chania-gia-sygkrotisi-egklimatikis-organosis-ereynatai-to-girokomeio-me-toys-68-nekroys-amp-8211-ektafi-gynaikas-93619
22:00

Χανιά: Για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης ερευνάται το γηροκομείο με τους 68 νεκρούς – Εκταφή γυναίκας

Γηροκομείο στα Χανιά: Το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας Χανίων, ο ιδιωτικός οίκος ευγηρίας. Όπως γράφει το protothema.gr, έγινε καταγγελία από οικογένεια τρόφιμου, που έφυγε από την ζωή πριν από 11 μήνες.

Γηροκομείο στα Χανιά: Γίνονται έρευνες από τις Αρχές

Σύμφωνα με το protothema.gr, γίνονται έρευνες από τις αρχές στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας για αξιόποινες πράξεις, όπως την συγκρότηση και σύνταξη σε εγκληματική οργάνωση, τις σωματικές βλάβες αδύναμων ατόμων και την ανθρωποκτονία τελεσθείσα με δόλο δια παραλείψεως κατά συρροή.

Advertisement

Πριν από μερικές ώρες, ολοκληρώθηκε η εκταφή ηλικιωμένης γυναίκας που φιλοξενούνταν στην συγκεκριμένη δομή, καθώς η οικογένειά της δίνει μάχη για να αποδειχτεί η αλήθεια, σχετικά με τα πραγματικά αίτια του θανάτου της. Η εκταφή έγινε παρουσία της Ασφάλειας, τεσσάρων ιατροδικαστών και πραγματογνωμόνων.

Όπως γράφουν οι ίδιες πληροφορίες, είχαν ξεκινήσει οι έρευνες για 24 περιπτώσεις θανάτων γερόντων που έγιναν μέσα στον ίδιο χρόνο στην δομή. Σήμερα, έχουν φτάσει τους 68 και σε όλες τις περιπτώσεις, ως αιτία θανάτου αναγράφεται η ανακοπή καρδιάς, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες. Μετά την καταγγελία από την οικογένεια, οι Αρχές αποφάσισαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Σήμερα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει η εκταφή της σορού της ηλικιωμένης γυναίκας.

Advertisement

Μάλιστα στις 23 Μαρτίου, στάλθηκε κατεπείγον email από την Ασφάλεια Χανίων προς όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης, ώστε να αποστείλουν τις δηλωθείσες ληξιαρχικές πράξεις θανάτου ηλικιωμένων ατόμων στις οποίες αναφέρεται ως στοιχεία θανάτου και συγκεκριμένα ως τόπος-μέρος η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων το διάστημα από 1-1-2020 έως σήμερα

Advertisement

Θρίλερ στα Χανιά

Γηροκομείο στα Χανιά: Όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Χανίων

«Ζητήθηκαν κάποιες ληξιαρχικές πράξεις θανάτων που σημειώθηκαν, καθώς ερευνώνται κάποια αδικήματα, τα οποία, πιθανότατα, έχουν τελεστεί. Ήταν ληξιαρχικές πράξεις που συγκεντρώθηκαν, 24 τον αριθμό, και συνολικά ερευνώνται 68 θάνατοι συνολικά», ανέφερε στο protothema.gr ο Αντιδήμαρχος Χανίων Νίκος Χαζιράκης.

Δεν γίνεται συχνά παραγγελία εκταφής σορού, εκτός αν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι, πράγμα που δείχνει την σοβαρότητα της υπόθεσης.

Advertisement

Θρίλερ στα Χανιά