matina-pagoni-o-logos-poy-den-stamatame-ti-chorigisi-toy-emvolioy-tis-astrazeneca-83385
19:22

Ματίνα Παγώνη: Ο λόγος που δεν σταματάμε τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

19:22
Χριστίνα Προφαντή

Η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε καλεσμένη στην μεσημεριανή εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «LiveNews» και φάνηκε καθησυχαστική όσον αφορά τις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca μετά τα τελευταία περιστατικά στην Κρήτη όπου δύο γυναίκες νοσηλεύονται μετά τον εμβολιασμό τους.

Ματίνα Παγώνη – «Δεν έχουμε αποτελέσματα ότι τα περιστατικά σχετίζονται με το εμβόλιο, για να σταματήσουμε τη χορήγησή του»

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη δε μπορούμε να αποκλείσουμε ένα εμβόλιο όταν δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία ότι οι παρενέργειες σχετίζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Advertisement

«Ένα εμβόλιο μπορεί να έχει μόνο 0,02% πιθανότητα για παρενέργειες. Ο κορωνοϊός σχετίζεται με θρομβώσεις σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξης του 25%» υπογράμμισε.

Η κ. Παγώνη ανέφερε ότι από σήμερα, Τρίτη 18/5, ξεκινούν και πάλι τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία, τα οποία είχαν μείνει πολύ πίσω εξαιτίας της πανδημίας.

Advertisement

«Το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο, τα οποία ήταν νοσοκομεία μόνο για κορωνοϊό, μπαίνουν σιγά σιγά και αυτά στις εφημερίες», κατέληξε.

Advertisement

Δείτε το απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement