giorgos-karaivaz-efage-10-sfaires-amp-8211-ti-edeixe-i-iatrodikastiki-exetasi-98901
17:37

Γιώργος Καραϊβάζ: «Έφαγε» 10 σφαίρες – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Γιώργος Καραϊβάζ: Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του αστυνομικού συντάκτη που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ χθες Παρασκευή 9 Απριλίου, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Όπως μεταδίδει το newsit.gr, το πρωί του Σαββάτου 10 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Σύμφωνα με την βαλλιστική, το όπλο ήταν «καθαρό» που σημαίνει πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Θα διεξαχθεί και δεύτερη έρευνα, ώστε να υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα και στη συνέχεια η έκθεση θα σταλεί από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση δείχνει πως ο αστυνομικός συντάκτης δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες, εκ των οποίων, οι 6 σφαίρες τον πέτυχαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, 1 στον λαιμό και 1 στην αριστερή παλάμη.

Γιώργος Καραϊβάζ: 13 κάλυκες στον τόπο του εγκλήματος

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 13 κάλυκες από πιστόλι εννέα χιλιοστών, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν λόγο για συμβόλαιο θανάτου, καθώς από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Advertisement

Δολοφονία Καραϊβάζ

Advertisement

Δολοφονία Καραϊβάζ

Γιώργος Καραϊβάζ: Τα μέχρι τώρα «στοιχεία»

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε μηχανάκι μικρού κυβισμού. Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ερευνούν κείμενα και τον τηλέφωνο του θύματος

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει ο αστυνομικός συντάκτης το τελευταίο διάστημα στην ιστοσελίδα bloko.gr, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.

Advertisement

Η αστυνομία έχει κρατήσει για έρευνες και το τηλέφωνο του δημοσιογράφου, για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες, ενώ έχει ζητηθεί και άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά τη δολοφονία που να σχετίζονται με την υπόθεση.