nayarchos-apostolakis-se-tsipra-proedre-me-pagideysan-moy-eipan-oti-yparchei-synainesi-39930
15:49

Ναύαρχος Αποστολάκης σε Τσίπρα: «Πρόεδρε με παγίδευσαν, μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση»

15:49
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Ναύαρχος Αποστολάκης σε Τσίπρα: Λίγο πριν από την δήλωση «βόμβα», πως δεν αποδέχεται τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Αποστολάκης έκανε ένα τηλεφώνημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ναύαρχος Αποστολάκης σε Τσίπρα: Το τηλεφώνημα που προηγήθηκε

Όταν ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός στις 11:00, πολλοί είχαν εκπλαγεί με την απόφαση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την πρόταση του Πρωθυπουργού. Ωστόσο, λίγο πριν από τις 14:00 και ενώ ήταν υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε πως δεν αποδέχεται την πρόταση του Πρωθυπουργού. Προηγήθηκε τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπουργοποίησή του περιείχε τη βαρύτατη λέξη “αποστασία”.

Advertisement

Ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης είπε χαρακτηριστικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα: «Πρόεδρε με παγίδευσαν. Μου είπαν ότι υπάρχει συναίνεση γιατί αυτό το σχέδιο μπορεί μόνο έτσι να προχωρήσει. Απ’ ό,τι καταλαβαίνω από την αντίδρασή σας, συναίνεση δεν υπάρχει. Θα κάνω δήλωση που θα λέω ότι δεν αποδέχομαι την πρόταση».

Πρόκειται για μια πρωτοφανής εξέλιξη στα πολιτικά χρονικά της χώρας, καθώς ανακοινώθηκε ένας νέος υπουργός, αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω τη θετική του απάντηση στον πρωθυπουργό, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία.

Advertisement

Πηγή: newsit.gr

Advertisement