den-sygkrinetai-me-archaia-tragodia-tin-xeperna-ta-sparaktika-logia-tis-daskalas-stin-kideia-tis-karolain-84982
18:57

«Δεν συγκρίνεται με αρχαία τραγωδία. Την ξεπερνά!»: Τα σπαρακτικά λόγια της δασκάλας στην κηδεία της Κάρολαϊν

Κηδεία 20χρονης: Συγκίνησε με τον επικήδειο λόγο της, η καθηγήτρια του συζύγου της Κάρολαϊν και στενή φίλη της οικόγενειας του 32χρονου πιλότου.

Κηδεία 20χρονης: Ο επικήδειος λόγος της δασκάλας

Η κ. Λίτσα Λάικου γνώριζε την αδικοχαμένη κοπέλα. Ήταν ένα από τα τέσσερα άτομα που μίλησαν για την 20χρονη, κατά τη διάρκεια της εξόδιας ακολουθίας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για ένα μη συγκρίσιμο δράμα που ξεπερνά τις αρχαίες τραγωδίες.

Advertisement

«Να καταφέρω να πω τα τελευταία λόγια αν και οι λέξεις χάνουν τη δυναμική τους και την ουσία τους μπροστά σε ένα τόσο μη διαχειρίσιμο δράμα! Πολλά τα συναισθήματα: Φρίκη, οργή, θυμός, αγανάκτηση στον υπερθετικό βαθμό! Πολλά τα γιατί – μήπως όλες τις απώλειες δεν τις συνοδεύει κι ένα γιατί; Και κάθε ανθρώπινη απώλεια, έχει, βέβαια την βαρύτητα της με τον ανάλογο πόνο για συγγενείς και φίλους!».

Η κ. Λάικου στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εδώ όμως δεν πρόκειται για ένα δράμα μεγέθους αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Εκεί κατεβαίνει ο από μηχανής Θεός κι έδινε λύσεις η προλάβαινε το κακό στην κρίσιμη στιγμή. Αναρωτιέμαι με παράπονο γιατί Θεέ μου επιτρέπεις τέτοιες αποτρόπαιες αδικίες εις βάρος αθώων πλασμάτων σου; Πού είναι το προστατευτικό Σου μέγεθος να αποτρέψει τέτοια εγκλήματα σαν αυτό της Κάρολαιν».

Advertisement

Η πρώην διευθύντρια του Λυκείου της Αλονήσσου, όπου γνωρίστηκαν ο Μπάμπης και Κάρολαϊν συμπλήρωσε: «Κεραυνός εν αιθρία η είδηση: Ποιον να πρωτοκλάψεις; Η αιθέρια Κάρολαϊν φυσικά κρατά το τραγικότερο σκήπτρο! Αυτός ο άγγελος με την εξωτική εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, στόλιζε όλα τα σχολεία. Αχ βρε κουκλίτσα μου, Κάρολαϊν, σκέφτομαι πως στη γιορτή της μητέρας που προηγήθηκε λίγες ημέρες πριν το φευγιό σου, θα δέχτηκες πολλές ευχές ως νέα μανούλα για χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα. Τι ειρωνεία της τύχης σου; Αναπαύσου εν ειρήνη, γλυκιά μας Κάρολαιν και να είσαι σίγουρη ότι πίσω σου άφησες πολλά αγαπημένα πρόσωπα που θα σε κρατούν τρυφερά στα μύχια της καρδιά τους και δεν θα σε λησμονήσουν ποτέ!».

Advertisement

Καταλήγοντας, η εκπαιδευτικός ευχήθηκε προς την οικογένεια της 20χρονης: «Δύναμη και κουράγιο σε όλους τους οικείους με στραμμένη την προσοχή και την φροντίδα στο κοριτσάκι που σας άφησε για παρηγοριά η αγαπημένη σας Κάρολαιν».