exadaktylos-sfiggetai-to-stomachi-mas-ta-self-test-einai-yperektimimena-tha-echoyme-parapleyres-apoleies-98643
10:08

Εξαδάκτυλος: «Σφίγγεται το στομάχι μας. Τα self test είναι υπερεκτιμημένα. Θα έχουμε παράπλευρες απώλειες»

10:08
Νίκη Μουλά

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στον εμβολιασμό, την εστίαση και το Πάσχα στο χωριό.

Μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Αθήνα, αφού ο ηλιόλουστος καιρός, όπως είδαμε έβγαλε έξω όλους τους Αθηναίους, οι οποίοι έκαναν τις βόλτες τους στην Ερμού, σε παραλίες και πάρκα ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Advertisement

Εξαδάκτυλος – «Σφίγγεται το στομάχι μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε για αυτό ακριβώς υπήρχε η πρόβλεψη για τρίωρα ραντεβού για ραντεβού στα μαγαζιά».

Μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη, ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε: «Φοβάμαι ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε.

Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα. Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες. Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν».

Advertisement

Όσον αφορά τα self test και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι το self test παρουσιάζεται υπερτιμημένο, αφού έχει τρεις βασικές αδυναμίες:

Advertisement

Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του

Η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη

Είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος