eklapse-i-panagia-sti-veroia-thrinos-sti-kideia-toy-6-minon-vrefoys-apomakrynan-ton-patera-apo-to-nekrotafeio-220668
23:27

Έκλαψε η Παναγιά στη Βέροια: Θρήνος στη κηδεία του 6 μηνών βρέφους, απομάκρυναν τον πατέρα από το νεκροταφείο

23:27
Φώτης Γαλανόπουλος

Στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μακροχώρι Ημαθίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε η ταφή του βρέφους ηλικίας 6,5 μηνών, το οποίο σκοτώθηκε από τη μητέρα του την προηγούμενη ημέρα. Δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί εξόδιος ακολουθία, καθώς το παιδί δεν είχε βαπτιστεί. Ο ιερέας εκφώνησε μια προσευχή και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Advertisement

Δάκρuσε και ο Θεός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας του βρέφους προσπάθησε να παρευρεθεί στην τελετή, αλλά οι γονείς της 37χρονης και οι υπόλοιποι συγγενείς του δεν τον επέτρεψαν, αναγκάζοντάς τον να αποχωρήσει από την εκκλησία και το νεκροταφείο.

Σύμφωνα με το Mega, που δημοσίευσε δηλώσεις του παππού του βρέφους… “τον προσκάλεσα να παραστεί στην κηδεία, όπως ήταν αναμενόμενο. Μόλις έφτασε σε απόσταση 30 μέτρων, άρχισε να μας προσβάλλει. Τον κυνηγήσαμε και τον απομακρύναμε”.

Advertisement

Θρήνος στην κηδεία του 6 μηνών βρέφους στην Βέροια

Advertisement

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί, οι οποίοι όμως δε χρειάστηκε να επέμβουν. Σημειώνεται πως η 37χρονη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα στη Βέροια

Η 37χρονη παιδοκτόνος από τη Βέροια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, αφού δολοφόνησε το έξι μηνών βρέφος της. Λίγο μετά τη 13:00, μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί. Στην απολογία της, υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί, αλλά κατά λάθος έχασε τη ζωή του ενώ προσπαθούσε να το ταΐσει. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Advertisement

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας στο 6,5 μηνών βρέφος που δολοφονήθηκε από τη μητέρα του σοκάρουν. Σύμφωνα με τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος είχε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις στο πρόσωπο και το στόμα.

Η 37χρονη μητέρα προκάλεσε τον θάνατο του μωρού της με τα χέρια της καθώς και το μπιμπερό του για να το χτυπήσει στο πρόσωπο. Ο θάνατος του μωρού οφείλεται στις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα που υπέστη. Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας χωρίς αισθήσεις του και, δυστυχώς, ο θάνατός του διαπιστώθηκε εκεί. Η μητέρα συνελήφθη και απέναντί της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.