pnigikan-sto-aigaio-eisaggeleas-kai-i-syzygos-toy-vrikan-tragiko-thanato-gia-na-xefygoyn-apo-ton-erntogan-93105
17:54

Πνίγηκαν στο Αιγαίο: Εισαγγελέας και η σύζυγός του βρήκαν τραγικό θάνατο για να ξεφύγουν από τον Ερντογάν

17:54
Newsroom

Τραγική κατάληξη είχε ένα ζευγάρι από την Τουρκία, που στην προσπάθειά του να σωθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πνίγηκε στο Αιγαίο.

Ο 36χρονος εισαγγελέας Ibrahim Gunduz και η σύζυγος του Nurdan, κυνηγήθηκαν από το καθεστώς του Ερντογάν. Το ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι ήταν μέλος της οργάνωσης FETO του Φετουλάχ Γκιουλέν και πως είχαν ενεργή συμμετοχή στο πραξικόπημα.

Advertisement

ζευγάρι από την Τουρκία

Αιγαίο: Η προσπάθεια του ζευγαριού να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και η τραγική κατάληξη

Απόρροια της τεταμένης κατάστασης, ήταν να απολυθούν και οι δυο από τις δουλειές τους, συνελήφθησαν και στη συνέχεια φυλακίστηκαν στα Τουρκικά μπουντρούμια των φυλακών Οσμανιγιέ για τουλάχιστον 15 μήνες. Εκεί, μέσα στην φυλακή ο Ibrahim και η Nurdan, αποφάσισαν να παντρευτούν.

Advertisement

Στις αρχές Δεκεμβρίου και ενώ εκκρεμούσε η δίκη τους, το ζευγάρι αποφάσισε να δραπετεύσει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Έφτασαν στα παράλια και μπήκαν σε ένα φουσκωτό για να περάσουν στην Κω. Ωστόσο λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων, το φουσκωτό δεν άργησε να τουμπάρει μεσοπέλαγα με αποτέλεσμα να πνιγούν.

Advertisement

Η φωτογραφία σύμβολο σε ένα παγκάκι στον Βόσπορο

Η τραγική ιστορία του ζευγαριού έκανε πολλούς στην Τουρκία να συγκινηθούν. Η τελευταία φωτογραφία τους, που τραβήχτηκε στις 10 Νοεμβρίου και την οποία ο Ibrahim ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ, έγινε σύμβολο.

ζευγάρι Βόσπορος

Τους δείχνει να κάθονται αγκαλιασμένοι σε ένα παγκάκι μπροστά στον Βόσπορο από την Ανατολική πλευρά και να κοιτάζουν το νησάκι που πάνω του βρίσκεται το Kis Kulezi (ο πύργος του Λεάνδρου).

Advertisement

ζευγάρι σκίτσο Βόσπορος

Το περιοδικό LeMan αφιέρωσε την τελευταία του σελίδα στο νεαρό ζευγάρι. Στην εικόνα, που παραπέμπει στην τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε στον Βόσπορο, στη θέση των δύο νέων υπάρχουν δύο τριαντάφυλλα.

Η λεζάντα χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο εισαγγελέας Ibrahim και η σύζυγός Nurdan, που εκδιώχθηκαν με κυβερνητικό διάταγμα, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους ανατράπηκε ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στο νησί της Κω στην Ελλάδα».

Advertisement