nikolas-vafeiadis-to-mono-pragma-poy-echei-metaniosei-sti-zoi-toy-kai-i-kariera-sto-bbc-prin-ton-ant1-88355
09:25

Νικόλας Βαφειάδης: Το μόνο πράγμα που έχει μετανιώσει στη ζωή του και η καριέρα στο BBC πριν τον ΑΝΤ1

09:25
Νίκη Μουλά

Ο Νικόλας Βαφειάδης ήταν καλεσμένος στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο “The 2Night Show” και μίλησε για την απώλεια του Γιώργου Καραϊβάζ και την επαγγελματική του πορεία τα τελευταία 33 χρόνια.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Καραϊβάζ υπογράμμισε «δουλέψαμε πολλά χρόνια με τον Γιώργο Καραϊβάζ στον ΑΝΤ1 και παρότι ήταν τα τελευταία χρόνια στο Star, ήταν ένας φίλος. Κρατούσε τις ανθρώπινες σχέσεις κι ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους. Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ήταν σοκ. Ήταν σοβαρός άνθρωπος, κοιτούσε τη δουλειά του, ερευνητικός βέβαια γιατί κοιτούσε λεπτομέρειες αλλά ήταν άφοβος, ατρόμητος και δεν λύγιζε στον κίνδυνο”.

Advertisement

Ο Νικόλας Βαφειάδης χαρακτηρίζει άνανδρο τον τρόπο που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ

Advertisement

Και συμπληρώνει ο Νικόλας Βαφειάδης “πολλές φορές έλεγε καθαρά, αν σας ενόχλησα ελάτε να με σκοτώσετε. Δεν λογάριαζε κόστος. Έδινε το ρεπορτάζ του καθαρό κι αυτό έχει πληρώσει. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έφτασε σε αυτό το σημείο να τον σκοτώσουν με αυτό τον άνανδρο τρόπο. Πρέπει να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση γιατί ήταν ένα μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας. Δεν θα το αφήσει έτσι αυτό ο δημοσιογραφικός κόσμος”.

Advertisement

Advertisement

Όσον αφορά τα χρόνια που ήταν πολεμικός ανταποκριτής, ο Νικόλας Βαφειάδης επεσήμανε “το μόνο που έχω μετανιώσει λίγο ως πολεμικός ανταποκριτής είναι ότι στερήθηκα τα παιδιά μου σε πολύ τρυφερή ηλικία. Πάντα φοβόμουν στους πολέμους και πρόσεχα. Αλλά ο φόβος δεν πρέπει να γίνει πανικός. Για παράδειγμα έπρεπε να προσέχεις τους ελεύθερους σκοπευτές. Ένα κίνητρο για να θες να γίνεις πολεμικός ανταποκριτής είναι ότι ζεις τη γέννηση των γεγονότων. Όλοι οι λαοί σέβονται τους Έλληνες. Έχει όμως να κάνει και με την προσωπικότητα των δημοσιογράφων”.

Οι πιο σημαντικές συνεντεύξεις για τον Νικόλα Βαφειάδη

Σχετικά με την πιο δύσκολη συνέντευξη, εξομολογήθηκε ότι ήταν με τον αρχηγό του στρατού των Σερβοβόσνιων, Ράτκο Μλάντιτς. “Όταν τον βρήκα, δεν ήταν εκεί ο μεταφραστής μου. Έκανα τη συνέντευξη στα Σέρβικα…”, πρόσθεσε.

Advertisement

Για τον Γιασέρ Αραφάτ είπε ότι ήταν σκληρός αλλά και σαν παιδί. Ήταν ιστορική μορφή, ενώ ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ μιλούσε πολύ αλλά ήταν πολύ ζεστός άνθρωπος.

Ο Νικόλας Βαφειάδης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στο BBC και τον ΑΝΤ1, λέγοντας “έφυγα από το BBC και ήρθα στο Ant1 γιατί πίστεψα στο όραμα του Μίνωα Κυριακού. Είμαι παλιότερος στο Αnt1 ακόμα και από τον Γιώργο Παπαδάκη”.

Τέλος, μίλησε και για τη Δήμητρα Παπανδρέου και την πρώτη της συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Ant1. “Ήταν άγνωστη τότε. Δεν μπορούσα ποτέ να τη βρω μόνη της. Κάποια στιγμή έρχεται ένα ελικόπτερο και λέω θα βγει στο παράθυρο. Έκατσα από κάτω, βγήκε η Δήμητρα και της ζήτησα συνέντευξη. Εκείνη τη στιγμή πέρναγε ο Γιώργος ο Λιάνης. Η Δήμητρα τον ρώτησε και ο Λιάνης της είπε να μου τη δώσει. Και έτσι έγινε αυτή η πρώτη συνέντευξη”, κατέληξε ο Νικόλας Βαφειάδης.