apofasi-mitsotaki-oi-treis-epiloges-gia-acha-a-thessaloniki-kozani-101547
18:06

Απόφαση Μητσοτάκη: Οι τρεις επιλογές για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Απριλίου, με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, αλλά και με εκποσώπους των εμπόρων, στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Τα 3 σενάρια

Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης και σύμπνοιας, τόσο στη συνάντηση με τον δήμαρχο, όσο και κατά την τηλεδιάσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εμπόρων και των εργαζομένων.

Advertisement

Διευκρίνησε όμως πως τον τελευταίο λόγο για την όποια απόφαση την έχει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως τα σενάρια που εξετάζονται είναι τρία:

  1. Να δοθεί επιχορήγηση στις επιχειρήσεις, αν τελικά μείνουν κλειστές
  2. Να ανοίξουν τα καταστήματα με click away
  3. Να μην αναιρεθεί η απόφαση και να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα λιανεμπορίου μέχρι νεοτέρας.

Άνοιγμα λιανεμπόριου: Οι πιθανές επιλογές

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Πέτσας είπε: «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων».

Advertisement

Και συνέχισε: «Η δεύτερη επιλογή είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα. Ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Advertisement

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συμπλήρωσε πως: «αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας».

Τέλος, πρόσθεσε: «Φεύγω από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση».

Advertisement