lina-mendoni-gia-ypothesi-lignadi-ego-to-lathos-moy-to-anagnorisa-itan-diki-moy-epilogi-108370
16:41

Λίνα Μενδώνη για υπόθεση Λιγνάδη: «Εγώ το λάθος μου το αναγνώρισα. Ήταν δική μου επιλογή.»

16:41
News_Room

Μενδώνη για Λιγνάδη: Η υπουργός Πολιτισμού επανήλθε σήμερα στην υπόθεση Λιγνάδη. Απαντώντας σε ερώτηση της Σίας Αναγνωστοπούλου, με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει η Λίνα Μενδώνη να ζητήσει συγνώμη.

Η απάντηση της Λίνας Μενδώνη για Λιγνάδη

Η υπουργός Πολιτισμού δήλωσε πως η τοποθέτηση του κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο ήταν δική της επιλογή. Όπως είπε, η επιλογή έγινε με αξιοκρατικά καλλιτεχνικά κριτήρια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει αντίθετη άποψη στον ορισμό του. Παράλληλα, τόνισε πως πέντε ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε φύγει από τη θέση του.

Advertisement

Η Λίνα Μενδώνη στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Εγώ το λάθος μου το αναγνώρισα. Επικαλείστε την συνέντευξη τύπου που είχα μια ατυχή στιγμή. Όμως αποφασίστε ή προσπάθησα τον συγκαλύψω ή προσπάθησα να τον καταδικάσω τον κ. Λιγνάδη. Άκουσα βουλευτή να λέει ότι γνωρίζαμε εδώ και χρονιά τι συνέβαινε. 1.5 χρόνο γιατί δεν έγινε μια ερώτηση στη βουλή γιατί δεν με πήρε κάνεις τηλέφωνο όχι για έμενα, αλλά για να προστατευτεί το εθνικό θέατρο Γιατί αυτοί που δεν μίλαγαν αλλά γνώριζαν , εγκαλούν έμενα που δεν γνώριζα; Εδώ είμαι για να συζητήσουμε ότι θέλετε.»

Advertisement

Και συμπληρώνει: «Για ότι θέλετε να συζητήσουμε πολιτικά, μη μετατρέψουμε ένα σοβαρό θέμα σε μια λασπολογία. Η χυδαιότητα και οι θεωρίες συνομωσίας δεν οδηγούν πουθενά. Δεν θα ήθελα τα θύματα να δουν το δικό τους βίωμα να μπαίνει σε πολιτικές εκμεταλλεύσεις. Όχι “πολιτικάντικα” παιχνίδια στα τραύματα αθώων ψυχών. Να θέσουμε πλαίσιο και να βάλουμε οροί σε έχουν δύναμη και ισχύ. Να συζητήσουμε τα μέτρα που πρότεινε ο Πρωθυπουργός σε κλίμα πολιτικής σύμπνοιας»

Advertisement

Λίνα Μενδώνη

Απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Λίνα Μενδώνη σημείωσε: «Το δικό σας κόμμα τον κάλεσε στην ευρωβουλή για να μιλήσει για πολιτισμό. Το 2020 έπαιζε σε παράσταση με τον κ. Λιγνάδη η δική σας υπουργός Πολιτισμού κυρία Κονιόρδου. Αν σας ρωτούσαμε αν γνωρίζατε την δράση του κ. Λιγνάδη όταν τον καλούσατε σε αυτές τις εκδηλώσεις τι θα μας λέγατε; Ότι δεν γνωρίζατε και θα έχετε δίκιο. Όπως δεν γνωρίζαμε και εμείς.»

Μενδώνη για Λιγνάδη: «Έχω αναλάβει τις ευθύνες μου»

«Όταν γνώρισα έπραξα αυτό που έπρεπε. Στις 18:20 δημοσιεύεται η σοκαριστική μαρτυρία του Νίκου Σ. Και 5 ώρες μετά είχε φύγει από την θέση του. Για τους επικοινωνιακούς χειρισμούς έχω αναλάβει τις ευθύνες μου. Αυτό λέγεται συγκάλυψη; Η κυβέρνηση αυτή δεν συγκαλύπτει. Το έδειξαν οι χειρισμοί με την κυρία Μπεκατώρου. Το δείχνουν οι θεσμικές πρωτοβουλίες πρωθυπουργού για το θέμα.

Advertisement

«Τον Ιανουάριο 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Άλλαξε τον νόμο για διορισμό καλλιτεχνικό διευθυντή; Όχι. Το 2016 αλλάζει ο νόμος. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ; Τον εφάρμοσε; Όχι. Ανανέωσε τη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή. Μετά από 3 χρόνια η κυρία Μυρσίνη Ζορμπά προκήρυξε τελικά τον διαγωνισμό εν μέσω προεκλογικής περιόδου.», καταλήγει η κα. Μενδώνη