dimitris-lignadis-oi-dyo-minyseis-kai-oi-dyo-martyries-poy-odigisan-sti-syllipsi-109308
09:10

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι δύο μηνύσεις και οι δύο μαρτυρίες που οδήγησαν στη σύλληψη

09:10
Χριστίνα Προφαντή

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, μετά τις μηνύσεις που κατέθεσαν εναντίον δύο άνδρες και τις καταθέσεις μίας γυναίκας από το στενό περιβάλλον του και ενός ακόμη νεαρού.

Ποινική δίωξη και έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη σε 15 μέρες

Advertisement

Οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν με άκρα μυστικότητα και ταχύτητα στην υπόθεση του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς μέσα σε 15 ημέρες, κατάφεραν να προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Advertisement

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν, έδωσαν στη δικαιοσύνη καθοριστικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή.

Advertisement

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια, η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Advertisement

Οι δύο μηνύσεις και η κατάθεση κλειδί της γυναίκας κατά του Δημήτρη Λιγνάδη

Η κατάθεση των δύο μηνύσεων σηματοδότησαν τις δικαστικές εξελίξεις. Η πρώτη κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2021, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο μηνυτής, ο ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών, κατήγγειλε πως τον βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης όταν ήταν 15 ετών, το 1995. Από τότε έχουν περάσει 26 χρόνια και τα αδικήματα για τα οποία τον καταμήνυς έχουν παραγραφεί.

Advertisement

Όμως, από αυτή τη μήνυση προέκυψε η μαρτυρία-καταγγελία ενός ακόμα προσώπου ότι τον βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης πριν από 6 χρόνια. Συνεπώς, από τη μήνυση που δεν μπορούσε να παράξει έννομα αποτελέσματα, ήρθε στο φως μία ακόμα υπόθεση βιασμού σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ο 25χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασε ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2010, όταν ήταν 14 ετών.

Η μαρτυρία της γυναίκας για το πως ο Δημήτρης Λιγνάδης προσέγγιζε ανηλίκους

Ακολούθησε και η κατάθεση μίας μάρτυρος, η οποία- σύμφωνα με πληροφορίες- ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη και φέρεται να έδωσε πληροφορίες για τη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Μάρτυρας επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του 25χρονου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, κατέθεσε στον εισαγγελέα νεαρός άνδρας, ο οποίος επιβεβαίωσε πολλές από τις καταγγελίες του 25χρονου. Τον μάρτυρα επικαλείται στη μήνυση του ο 25χρονος, υποστηρίζοντας ότι ήταν στην παρέα των παιδιών που ο σκηνοθέτης έκανε ανήθικες προτάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη όταν, μαζί με τον μηνυτή κι άλλους συνομηλίκους του, ο σκηνοθέτης τους πρόσφερε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες κι έπειτα τους πρότεινε να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ερωτικές πράξεις.

Ο νεαρός φέρεται να υποστήριξε ότι η παρέα έφυγε αμέσως από το σπίτι. Όσον αφορά τον καταγγελλόμενο βιασμό του 25χρονου, ο μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι λέει την αλήθεια, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναμένεται να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και αναμένεται να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, ενώ αμέσως μετά την απολογία του, θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, αφού κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.