leonidas-grigorakos-imoyn-2-mines-sti-meth-echasa-42-kila-amp-8211-den-mporoysa-na-koyniso-cheria-kai-podia-94325
10:59

Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Ήμουν 2 μήνες στη ΜΕΘ – Έχασα 42 κιλά – Δεν μπορούσα να κουνήσω χέρια και πόδια»

10:59
Νίκη Μουλά

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την τραυματική εμπειρία που έζησε με τον κορονοϊό.

Όπως υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας «είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά» και συμπλήρωσε ότι λόγω αυτής της τεράστιας απώλειας κιλών δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

Advertisement

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος νοσηλεύτηκε δύο μήνες στην εντατική, έχασε 42 κιλά και δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του

Advertisement

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία», πρόσθεσε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος έμεινε δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος και αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

Advertisement

Αναφερόμενος στο πώς κόλλησε τον ιό, επεσήμανε ότι παρά τα μέτρα προστασίας που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλιτώσει. «Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».

Advertisement

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είναι πλέον υγιής και στέλνει το μήνυμα πως «δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Οι συμβουλές του Λεωνίδα Γρηγοράκου σε όλους τους πολίτες για τον κορονοϊό

«Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού», σημείωσε και έκανε λόγο για μία τρομακτική ασθένεια, την οποία θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή.

Advertisement

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο, Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε ο πρώην υπουργός Υγείας.