metallaxi-delta-stin-entatiki-49chronos-anemvoliastos-monachos-apo-to-agio-oros-61374
21:33

Μετάλλαξη Δέλτα: Στην εντατική 49χρονος ανεμβολίαστος μοναχός από το Άγιο Όρος

Μοναχός Άγιο Όρος: Στη Μ.Ε.Θ. του Γενικού Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 49χρονος μοναχός, που αποτελεί και το “κρούσμα 0” της μετάλλαξης Δέλτα στη Χερσόνησο του Άθω.

Μοναχός Άγιο Όρος: Στην εντατική ένας 49χρονος μοναχός

Μιλώντας στο “Live News” και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος τονίζει πως: «Δεν είναι ακριβώς τέταρτο κύμα. Η αύξηση κρουσμάτων δε σημαίνει και τέταρτο κύμα. Είναι όμως μια ισχυρότατη προειδοποίηση για το τέταρτο κύμα και το μείγμα είναι πάρα πολύ εκρηκτικό: χαλάρωση των μέτρων και ειδικά μη χρήση μάσκας, μεταλλάξεις και ανεμβολίαστοι κάνουν ένα εκρηκτικό μείγμα που αν επικρατήσει θα έχουμε ένα σφοδρότατο τέταρτο κύμα».

Advertisement

Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται ταχύτατα στη χώρα. Ένας 49χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του «Παπανικολάου», ενώ δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος: «Εισήλθε στις 2 Ιουλίου, στις 4 επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν είχε εμβολιαστεί με αποτέλεσμα να έχει ραγδαία επιδείνωση και να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Πρόκειται για μοναχό από το Άγιο Όρος και αποτελεί το “κρούσμα μηδέν” της μετάλλαξης Δέλτα στην Χερσόνησο του Άθω. Ο κ. Καπραβέλος αναφέρει στο GRTimes: «Είναι ένα περιστατικό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί ο άνθρωπος είναι μόλις 49χρονών και ζούσε σε σκήτη γεγονός που σημαίνει ότι ήρθε σε επαφή με προσκυνητές. Δεν νόσησε δηλαδή λόγω υπερκινητικότητας. Ήρθε στο νοσοκομείο στις 2 Ιουλίου έχοντας νοσήσει ήδη ένα δεκαήμερο και μέσα σε δύο 24ωρα αισθάνθηκε έντονη δύσπνοια και αναπνευστική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον ήταν ανεμβολίαστος».

Advertisement

Μοναχός Άγιο Όρος: «Διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες»

Μιλώντας στο voria.gr ο κ. Καπραβέλος αναφέρει ότι ο μοναχός «δεν κατάφερε να αναπνεύσει, χρειάστηκε διασωλήνωση και θετικές πιέσεις και μέσα σε δύο ημέρες μπήκε στην διασωληνώθηκε με μεγάλες βλάβες στα πνευμόνια, ακριβώς όπως είναι και η λοιμογόνος δράση της βρετανικής μετάλλαξης. Αυτό, λοιπόν, που βλέπαμε στην Ινδία το διαπιστώσαμε κι εμείς. Ότι δηλαδή δεν είναι μία παραλλαγή η οποία εξασθενεί τον ιό, αλλά ένα στέλεχος το ίδιο καταστροφικό με τα υπόλοιπα. Επιπλέον, ο άνθρωπος αυτός ήταν σε σκήτη στον Άγιον Όρος, άρα δεν είχε και πολλές επαφές. Είναι σίγουρο ότι δε θα νοσήσουν αλλά είναι σημαντικός κίρκος στην αλυσίδα διασποράς καθώς θα μολύνουν τις οικογένειές τους, θα διασπείρουν τον ιό»

Advertisement

Καταλήγοντας, ο κ. Καπραβέλος αναφέρει πως: «Είναι θέμα κοινωνικής συναίσθησης. Να εμβολιαστούν όλοι για να ελέγξουμε την πανδημία».

Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή: newsit.gr

Advertisement