνιση πιστοποιητικού εμβολιασμού. Ταυτόχρονα, αναμένεται να αποκλείεται η πρόσβαση σε περιοχές με αύξηση του ιικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, το σενάριο για τουρισμό στα νησιά προβλέπει:
  • Υποχρεωτική διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού πρόκειται να γίνουν την Πέμπτη 13 Μαΐου από τον αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη και θα καλύπτουν όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα.

Advertisement

Όσον αφορά στους τουρίστες, αναμένεται να ισχύουν τα εξής:
  • Θα εισέρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  • Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν περάσει 14 ημέρες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.
  • Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα, προκειμένου οι αρχές να ελέγχουν ποιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί φέρονται να συζήτησαν και το θέμα των γυμναστηρίων. Η πρώτη ημερομηνία που αναφέρθηκε ήταν η 24η Μαΐου, με αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς ατόμων στους κλειστούς χώρους. Επιπλέον, φαίνεται να απομακρύνεται η πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης της μουσικής σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια.

Advertisement