efet-anaklisi-zymarikon-apo-gnosti-alysida-soypermarket-stin-ellada-amp-8211-petaxte-ta-prin-na-einai-arga-253493
22:21

ΕΦΕΤ: Ανάκληση ζυμαρικών από γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ στην Ελλάδα – Πετάξτε τα πριν να είναι αργά

22:21
Ορφέας

Σημαντική ανάκληση φρέσκων ζυμαρικών που πωλούνται από την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος έχει πραγματοποιηθεί, καθώς ανιχνεύθηκε πιθανή επιμόλυνση με αραχίδες λόγω διασταυρούμενης μόλυνσης. Το Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), ενημέρωσε ότι τα ζυμαρικά, προερχόμενα από Ιταλία, πωλούνται στην ελληνική αγορά χωρίς να αναγράφεται στην επισήμανση η παρουσία αραχίδων.

Ποιο είναι το προϊόν;

Η είδηση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για άτομα με τροφικές αλλεργίες, καθώς ο κίνδυνος για σοβαρές αντιδράσεις μπορεί να είναι μεγάλος. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το 50% των ατόμων με τροφικές αλλεργίες έχουν βιώσει αλλεργική αντίδραση λόγω εσφαλμένης ή ασαφούς συσκευασίας τροφίμων. Η ανάκληση έχει ήδη εφαρμοστεί σε άλλες χώρες όπως Ιταλία, Αυστρία και Λουξεμβούργο, ενώ το Cibum ενημέρωσε τους αναγνώστες του για το θέμα από τις 24 Απριλίου, επισημαίνοντας την σημασία της άμεσης προσοχής στις επισημάνσεις τροφίμων.

Advertisement

Πρόκειται για το προϊόν με ξενόγλωσση ονομασία πώλησης «Girasoli vegani spinaci e anacardi 250×6» και εμπορική ονομασία «Bertagni Plant Cuisine». Η ελληνική ονομασία πώλησης του προϊόντος είναι «Φρέσκα Ζυμαρικά με σπανάκι και κάσιους», ενώ οι ημερομηνίες ανάλωσης, στις οποίες διαπιστώθηκε το πρόβλημα είναι: 28/4, 5/5, 12/5, 20/5, 27/5, 3/6 και 10/6. Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία «ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ», η οποία το έχει ήδη αποσύρει από τα καταστήματά της. Ο ΕΦΕΤ κάλεσε τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι), και είναι αλλεργικοί σε αραχίδες να μην το καταναλώσουν.

Δείτε το προϊόν:

Advertisement

Advertisement